2021.12.05.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Itt az új Covid–19 antigénteszt, megbízható eredményt jelez 15 perc alatt

3 min read

Az indexen jelent meg ma az alábbi cikk:

“A Németországban kifejlesztett NADALR Covid–19 antigénteszt elősegítheti a koronavírus további terjedésének megelőzését és a laboratóriumok terheinek csökkentését.A teszt ugyanis – írja az MTI – bárhol elvégezhető, így akár iskolákban, ápolási otthonokban, kórházakban, vállalatoknál, repülőtereken vagy nagyobb rendezvényeken is használható, és  a mintát nem szükséges laboratóriumba küldeni. Ráadásul  az eredmény alig negyedóra alatt megvan.

gyorsteszt-401554

Az orvostechnológiai termékeket előállító Nal von Minden GmbH új gyorstesztje már megkapta az európai forgalomba hozatali engedélyt. 

 

A NADALR Covid–19 antigéntesztet a nagyközönség számára fejlesztettük ki. A termék lehetővé teszi, hogy még több embernél elvégezhető legyen a teszt, ami azt jelenti, hogy a fertőzöttek azonnal azonosíthatók, és így több ember védhető meg a járvány továbbterjedésétől

– hangsúlyozta Roland Meissner, a németországi Moers városában működő cég vezérigazgatója.

Az új tesztet a gyorsaságán kívül az eredményessége is különlegessé teszi. A 99,9 százalékot meghaladja a diagnosztikai specificitása, amely  arról ad információt, hogy a teszt a vizsgált egészséges egyének közül felismeri-e az összes egészséges egyént. Diagnosztikai érzékenysége pedig 97,56 százalékos, ami azt jelzi, hogy a teszt a vizsgált betegek közül mennyire hathatósan ismeri fel az összes beteget. “

Nos a Lokálpatrióta szerkesztő-tulajdonosaként rendelkezem ilyen teszttel, de arra szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy a mintavétel egy szakszerűen csomagolt pálcika igénybevételével történik orron keresztül, és olyan mélységben kell ezzel a pálcikával behatolni az orr járatba, hogy bizony önállóen ez a folyamat nem biztos, hogy könnyen és jól elvégezhető, mivel ösztönösen el fogjuk rántani a fejünket. Indokolt lehet emiatt a teszt elvégzéséhez egy ebben járatos személy segítségének kikérése annak ellenére is, hogy alapvetően önállóan elvégezhető tesztelésről beszélünk. Arra számos videofelvétel található a neten, hogy ez mások segítségével elvégezve is egy kifejezetten kellemetlen, de szerencsére viszonylag rövid ideig tartó folyamat, ezért kérdéses, hogy saját magunk által elvégezve elég mélyről tudjuk-e a mintát levenni, mert ha nem akkor kérdéses az eredmény.

íME A 2 KÉP A NÁLAM LÉVŐ TESZTRŐL, NEM BONTOM KI, MERT AKKOR ELVESZTI A STERILITÁSÁT !

Viszont a képen is látható gyártó weboldaláról visszaellenőrizhatő, hogy ugyanarról a covid tesztről van szó, mint ami megjelent az index cíkkében. 

http://www.sdbiosensor.com/xe/

és íme a mintavételező pálca, ami 15 cm hosszú…

Nem tudom menni lesz az ára a tesztnek, de azért érdemes meggondolni az önálló próbálkozást, mert ha nem sikerült a megfelelő mélységről venni a mintát, akkor dobhajtjuk a kukába a tesztet, pontosabban nem lehetünk majd biztosak a negatív teszt eredményben.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest