2021.12.05.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Egy speciális gyógynövény kombináció lehet a Corona vírus elleni védekezés egyik fegyvere

6 min read

A CMC Déli Klinika kutatói a világon elsőként bizonyították egy speciális gyógynövény kombináció koronavírust semlegesítő, fertőzést gátló hatásait. A bevizsgált készítmények Magyarországon elérhetőek, és nemcsak az új koronavírus, hanem az influenza illetve egyéb felső légúti fertőzések esetén is hatékonyak.

A CMC Déli Klinika a Nemzeti Népegészségügyi Központtal és az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézettel közös orvostechnológiai kutatás-fejlesztésének köszönhetően sikerült létrehozni azt a komplex COVID-19 Biobank rendszert, amely megteremtette az alapjait a teljes hazai koronavírus törzsre hitelesített, biológiai alapú mesterséges intelligenciával támogatott immunológiai diagnosztikai rendszer, valamint a hazai koronavírus vakcina fejlesztésnek is.

A kutatócsoport tagjai most újabb – nemzetközileg is jelentős – eredményt értek el, hiszen vizsgálataikkal 

 

IGAZOLTÁK, HOGY A MEDITERRÁN BODORRÓZSA (CISTUS CRETICUS) KIVONAT GÁTOLJA AZ ÚJ KORONAVÍRUS SZAPORODÁSÁT SZÖVETTENYÉSZETEKEN, VALAMINT POZITÍV IRÁNYBAN BEFOLYÁSOLJA A VÍRUSFERTŐZÉS ÁLTAL OKOZOTT KÓROS IMMUNOLÓGIAI REAKCIÓKAT IS.

Mivel az új koronavírus világszerte már több mint 43 millió embert fertőzött meg és több mint egymillió halálesetet okozott, ezért a világjárvány elleni küzdelemben jelentős előrelépésnek számít, hogy Európában honos gyógynövények egyedi kombinációja hathatós ellenszere lehet a vírusnak.

A Lokálpatrióta helyi független hírportál tulajdonos-szerkesztőjeként nagyon büszke vagyok arra, hogy miközben ezt a hírportált szabadidőmben remélem sok Újbudai és Budaörsi lakos örömére üzemeltetem, főtevékenységemként, mint biztosítási és pénzügyi alkusz kiemelt partnerként együtt dolgozhatom a CMC Déli Klinikával.

A mintegy 2 éve megnyitott 100%-ban magyar tulajdonú magánegézségügyi ellátásban világszinten is kiemekedő szolgáltatásokat nyújtó Klinikán  a precíziós orvoslás megvalósítását különböző bioinformatikai megoldásokkal, valamint mesterséges intelligencián alapuló döntéshozatali támogatással teszik még eredményesebbé és kényelmesebbé a pácienseink számára.

A Klinika 54 szakterületen biztosít személyre szabott, ambuláns egészségügyi ellátást. Legfontosabb célkitűzésük a daganatos, szív-érrendszeri, légúti és nyagcsere betegségek megelőzése, gyors, korai diagnosztikája és a megfelelő kezelési stratégia meghatározása.

 

KOMPLEX, PRECÍZIÓS ORVOSLÁS

Alkuszként számos céges és magán ügyfelem is maximális elégedettséggel vette már illetve veszi  igénybe a Klinika szolgáltatásait.  Ügyfeleimnek ehhez segítek egészségügyi biztosítás megkötésével hozzáférni. ami ezáltal bárki számára elérhető és megfizethető szolgáltatás.

A CMC Déli Klinika kutatócsoportja Jankovics István virológus és klinikai mikrobiológus vezetésével kimutatta, hogy a vírusszaporodás vizsgálatához elterjedten használt szövettenyészeten a Cistus creticus elpusztítja, de legalább is semlegesíti az új koronavírust, jelentősen gátolva a szaporodását.

Az elért eredmények igazolták, hogy a bodorrózsa nemcsak gátolja a vírusok növekedését, hanem egyben irányítja a vírusfertőzés által okozott kóros immunológiai reakciókat is, így csökkenti a betegség súlyosságát.

Balázs Anna a CMC Déli Klinika vezérigazgatója az eddigi kutatási eredmények alapján egy sajtótájékoztatón ismertette, hogy Cistus creticusban található speciális hatóanyag koncentrált formában tartalmaz úgynevezett polifenolokat, amelyek az új koronavírus semlegesítése mellett

  • gátolják a vírusok felszínén lévő fehérjét (az úgynevezett neuraminidáz enzimet) 
  • így a vírusok nem tudnak bejutni a sejtekbe és szaporodni 
  • ezzel megakadályozzák az influenza (egyéb vírusfertőzések) kialakulását
  • szignifikánsan csökkentik a felső légúti fertőzések tüneteit 
  • a magas koncentrációjú polifenol tartalomnak köszönhetően jelentős antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásuk is van
  • eképp támogatják a szervezet védekezőképességét
  • növelik a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességet
  • nemcsak vírus- hanem baktérium-ellenes hatással is rendelkeznek 

A bodorrózsa hatását más gyógynövény kivonatok jelentősen növelhetik. A hatásossági és toxicitási vizsgálatok megrendelője a Fytofontana Kft. volt, amely nemcsak a tiszta bodorrózsa-kivonatot vizsgáltatta, hanem a bodorrózsa alapú oldat és az orvosi zsálya, bíbor kasvirág (echinacea pupurea), acerolok és citrusz bioflavonoidok keverékét is, amelyet évek óta sikeresen forgalmaznak Virostop néven. Az elsőosztályú orvostechnológiai termékként nyilvántartott Virostop szájspray esetében a CMC Déli Klinika kutatói bizonyították, hogy az még 

AZ 1:640 ARÁNYÚ OLDATBAN IS GÁTLÓ HATÁST MUTAT KI.

A szuharfélék bizonyos fajait és a fent említett erős vírusellenes hatású gyógynövényeket a népi gyógyászat már az ókorban használta és megvan a helyük a modern orvostudományban is. A koronavírusos megbetegedések megelőzésében viszont ez ideig a használatukat igencsak alábecsülték.

Az elvégzett in vitro vizsgálatok alapján feltételezzük, hogy a nyálkahártyára fecskendezett Virostop szájspray olyan védőréteget hoz létre a nyálkahártyán, amellyel hatékonyan meggátolja a vírusok szaporodását és behatolását.

A Virostop készítmény szabadon forgalmazott, Magyarországon 2011-ben regisztrálták. Mostanáig a száj- és orrsprayből mintegy másfél millió dobozt adtak el, amelyet eddig az influenza és egyéb megfázásos megbetegedések megelőzésére, kezelésére javasoltak, de a jövőben fontos szerepet kaphat a COVID-19 világjárvány elleni küzdelemben is.

A CMC Klinika Kutatócsoportja által bevizsgált illetve javaslataik alapján néhány gyógynövény összetevő mennyiségében módosított ViroStop orrspay és szájspray együttesen a komplex védekezés egyik alapja lehet. (fenti kép csak illusztráció, az még nem a CMC Klimika kutatói által módosított változat)

Amennyiben szeretne többet megtudni a CMC Déli Klinika szolgáltatásairól, akkor látogasson el az intézmény honlapjára

www.deliklinika.hu

A magánegészségügyi ellátás elérésének lehetőségeiről, az egészségbiztosításról és természetesen a CMC Déli Klinikáról is örömmel tájékoztatom és segítem ezekhez történő hozzáférésben Újbuda és Budaörs lakosait biztosítási alkusz szakreferensként.

www.biztositasialkusz.net

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest