2020.11.30.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Koronavírus egy Gazdagréti iskolában is…

3 min read

Inscription COVID-19 on white background. World Health Organization WHO introduced new official name for Coronavirus disease named COVID-19; Shutterstock ID 1642888921; Nom de Projet : -

A vírus betette a lábát a Törökugrató u-i iskolába is...

Egy mai friss hír az egyik Gazdagréti facebook csoportból, miszerint a Gazdagréti Szivárvány óvóda után a Törökugrató utcai általános iskolában is pozitív lett az egyik tanuló tesztje. 

Mivel nem szeretne a Lokálpatrióta rémhíreket, álhíreket közölni, ezért kértem a bejegyzésnél, hogy erősítsék meg mások is ennek a tényét. És rögtön jött is a visszajelzés, hogy az 5C osztályról van szó, ami azért elég konkrét, így hitelesnek veszem és az egész osztály karanténba került.

A megjelent posztban azonban ennél fontosabb dolog is kiírásra került. Az egyértelmű, hogy nem tudjuk hermetikusan bezárni Gazdagrétet, és várható volt, hogy ahogy Őrmezőn, így itt is megjelennek a fertőzések, de az már koránt sem mindegy, hogy erről adunk-e tájékoztatást, hogy módunkban álljon nagyobb figyelmet fordítanunk a védekezésre. Kifejezetten fontos lenne, hogy például az adott intézménybe járó gyermekek szülei értesítve legyenek az egyik osztály karanténba zárásáról, hiszen egy iskolában egyáltalán nem kizárt, hogy a gyerekek nem csak saját osztályuk tanulóival érintkeznek.

A posztban azonban egyértelműen az az állítás hangzik el, hogy erről nem lettek értesítve a többi osztálynál a szülök. Sőt állítólag nem tesztelik a tanárokat, és azok a gyerekek sincsenek karanténban, akiknel a testvérei érintettek, tehát a karantén alá vont osztályba járnak. Kérdés, amikor ezek a gyerekek hazamennek, akkor  el vannak különítve a megfelelő módon az esetlegesen már megfertőződött testvértől ?  Attól tartok nem, de akkor meg felesleges a karantén, ha onnan naponta tovább vihető egy esetleges fertőzés ugyanabba az iskolába és persze máshová is.

Attól aki ezt elsőként posztolta teljesen jogos a kérdés, hogyan lehetséges ez ?  Nos ennél jobb kérdést én sem tudok feltenni. Próbálok mint helyi hírportál információt kérni az iskola vezetésétől,  de nem leszek meglepve, ha nem adhatnak majd infót, mondván erre csak a kerületi tantestület adhat felhatalmazást.

Amennyiben akár ott dolgozó tanár, akár olyan szülő, akinek a gyermeke odajár, ezt az infót, vagy annak bármely részletét megerősíteni vagy cáfolni tudja, az kérem jelezze a lokalpatriota@gazdagret.net címen vagy a Lokálpatrióta facebook oldalán illetve csoportjában, esetleg messengeren vagy telefonon. Minden bejelentőnek garantálom a névtelenségét, amennyiben ezt kéri, most csak az a fontos, hogy egyértelműen tisztázni lehessen az 5C karanténba zárását; a többi osztályba járók szüleinek értesítését vagy ennek épp az ellenkezőjét;  hogy valóban továbbra is iskolába jár-e az, akinek a testvére karanténba került; és hogy valóban nem indult meg a tanárok, és esetleg más osztályok vagy azon belül adott személyek tesztelése, akik bizonyítottan kapcsolatba kerülhettek az 5C osztály tanulóival. A visszajelzéseket előre is köszönöm.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest