2022.12.03.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Egy örök kíváncsi, spontán megnyilvánuló kalandorlány története …..Festészettől a lakberendezésig !

5 min read

A lakberendezőket bemutató sorozatomban ma egy olyan fiatal hölgyet mutatok be, aki még épp csak elkezdte a tanulmányait a Stílusház Művészeti magániskolában, de már arra koncentrál, hogy tanulmányait és művészeti előéletét miként tudja összekapcsolni. Ismerkedjünk meg közösen

Pávai Tamarával

 

 

 

 

 

  • Tamara mint  mondanál az olvasóknak, ha magadat, a személyiségedet szeretnél minél pontosabban megmutatni.

Én magamat úgy aposztrofálom, mint egy forgóajtó, nagyon változékony vagyok. Sok dolgot tudok szeretni egyszerre. Érzékeny, kalandvágyó, élményhajhász embernek tartom magam.

 

Ez az alap természet elég sokszínű életutat feltételez. Mi történt veled az elmúlt 32 évben?

A szegedi egyetemen végeztem festészet szakon. Imádtam az ottani életemet és az embereket akik a mindennapokban körül vettek. Alapvetően az a lány voltam, aki nagyon nyüzsög, mindig mindenkit ismer, és összekapcsolja az embereket. Őszintén szólva nehéz volt elhinni, hogy egyszer ez véget érhet. Ezt az időszakot a diáksággal együtt mai napig siratom. Életem egyik legboldogabb korszaka volt.

Egy kicsit talán ezt élem újra most, hogy újra iskolapadba ülhettem. J

 

Az egyetem végeztével egy erősebb nyitás következett Európa felé. Hátizsákos utazó voltam sokáig. Elég impulzív időszak volt az életemben. Töviről hegyire bejártam Olaszországot. Sokat voltam Németországban, Belgium, Hollandia, Szlovénia, Spanyolország stb. viszont hontalanná váltam az életformám végett, így noha a kaland vágyam nem csillapodott, próbálom magam egy irányba terelni, hogy az energiáimat Magyarországon cövekeljem le, és kamatoztassam újra.

Ennél a pontnál jön be a lakberendezés?

Valahogy igen. A festészet felé fordultam. Ekkorra már lett annyi élettapasztalatom, hogy megtaláljam a témámat amit festeni szeretek, és tudok vele magamból átadni. Mind a mai napig ezen dolgozok, ezt fejlesztem. És ennél a pontnál csatlakozott be a lakberendezés.

Ez hogy történt?

Megismertem a páromat, aki az építőiparban dolgozik munkavédelmi szakmérnökként, és nap mint nap hallgattam mi történik vele. Mindig új emberek, pörgés és közben felépül valami. Ez nagyon izgalmas. Alapból van egy erős szenvedélyem a szép épületek és az építészeti korstílusok felé, így valójában ő lett a motorja annak, hogy elinduljak az úton.

Te is a tanítványom leszel később a Stílusházban. Egyértelmű volt számodra, hogy hozzánk jelentkezel?

Persze. Ez az iskola biztosította a leghosszabb ideig tartó képzést. Ebben látom az alaposságot. Tetszett, hogy sok féle tantárgy van a porondon, és külön figyelmet szentelnek annak, hogy a tanuló a saját brandjét is kiépítse. A pontos alaprajzok és a 3D látványtervek mellett szó van arról is, miként tálald a munkád a közösségi médián. Nagyon fontosnak tartom ezt a részt. Szuper szimpatikus, hogy erre odafigyel az iskola

Igen, ez pont az én tantárgyam J  Hogy állsz most a tanulmányaiddal?  

Egyelőre ezerrel rajzolok (műszaki- és alaprajzok), tanulom az Archline-t és böngészem a különféle lakberendező oldalakat inspirációkért. Mellette pedig fél év után elkezdtem gyakornokoskodni. A Simplace csapatának segítek be apróbb könnyebb munkákkal. Terepre járunk együtt, helyszíni felmérést, bontást, riasztó és galéria beszerelést kísérek figyelemmel, szakemberekkel találkozunk. Imádom őket. Azt hiszem minden leendő lakberendezőnek ajánlanám, hogy mihamarabb kezdjen el gyakornokoskodni mert, nagyon szépen egybe hozza, kiegészíti az iskolában tanultakat. Nekem nagy szerencsém van. Két minden lében kanál, szuper vagány csaj a mentorom. Mindenről mindent is tudnak. Nemcsak a tanulás végett, de emberileg is úgy érzem rengeteget fejlődök mellettük.

És a festészet akkor most háttérbe szorult?

Nem. Egyáltalán nem. Sőt! A lakberendezéssel karöltve együtt fejlődik. Dekorációs falfestményeket kezdtem el készíteni ingatlanokban. Ez még fiatal kezdeményezés, de elég nagy sikere van, így bizakodok. Nem mellesleg imádom csinálni J Komfortosan érzem magam, ha nagyobb méretben festhetek. Leginkább természeti vagy absztakt témákat szeretek készíteni.

Szóval egy Festő lakberendező! Ez lehetne a Te erősséged?

Igen. Hiszem, hogy tudok az a lakberendező lenni aki egyben festőművész is, és festőibb szemmel tud ránézni egy enteriőrre. Alkalmanként szeretnék más hazai alkotókat is bevonni. Úgy gondolom a magyar lakásokban helye van a magyar képzőművészetnek.

Hogy látod magad a következő 10 évben?

Első sorban anyuka leszek. Ez mindennél fontosabb nekem. Egy kis kertes házban képzelem el magunkat a párommal, és a gyerekeinkkel valahol Pest vonzáskörzetében. Szeretnék közös családi vállalkozást építeni. Személyre szabott művészi otthonokat tervezni, és végig kísérni a kivitelezési fázist is. Úgy gondolom nagyon jó csapat vagyunk a párommal. Kettőnk közül Ő két lábbal a Földön jár, és ez nagyon fontos nekem. Ő a stabil támaszom. És meg persze hozom mellé a kreativitást a játékosságot  és a szépet. Szeretném, hogy örömünket leljük a munkánkban és másoknak is örömöt tudjunk szerezni általa.

 

 

Köszönöm a riportot, köszönöm, hogy őszintén megnyíltál nekem és az olvasóknak. Varázslatos személyiség vagy, akivel meggyőződésem, hogy élmény lesz együtt dolgozni. J

Én is köszönöm a lehetőséget és minden Újbudán élőnek, azt a boldogságot kívánom az életében, amit én nap mint nap átélhetek a munkámban és a magánéletemben is. 

 

Megint sikerült nagyon belenyúlni és a tömegből egy olyan személyiséget kiemelni aki reményeim szerint nagyban gazdagítani fogja Magyarország lakberendező közösségét. Egy leendő lakberendező, egy csodálatos dekorációs falfestő egy személyben. Szerintem még sokat fogunk hallani Tamiról

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest