2023.09.24.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Több mint személyi edző… Riport egy fiatal tehetséges személyi edzővel, aki szintet lépett az edzés kultúrában és egyben az ügyfelekkel történő kommunikációban…

19 min read

Egy fajta misztikum, értetlenség veszi körbe a személyi edző fogalmát, sokan szkeptikusok, hogy mire jó ez, sőt van aki szószerint pénzkidobásnak tartja. DE szerencsére egyre többen ismerik fel, hogy miért fontos egy szakember, ha meghozzuk a döntést valamilyen mozgás forma mellett. A mostani cikkel egy sorozatot indítók, amiben személyi edzőket igyekszem bemutatni, ismertetve a sokszor nem is könnyű utat, ami bejártak, a céljaikat, a technikákat, amit használnak, az étrendi tanácsokat és a különböző edzés típusokat, és a legfontosabb az embert aki ott van az edző lelkében, a személyiségét, hiszen egy edző melleti döntés az bizony bizalmi kérdés…Induljon hát az edzőtermi banzáj, olvassátok hétről hétre egy-egy ember történetét.

Turczer Zsófi
személyi edző és fitness model
24 éves
 
A funkcionális tréningek szerelmese
Az IWI nemzetközi fitness iskola végzett instruktóra
Aerobic, ritmikus sportgimnasztika, majd jazzbalett kiválósága
Jazzbalett országos bajnokságának többszörös ezüstérmese
A légkarika és általában az extrém sportok elkötelezett híve
Miss Royal Hungary fitness szépségversenynek és a JutaVit Miss Model versenynek is második helyezettje
 
És amit én látok még benne 🙂
A testtartás koronázatlan királynője (hát igen a jazzbalett megtette hatását)
Nyitott személyiség, kiváló empátia és kommunikációs készséggel, magas érzelmi inteligenciával (EQ)
 
De vajon ki is Zsófi valójában ? Mi az legbelül, ami alkalmassá teszi a bizalmunkra ?
Vajon mit láttam, éreztem ki a beszélgetésünkből, ami miatt biztosan kijelenthetem, Ő több, mint személyi edző….
 
Na de ne szaladjunk ennyire előre, kezdjük csak az elején, a “hogyan ismertem meg Zsófit ?” fejezetnél…
Nem volt semmiylen határozott célom, nem Zsófi volt aki tudatosan meg szerettem volna ismerni, egyszerűen csak beléptem (na jó a magam 100 kilójával, talán inkább betrappoltam, semmiképp sem légiesen beúsztam 🙂 ) a T-Klub fitness és tánc stúdió impozáns épületébe, amolyan vadász túra szerűen, hogy majd az első benyomásaim alapján kiválaszthassam, ki legyen az első riport alany.
 
A magam kómotós nyugodt, mondhatni öregúras tempójában rögtön felfedeztem a mozgás szépségét és örömét, így azonnal kértem is egy még a maszkban is csodaszép mosolyt rejtő fital hölgytől egy cappuccinot, és meg próbáltam elbújni, láthatatlanná válni, elvegyülni az egyébként elég tekintélyes számú, különböző edzési tevékenységet végző tömegben, hogy olyan James Bond stílusban kifigyeljem ki legyen az első személyi edző, akit megszólítok. Azért lássuk be  a testalkatommal nem volt annyira könnyű láthatatlanná válni, de lényeg az illúzió 🙂
Hatalmas kávé fun vagyok, az otthonunkban 4 különboző típusú kávéfőzőgépből készítem a kévécsodákat (ezt most szerénytelenség nélkül állíthatom 🙂 ), így némi szakmai kíváncsisággal kezdtem izlelgetni a helyi kávét, azaz csak ízlelgettem volna, mivel megjelent a pultnál egy fiatal lány, aki pestiesen szólva már a látványával is kiborította a kávét a poharból. Na nem félreérteni, öreg vagyok én már, és három csodálatos felnőtt nő édesapja, de ettől még azt gondolom az igazi, egyedi szépség előtt nem lehet szó nélkül elmenni, és talán senki nem veszi tőlem sértésnek vagy zaklatásnak, ha ösztönesen az buggyan ki a számon, hogy “Jézusom, de gyönyörű…” Nos tényleg hihetetlenül szép volt a hölgy külső adottságai alapján, de nem ez ragadt meg igazán, nem ettől mondtam, hogy “Jézusom, de gyönyörű” (azért közel 60 év alatt és sok-sok éves médiás korszak után elmondhatom, hogy bizony láttam és beszélgettem is hihetetlenül szép hölgyekkel, vallom is, hogy a Magyar NŐk a világ legszebb női közé tartoznak, na de ne kaladndozzal el a témától). SZóval nem a nem mindennapi szépség fogott meg, hanem két másik, szerintem nagyon fontos dolog, ami egy Nő-t igazán széppé tud tenni.
 
Az egyik a TESTTARTÁS, ami nem csak testben, de lélekben is megmutatkozik, ami a természetes önbizalom egyik árulkodó jele, na meg annak is, hogy lefogadom balettozott 🙂 A másik a BELÜLRŐL JÖVŐ CSODASZÉP MOSOLY, ami az illető igazi személyiségéről fest mondhatni művészi alkotást.
 
Nos miután szinte leforráztam magam a kávéval és ezzel az idilli képpel, egy újabb fontos esemény történt, oda lépett a hölgyhöz egy másik, még nála is fiatalabb lány és nem tudtam nem meghallani, hogy a mai edzésterv részleteiről érdeklődött.
Hát kérem telitalálat, íme itt van előttem egy személyi edző, aki már at első pillanatban szavak nélkül is elvarázsolt…. Nem is volt többé kérdés, ki legyen az első megszólított 🙂 Nem vagyok egy félénk, önbizalomhiányos  ember, így odaléptem és megkérdeztem, hogy egy személyi edzőhöz ven-e szerencsém (a kis cseles öreg úr, mintha nem hallottam volna az imént, hogy az 🙂
 
“Igen jó helyen jár, bizony az lennék” válaszolta, és ilyenkor sajnálom, hogy még nem tart ott a technika, hogy a retinában képződő kép előhívható legyen digitális formában, mert leírhatatlan az a mosoly, amit ehhez a mondathoz csatolt.
Istenem mennyi kedvesség egyetlen mosolyban, mennyi kiváncsiság, hát nehéz nem megszeretni egy ilyen embert az első pillantásra.
Mivel kissé kopottasak már az izületeim, tudjátok ez az itt fáj, ott fáj tipus reklám arca lehetnék, így erre építettem fel a mondandómat, és megkérdeztem, hogy készíthetnék-e vele egy riportot a Lokálpatrióta helyi hírportálra a sportálás és az izületi problémák témakörben, beleépítve a személyi edző munkáját, szerepét. Belátom ez egy elég hülye építkezés volt, de engem is meglepve azonnal igent mondott, csak pici ídőt kért, mert épp kezdődik az órája egy tinidzser lányokból álló kis csoporttal.
Hát persze, hogy örömmel kivárom, és még a kávémat is megihatom így, no meg beleleshetek titkon az órába is.
Kávé letol és elindult az osonás, hogy ismét magamra öltve a láthatatlanná tévő köpönyegem úgy legyek résztvevője az órának, hogy közben ott sem vagyok, elcsípve az óra hangulatát, esetleg szakmai titkait. Azt hiszem ideje ezt a köpönyeget elvinni egy szabó mesterhez, mert láthatóan valami megsérülhetett rajta, úgyanis láthatalan ténfergésem közben Zsófi többször is kimosolygott rám (szerintem rájött miben setenkedem), szóval lebuktam. Na most már mindegy ha már lebuktam, legalább legyen miért 🙂
 
Gyerekekkel foglalkozni sosem egyszerű, és csak az lehet igazán jó benne, aki képes gyerekké válni közben… A következő egy órában ennek voltam részese, bizony Zsófi a maga 24 évéből visszarepült vagy 10 évet, és az akkori Zsófi személyiségének átadta a terepet úgy, hogy közben egy pillanatig sem engedett a tempóból, az elvégzendő munkát zseniálisan koordinálta, de mégis olyan maradt a lányok közt, mint egy korabeli barátnő. Be is ugrott gondolatban, hogy ez fordítva is működik nála, és a seniorok edzésén meg átlép a jővőbe…na ne, ezt inkább elhesegettem, nem akarom még gonolatban sem öregíteni, elég ha ezzel a ténnyel magam bírkózok meg. Lényeg a lényeg hangulatos egy óra volt, szinte észre sem vettem az idő múlását, csak abból következtettem az időre, hogy én kezdtem elfáradni az ácsorgásba, miközben Zsófi és a lányok úgy végezték a szemmel láthatóan nem könnyű gyakorlatokat, mintha csak levegővétel gyakorlatokat végeznének a szabadban.
 
És elérkezett a riport ideje, lássuk tehát ki is Zsófi ?
A fiatalságáról (na nem mintha most nem lenne fiatal), a munkáját megelőzően történtekről, a sport szeretetéről, a jövőbeli tervekről, a személyi edző szerepéről és még rengeteg minden másról beszégetünk a következő egy órában. Íme a kendőzetlen igazság 🙂
 
SA: Mit lehet tudni a kislány, majd a tinédzser Zsófiról ? Mennyire volt az életed része a sport ?
 
Zsófi: Nagyon…és még jobban 🙂 7 éves korom óta folyamatosan, mondhatni megszállottan sportolók, egyszerűen képtelen vagyok egy helyben ücsörögni, nekem folyton mozogni kell és persze imádom a kihívásokat, feszegetem a határaimat. 7 évesen az Aerobic ragadott magával, igazából ezzel szerettem meg a mozgás művészetét, és egyben a sportnak nem csak a fizikális, de a mentális erejét is. Mivel mindig kerestem az utamat, hogy mi az ami igazán közel áll hozzám például sportok közül, így gyerekként a szüleim segítségével és támogatásával mertem kísérletezni, mertem váltani. Így jött az akrobatikus gimnasztika, ami egy nagyon összetett, komplex sporttevékenység, kifejezetten erősíti a kordinációs készséget, a koncentrációt, közben pedig számtalan izomcsoportot mozgat át, látványában pedig szószerint művészetet teremt.
Talán furcsa, szinte hihetetlen, de önbizalom hiányos gyerek voltam, aki nagyon vágyott a sikerre, de egyben félt is attól, hogy ha rá szegeződnek a tekintetek, így született meg a gondolat, hogy olyan sportra váltsak, ahol úgy telejsedhetek ki, hogy közben picit el is bújhatok, azaz valamilyen közös formációban, így lettem jazzbalettos 🙂
 
SA: Tudtam, biztos voltam benne, hogy balettoztál, mert olyan a testtartásod, amitől az embernek szó szerint leesik az álla 🙂
 
Zsófi: Na most erre mit mondhatnék ? Hát igen, igyekszem a minél szebb testtartást nem csak gyakorolni, mutatni, de tanítani is, mert egy NŐ-ben a nőiesség ebben tud nagyon látványosan kifejeződni. Sokan a helyes testtartást helytelenül a merev, a karót nyelt, a fenn hordja az orrát kifejezésekkel társítják, pedig ha megtanulod a helyes testtartást, az pont nem merev, hanem a tested részeként teljesen könnyeddé válik. Egyébként meg szerinted fenn hordom az orrom ?
 
SA: Nem dehogy, pont azt figyeltem meg, hogy mindig a másik ember szemébe nézve, mosolygosan, vidáman és egyfajta szakmai alázattal, kíváncsian figyeled az előtted állót. Nem, egyáltalán nem emeled meg a fejedet a testtartás mondhatni lezárásaként, nem nézel még picit sem felfelé, elnézve mások feje felett.
 
Zsófi: Ne hozz zavarba, de köszönöm és örülük, hogy ezt látod rajtam, hiszen nekem a munkám a hivatásom is, de vissza még a Jazzbaletthez, 4 évig foglalkoztam ezzel és többször is országos második helyzett voltam, szóval annyira azért nem sikerült elbújni egy csapatban 🙂 Viszont remekül fejlesztette az önbizalmamat, egyre inkább kedztem kiismerni magam és látni az utat, amit be szeretnék járni. A középiskolás évek egy részét átugorhatjuk, az tényleg a tanulásról szólt, ott sajnos vagy sem ki is maradt pár év az aktív sportból.
 
SA: És akkor hogy kerültél vissza ebbe a körbe, hogyan lettél személyi edző?
 
Zsófi: Nagyon szeretek mindent ami extrém sport, ahol tényleg feszegethetem a határaimat, ahol dolgozik az adrenalin, így ez hozta magával a Légkarikát, ami nagyjából a cirkuszban népszerű légtornászok egy típusát jelenti., levegőben függő karikán mutatunk be egyénileg vagy akár párban művészi elemekkel is kombinált látványos erő és ügyességi elemeket. Ez a sport hihetetelen koncentrációt és kitartó gyakorlást jelent, bár van a karika alatt védőeszköz (mondjuk ezen a képen pont nincs), de itt egyetlen hiba is végzetes lehet a bemutatott gyakorlat, és sajnos néha az illető további karrierje szempontjából is. A páros gyakorlatok pedig megtanítanak a másik emberre történő odafigyelésre és nem csak a sport gyakorlat közben. (ez az egyik oka, amiért nagyon tudnám javsolni mindnekinek)
Ekkor már tudtam, hogy nekem a sport lesz az életem, így elvégeztem az IWI nemzetközi fitness iskola instruktori szakát, ami a személyi edzővé válás alapja, egyben OKJ-s bizonyítvány is kaptam. Egyébként pedig gyerekkorom óta nagyon szeretek emberek közt lenni, emberekkel foglalkozni, mindig igyekeztem a kommunikációmat fejleszteni, hiszen személyi edzőként a kommunikációnak óriási szerepe van a bizalomépítésben, a másik személy megismerésében és megértésben. Igazán jó, személyre szabott gyakorlatokat csak akkor lehet összeállítani, ha megismered a másik embert, ha érzed, ki is Ő valójában, ha képes vagy együtt örülni vele, de a problémáira is nyitott vagy, és segítesz ezek megoldásában. Ez pedig kíváló kommunikációs készség nélkül nehezen menne. A jó kommunikáció biztos részben zsigeri természetű, úgymond születni kell rá, génjeidben hordod, de ettől még hiszem, hogy fejleszthető, csak tenni kell érte.
 
SA: Ez most szíven ütött, mível sok-sok éve tanítom a marketing kommunikációt különböző szakintézményekben, az önismeretet, a személyiségfejlesztést, az önmagad jóértelemben vett értékesítését, és bizony én is azt vallom, hogy bár vannak mondhatni velünk született képességek, de minden fejleszthető. Egyébként pedig minden gyermek tisztának, kíváncsinak, mindenre nyitottnak, önbizalommal telítve születik, így valójában a képességek birtokában vagyunk, amit a születésünk pillanatától a környezetünk akarva-akaratlanul csorbít, sokszor elvesz, letör, önbizalomhiányosokká válunk. NA de nem akarok szakmázni, ez a riport most nem rólam szól 🙂 Ugorjunk csak vissza hozzád, Te miben látod a személyi edző szerepét, fontosságát, szükségességét ?
 
Zsófi: Én elsődlegesen a funkcionális, a saját testeddel, testsúlyoddal végzett edzésekben hiszek, amilyen pl. a TRX, persze minden más típusú edzésre is nyitott vagyok, és egyre erőteljesebben szeretnék a gerinc tornára is fókuszálni, mert sajnos a gerincbetegségek ma már világszinten is nagyon sok embert érintenek. A személyi edzőnek a jelentősége sok mindenben rejlik, a teljesség igénye nélkül néhány példa:
  • Személyre szabottá kell tenni az edzést és az étrendet is. Bizony nagyon igaz, hogy például fogyókúra esetén 70% az étrend és 30 % a mozgás szerepe.
  • Egy edzésbe nem lehet csak úgy beleugrani, ott bizony állapotfelmérés kell, tudni kell a létező problémákról, betegségekről, amihez kell alakítani egy edzéstervet. nem lehet elvárni senkitől, hogy pontosan tudja milyen mozgás elemekre, milyen gyakorisággal van szüksége a saját fizikai állapota és esetlegesen meglévő betegségei mellett. Azt szoktam mondani manapság sajnos már az a fura vagy a gynaús, ha valaki azt mondja semmi baja, tökéletesen egészséges 🙂 De talán nem kell sokat magyaráznom, hogy egy ízületi vagy egy gerncbeteg ember, vagy egy cukorbeteg, egészen eltérő edzés és táplálkozási tervet igényel. Nem célom senkit rábeszélni személyi edző választásra, de sokszor akár többet árthat, mint segíthet, ha  magunk feje, vagy ismerősök, netán az internetes közösségek tanácsai alapján próbáljuk megtalálni a nekünk legjobb edzéstervet.
Bármennyire hihetetlen az adott napszakaszban, amikor edzünk még az akkori lelki állapotunkhoz, streszes helyzetünkhöz, az edzés előtti esetleg intenzívebb testmozgásunkhoz, nőknél a menstruácios állapothoz és még hosszasan sorolhatnám mi minenhez, hozzá kell igazítani a napi edzéstervet.
Azt gondolom egy profi személyi edző a megszerzett tudásával, ideértve még az orvosbiológia ismereteket is nagyon fontos eszköze, segítője lehet annak, hogy a kitűzött célokat elérhessük, na persze ha őszintén meg is osztjuk vele a céljainkat, a félelmeinket, a problémáinkat.
 
SA: Vannak-e jelenleg bevett, mondhati divat edzésformák férfiaknál és nőknél, és egyteértesz-e ezekkel a trendekkel ?
 
Zsófi: Igen sajnos voltak, vannak és lesznek is trendek, ami nem biztos, hogy jó és eredményes az elért célok tekintetében, vagy az egészségünkre gyakorolt hatása alapján.
A nőknél egyértelmű trend a fenékre gyúrás, pedig vajon milyen képet mutat magáról egy feszes fenék beesett vállakkal, omladozó testartással. És ez most nem csak férfiak szempontjából értendő, de gondoljunk csak a munkahelyi interjúra. A besesett vállak, a görbe tartás az önbizalomhiány elsődleges jelzése. Nos ott mennyit ér a feszes fenék, és akkor arról a trendről már nem is bezsélek, ahol nem is a feszességen van a hangsúly, hanem a nagyságon 🙂
A férfiaknál is sokszor a divat, a látvány dominál, így a felsőtest. elsődlegesen a kar edzésére akarnak koncentrálni, az alsótest pedig amolyen szegény rokon lesz, pedig a felső testhez megfelő alátámsztás, azaz alsótest kell.
Sokszor jönnek hozzám ilyen a “csak bizonyos testrészekre” koncentráló edzés igényekre. Természetesen nem utasítom el a kéréseket, de mindig elbeszélgetek az illetővel az első óra előtt és igyekszem meggyőzni arról, hogy a sportban is a komplexitásnak van jelentősége, és az egészséges testartás, életmód érdekében miden egyes részünkre a megfelelő figyelmet kell fordítani. Azért mindig hiszek abban, hogy eljön az idő, amikor az edzőterem, a sport, az nem divat vagy trend kérdése lesz, hanem tudatos egészsgéprogram.
 
SA: Mi e helyzet az értrenddel, mit gondolsz a Vegánok edzéséről, húsm,entesen is meg van a szükséges tápamyag bevitel a sporthoz ?
 
Zsófi : Nos nem vagyok vegán, de a húsnak sokkal kisebb szerepe van az étrendben, mint azt sokan feltételezik, Igen a Vegán étrendben is minden benne van, amire a szervezetnek szüksége van, így a vegánok semmilyen hátrányt nem szenvednek edzéseik során. Én magam eszek húst de csökkentett mennyiségben és hangsúlyt én is a növényi alapú táplálkozásra helyezem. Egyébként a húsnak azért is csökken a szerepe, mert a modern állatartás hatására erősen leromlott a húsok minősége, olykor már szinte félve kérdezem, hogy az adott termék honnan származik, vagy kevert áru esetén mi is van benne.. és akkor nem természetes alapanyokról már ne is beszéljünk. Összegezve a vegan étrend semmilyen hátrányt nem jelent, pont olyan teljesítményre képesek, mint akik a húsra esküsznek. Hogy valójában milyen eredmémyeket érnek el, az nem az étrendben lévő hús vagy annak hiánya okozza, hanem a lelkükben lévő akarat vagy annak hiánya. A tudatos, megfontolt vásárló az edzésben is tudatos, körültekintő, és természetesen ebben is a segítsére van a személyi edző 🙂
 
SA: Mi a véleméyned az online edzésekről ?
 
Zsófi: Pandémia okozta helyzetből adódóan is, de más szempontok alapján is ma már megkerülhetetlen és meg van a maga szerepe a mozgásterápiában, de én alapvetően abban hiszek, hogy az online ott kap létjogosultságot igazán, amikor a személyes kontaktus, a személyes edzések egy részén már túl vagyunk, mert a gyakorlatokat megmutatni az ügyfélnek igen nehéz a személyes érintés nélkül, a gyakorlatot végző is jobban érzi, hogy mit és hogyan kelle csinálni, ha nem csak mondja az oktató, de az érintés segítségével tudatosítja is. Az egyik legnagyobb problémája az embereknek, hogy gyerekkoruktól kezdve rossz minták alapján tanultak meg egyszerű mozdulatokat és ezek rögzültek be (lásd egy sima bukfenc), majd ezek a rossz berögződések napról napra ronthatják a fizikai állapotukat, miközben azt hisszik mindent jól csinálnak. A rossz beidegződésekre nem elég felhívni a figyelmet, nem elég bemutatni a helyes gyakorlatot, azt kézzel végig kell kisérni a mozgás közben, hogy érezze, hol a hiba.
De azt sem szabad elfelejteni, hogy az edzés alkalmával olyan apró rezdüléseket, érzelmi hullámzásokat, lelki problémákat is észre kell venni és ahhoz igazítani az aznapi edzést, amit online nem fogsz látni, hiszen az onlie edzések többnyire egyoldalúak, azaz az edző látszik, és az ő mozgását követjük le, de még ha interaktív lenne sem biztos, hogy ezek az apróságok előjönnek.
Ha viszont a személyes kontaktus segítségéevl megismerjük egymást, sőt megértjük, kezdünk nem csak együtt mozogni, de gyütt gondolkodni is, akkor már kialakulhat az a bizalmi légkör, ami egy online térben sem veszik már el, és ott is megmarad a folyamatos kommunikáció az edzés közben. Szóval nem vagyok ellene, én magam is használom, de a személyes edzéseket végelegesen és folyamatosan nem tudja pótolni.
 
SA: és mik a tervek a jövőre vonatkozóan?
 
Zsófi: Sok minden mocorog a fejemben, rengeteg tervem van sportban és azon kívül is, az viszont egyértelműen biztos, hogy még sokáig nem szeretném abbahagyni a személyi edzői tevékenységemet, és az is, hogy ismét tanulásba fogok és irány a táplálkozástudomány rögös, de egyben csodálatos útja.
 
SA: Nagyon örülök, hogy megismerhettelek és időt szántál rám, mert sokkal jobban látom a személyi edző mögötti bonyolultabb összefüggéseket, és persze jelen esetben magát az embert is. Én is hiszek abban, hogy a személyi edzővel kialakított kapcsolat minősége nagyban befolyásolja a befektetett munka eredményét mindkét fél részéről. Örülök, hogy itt vagy közöttünk Gazdagréten és sok siker kívánok a munkádhoz, ha pedig egyszer bekopogtatok hozzád, hogy nekem is vállalnál-e órát, akkor jusson eszedbe, hogy a személyiséged győzőtt meg. Jó péda vagy arra, hogy sem az érzelmei inteligencia, sem szakmai tudás, sem az elhívatottság nem kor kérdése. Köszönöm a riportot és minden Gazdagrétinek lokálpatriótaként csak ajánlani tudom Zsófit, a Testtartás koronázatlan királynőjét. 🙂
 
Zsófi : Én is köszönöm a lehetőséget a bemutatkozásra, és szívesen látlak bármikor az órámon, de aztén nincs lazsálás, riport ide vagy oda olyan edzés és táplálkozási tervet kapsz, ami nem lesz könnyű, olykor talán még fájni is fog, de a sikert a küzdelem kovácsolja 🙂
 
Kedves Olvasók, hát így történt az első kalandozásom a személyi edzők világában, nagy élmény volt egy ilyen fiatal, tehetséges hölggyel beszélgetni, nem tagadom kedvet kaptam, hogy ismét lemenjek az edzőterembe, még ha közel is a 60-van, de semmit nem lehet elég későn elkezdeni, az én esetemben újrakezdeni.(tudom ez valójában az elég korán elkezdeni, de szerintem ebben a formában is meg van a maga értelme) Erre biztatók másokat is.
A riporot egy olyan fotóval zárom Zsófiról, ami még egy fontos dolgot megmutat róla, mégpedig, hogy szereti az állatokat, a természetet, és ugye, aki az állatokat, a növényeket szereti és tiszteli, ha szükséges alázattal még szolgál is képes, az rossz ember nem lehet 🙂
 
 
U.i: Jó hír, hogy sikerültrávennem Zsófit (na nem volt nehéz 🙂 ) Hogy étkezési és étrendi tanácsokkal segítse az olvasókat részben önálló cikkek formájában, részben az általatok beküldött kérdések alapján, szóval hajrá lehet kérdezni Zsófitól a Lokalpatriota@gazdagret.net email címen. A tárgy rovatba írjátok oda, hogy kérdés Zsófihoz…
 
Aki szeretne Zsófival együtt edzeni csoportos órán vagy egyénileg az keresse őt a T-Klub tánc és fitness Stúdióban
(Gazdagrét, Dió u. 2, a Penny Market felett)

1 thought on “Több mint személyi edző… Riport egy fiatal tehetséges személyi edzővel, aki szintet lépett az edzés kultúrában és egyben az ügyfelekkel történő kommunikációban…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest