2022.01.27.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Enola Holmes avagy Sherlock Holmes árnyékában

2 min read

Enola Holmes avagy Sherlock Holmes árnyékában

Enola Holmes poster.jpeg

Millie Bobby Brown már bizonyított a Stranger Thing-ben, de vajón ez fellángolás volt, vagy igazi tűz? 

Nos aki ezt a filmjét megnézi az szerintem azt fogja mondnai, hogy ez a lány zseniálisan játszik és eszméletlen könnyedséggel. Ezt a filmet, ami alapvetően egy limonádé típusú egyszer nézhetős darab, olyan szinten viszi a vállán, és eladja, amennyire csak lehet, hogy az már befutott sztároknak is dícsőségére vállna.

Maga a történet Sherlock Holmes húgáról, akit az anyukája feminista harcosként aztén tényleg mindenre megtanította, hát nem mondható nagyon ötelet gazdagnak. Azt sem emrném kijelenteni, hogy Sherlockhoz híven döbbenetes fordulatos, szinte megfejthetetlen talányokkal van teli, pedig a kedves mama eltűnése aztán megadta a kezdő löketett, hogy minden idők legjobb és legfiatalabb nyomozónőjének lehessünk szemtanúi.

A sztori tehát bizony erősen ott ragad Sherckock Holmes történetek árnyékában, bár az is tény, hogy a filmben Sherlock szerepe meg beragad a húga árnyékában, de ez egyértelműen Millinek köszönhető. Ami nagyon hiányzik ebből a filmből, az a Sherlock történetekben megszokott apró részek, puzzle darabkák, amikről adott pillanatban nem is gondoljuk, hogy ezek valami nagy egész részei, és a megfejtés darabkái, de a végén minden öszeáll és már nem is értjük, hogy nem vettük észre a film közben ezeket az árulkodó jeleket. Nos ebben a filmben nem kell magunkat különösebben fárasztani részletekre koncentrálással, apró puzzle darabkák még jelképesen sincsenek. Ebből a filmből tehát a koncepció hiányzik, viszont ha szeretjük a tini filemekt, amit most látszatilag beágyaztak egy krimibe, akkor OK, mert annak kellemes. Egyszerre akart a film akció dús, meg persze tini romantikás, meg még hu de fejtörös nyomozós, na meg divatos feminista is lenni, oszt összerázták és lett belőle az ami.

Na azért ne hagyd ki, egy jó kis vasárnap délutánt megér, és szerintem most már kedzhetjük elhinni, hogy ez a fital tehetséges szinésznő nem csupán lángolás, hanem maga a tűz 🙂

És akkor jöjjön egy ennél értelmesebb videos kritika a filmről 🙂  Önírónia sosem árt…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest