2024.04.20.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Bio Bianca, aki meghozta Gazdagrétre az egészséges étkezés kánaánját…

9 min read

Bianca egy végtelenül kedves és szerény hölgy és szenvedélye az egészséges étkezés, a kézműves bioételek, a glutén, cukor vagy épp a laktózmentes készítmények összegyűjtése. A vegán és a BIO étkezés szerelmeseinek paradicsoma lett a Helllo Bio! Térj be, kóstold meg, add át magad az élvezeteknek és vidd magaddal Bianca mosolyát. Egy hely, ahová igazán jó betérni…

A Lokálpatrióta portál elindítása előtt egy nappal, kicsit izgulva és persze némileg fáradtan tértem be a Helllo Vino – Helllo Bio dupla vagy inkább testvér boltba, hogy egy jó kis cappuccino segítségel nyerjek energiát az indulás előtt utolsó végső finomításokhoz. A kávét maga a tulajdonosok egyike készítette el és hozta ki nekem a nagyon hangulatos két bolt közötti, amolyan mi kis “falunk” kiülös, dumcsizós teraszára. Már attól jobban éreztem magam, hogy a kávé mellé egy igazán szívból jövő mosolyt is hozott, és barátságosan érdeklődött, hogy tetszik az Ő kis minibirodalma. Abban a pillanatban megéreztem, hogy pontosan ez hiányzik még az oldal indulásához, ez a magával ragadó kedvesség, amit talán átültethetek a Lokálpatrióta lüktetésébe. Felbátordva és visszamosolyogva megkérdeztem van-e rám pár perce, mert szeretnék írni erről a kis helyi csodáról és persze Róla, Biancáról is az új lokális portálon. Nem csak elfogadta a felkérést, de rögvest bemutatta a másik tulajdonost Liviát is, és innentől a Rétköz – Kaptárkő utca sarok  olyanná vált, mint az Alice csodaországban. Egyik ámulatból a másikba estem, ahogy meséltek nekem magukról, az életükről, a két kis boltról, a helyi kötődésükről… még mindig a hatásuk alatt vagyok, és szinte leírhatatlan mennyi kedvesség, mennyi – a vásárlók iránti -tisztelet és szeretet, a munkájuk iránti alázat volt ebben két Tündérlányban.
De ne rohanjunk előre, nézzük lépésről-lépésre Bianca és Livia szívet melengető történetét.
 
Bianca a Borászat, kedves párja pedig a Vendéglátás mestere volt már sok éve, így szerették volna kettőjük szakmájából, szenvedélyéből, a bennük felgyülemlet napsugárból és szeretetből egy igazi kis mediterrán csücsköt létrehozni, ahol kinti példákból merítve falatozhatunk, kóstolgathatjuk a háztáji ízeket, a különleges sajtok, borok, fűszeres szalámik zamatát, ízvilágát úgy, hogy közben kialakuljon egy közösségi tér, egy dumcsizós, szinte sziesztázós szeretet és béke szigete.
Ehhez persze értő és nyitott közönség (mondhati tettestárs is kell), és mivel Gazdagrét és Őrmező irányában is erős és régi kötődése van Biankának, így ismerve az itt élők mentalitását, nyitottságát adta magát a gondolat, itt legyen a “csücsök”.
Szót tett követte és 2017-ben a Rétköz és Kaptárkő utca sarkán megnyitott az első egység a Helllo Vino 🙂 és ahogy mondani szokás innentől már nem volt megállás. Időt és fáradtságot nem kímélve kutatták fel a legjobb beszállítókat, akik hisznek benne és tesznek azért, hogy az emberek egészségesebben táplálkozzanak. De Bianca nem érte be ennyivel, és eldöntötte ebbe a boltba csak olyan áru jöhet, ami nem csak egészséges, adalékmentes, de finom is, és lehetőség szerint hazai is.
Egy Vegán és Bio bázist szeretett volna létrehozni, de nem a mereven vett értelemben, inkább az egészségtudatos szó jegyében. A glutén, cukor vagy épp laktóz mentes termékeknek egy igen széles skáláján alakította ki a termékkínálatot, A Gluténmentes lisztek tömérdek típusa (hajdina, csicseriborsó, stb) pillanatok alatt nagyon népszerű lett a háztartásainkban. A forgalmazott termékek nagyobbik része kizárólag náluk kapható, hiába is keresnek Gazdagréten, Őrmezőn vagy akár még ennél is szélesebbre nyitva a kört. A termékekből feltétlen kiemelésre érdemes a tojás, ami pillanatok alatt közönség kedvenc lett, és amit Livia szállított a boltba más termékek mellett, azaz már az első perctől megvolt írva a nagykönyvben, hogy ez nem egy sima beszállító-vásárló kapcsolat lesz és Covid járvány hazai megjelenésével szinte egyidőben a bezárt Solarium helyét felhasználva átkerült ide a Helllo Bio, és annak helyén pedig megnyitott a Helllo Bio.
 
A két üzlet pedig napról-napra több vásárlót vonzott be, akik aztán Törzsvásárlók, majd Barátok is lettek. A két tulajdonos nagyon büszke arra, hogy minden vendégüket névszerint ismerik, hogy hozzájuk már nem csak vásárolni járnak be, hanem beszélgetni, megpihenni a napi rutin után. Lassan terjeszkedni kell az ülő alkalmatosságokkal, mert egyre többen és egyre többet kóstolgatnak, anekdotáznak, és amit ma már szinte el is felejtettek az emberek, ismerkednek, barátkoznak. Igen, létrejött az álom, a mediterrán “csücsök” és az emberek rákaptak az ízére. Beszélgetnek, barátkoznak, erősítik a mi kis “falunk” jelleget és már nem csak Biancával és Liviával, de egymással is.
Hát ilyan az, amikor valakik mernek álmodni és nem félnek megvalósítani. 3 év után kimondható azoknak, akik ide betértek és többé már nem tudtak, de nem is akartak elszakadni, hogy most már nem is lenne Gazdagrét az, ami, ha holnap a két hölgy bezárná a boltjait. Szerencsére ilyen terveik nincsenek 🙂
De ha már a tervekről beszélünk, hát megkérdeztem mik a terveik, mit várnak 2021-től ?
Nem csalódtam bennük, egyik sem az a típus, aki ha valami jól megy akkor leül és megpihen, akik a vásálók öröméből építkeznek, azok számára nincs megállás, hiszen az örömök forrását táplálni kell.
A járvány kitörésekor mintegy segítve a vásárlóikat, elindították a kiszállítást Gazdagrét – Őrmező és környéke térségben, és ezt most már igyekeznek kiszélesíteni azokra is, akik még csak most ismerkednének a két egységgel. Már van egy excel alapú rendelési felület, aminek segítségével bárki házhoz kérheti a megrendelt termékeket. (Ha tényleg rosszra fordul most ősszel és jön az újabb hullám a járványban, akkor jó lesz ezt a szolgáltatásukat észbe vésni) És ahogy az várható volt, már lázasan dolgoznak a webáruház megnyitásán, és annak logosztikai hátterének megteremtésén is. Azt remélik (én is), hogy 2021-ben már házhoz megy az egészséges élelmiszerek, a vegán, a bio, az adalékmentes és kívánságra minden egyéb mentes termékek teljes kínálata. Már idén ősszel tovább nő a kínálat a házi szörpők, lekvárok, méz és teák különlegességeivel is.
 
A kiszolgálásban tovább szeretnék növelni az ügyfél elégedettséget és újabb ötletekkel fogják növelni az üzletek kedélyes, barátságos, családias jellegét, nem titkolt cél, hogy Gazdagrét egyik találkozási csomópontja, közösségi tere legyen a két üzlet és kettőt összekötő “ücsörgő.”
Nem rég elindult a törzsvásárlói kártya a két boltra külön-külön, és bizony minden 2000 Ft feletti vásárlás esetén szorgalmasan lehet gyűjteni ezekbe a pecsétet, hogy a 15-ik alkalom után a következő 2000 Ft-is vásárlást fizetség nélkül vihessük haza. Újabb beszállítók érkezése várható új termékekkel, de pl az egyik nagy kedvenc, az All in Natural Food is új termékekkel erősít. (pár héten belül szeretnék velük is, róluk is egy cikket írni)
 
Régi probléma, mondhatni dilemma a lakótelepi kis, közepes élelmiszer jellegű üzleteknél, hogy az ott élők elsődlegesen a hétvégi super és hipermarket jellegű árahuzákra, és hétközben a munkahely közeli boltokra építik a vásárlásokat, míg a lakóhely környezetében lévő boltoknak már csak a kieglszítők, a ” hu, ezt elfelejtettem megvenni” kategória marad. Megkérdeztem a Helllo Tündéreket, Ők miként vélekednek, mit tapasztalnak ezzel kapcsolatban.
 
A tekintetük mindent elrárult már  mondatok nélkül is, mert egyszerre benne volt a “hát igen, ez egy tendencia” és a ” de kellő szerettel és alázattal, kedvességgel, közösségépítéssel minden tendencia legyőzhető”.  Istenem bár minden ember ennyi hittel és magabiztossággal kellne fel reggelenként és saját munkája által megváltaná picit a világot, pontosabban az Őt körülvevő világ egy szeletét. Tudjuk, de sajnos mégis nehezen hisszük el, hogy a világ csak akkor képes változni, ha mi magunk változunk és ezzel is változtatunk a közvetlen környezetünkön. A csoda, a tenni akarás azt mondják ragadós, csak valakinek el kell kezdeni rendbe tenni a saját kertjét. Nos én ilyen “kertészeket” kívánok magunknak, ilyen példaképeket a mi kis közösségünknek, akik minden egyes nap a hitükkel, a mosolyukkal, a fáradhatatlan kitartásukkal és tenni akarásukkal példát mutatnak és változásra serkentenek mindannyiunkat.
 
Közben elfogyott a kávém és nem lehetek Önző, hogy két ilyen csodát kisajátítok magamnak, miközben láttam, amint egyre többen betérnek és kicsit irigykedve néznek, hogy egyszerre lekötöm Líviát és Biancát, pedig ők is de szeretnének megint egy kicsit dumcsizni velük. Láttam és nagyon jó érzés volt, hogy az emberek ide úgy jönnek be vásárolni, hogy nem csak vásárolnak, hanem jól érzik magukat és gondolatban már láttam magam előtt, ahogy a Helllo Tündérek Covid helyett a lelkük tisztaságával fertőznek meg minket, és egyszer csak minden bolt mediterrán “csücsökké” válik, mi pedig végre a rohanó világ helyett megtanuljuk élvezni és értékelni az életet és egymást.
Ideje volt indulni, így a cikket Lívia és Bianca szlogenjével zárom, ami a kettőjük közti kapocs, ami egyben a vásárlók és a köztük lévő kapocs is, amitől, ahogy fentebb írtam jó ide betérni:
” Az élet és az étel szeretete és tisztelete…”
Helllo Vino, Helllo Bio, Helllo Bianca, Helllo Lívia…
Szép estét és sok vendéget, barátot
Ide nagyon hamar én is visszatérek…
Mostantól már a barátotok és tisztelőtök,
az öregedő, de életre nyitott lokálpatrióta…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest