2023.12.09.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

KI lesz kerületünk ügyvédje ?

2 min read

Felfüggesztették Czeglédy Csaba ügyvédi kamarai tagságát

Felfüggesztették a bűnszervezetben, felbujtóként elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétségével gyanúsított Czeglédy Csaba kamarai tagságát, olvasható a Vas Megyei Ügyvédi Kamara honlapján.

Czeglédy Csaba – az MSZP, a DK és az Együtt volt szombathelyi önkormányzati képviselője – és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt folyik eljárás. A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet céghálózata 2011 és 2016 között diákmunka-közvetítéssel foglalkozott, a bűnszervezet élén álló, a Human Operator Zrt.-hez köthető emberek – a közvetítő cégek és a strómanok által vezetett iskolaszövetkezetek segítségével – el akarták kerülni a munkaközvetítés után járó közterhek megfizetését. Így a gyanú szerint csaknem hárommilliárd forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek.

Az ügyvéd úr ártatlanságának vagy bűnösségének kimondása a Bíróság feladata, így ezzel nem is kívánok foglalkozni, a kamarai tagságának felfüggesztése is pusztán egy olyan tény kérdése, ami gondolom lépéskényszerbe hozta mai nappal az Önkormányzatunkat, hiszen élő megbízási szerződés, folyamatban lévő ügyek vannak a Czeglédy féle ügyvédi iroda kezelésében. Azt gondolom az egyértelmű, hogy olyan szerződések nem maradhatnak érvényben, amiben az egyik szerződő fél elvesztette a jogosultsaágát arra a tevékenységre, amire szerződött, de természetesen ezt nem nekem kell kimondani, hanem a kerület vezetésének.

3 gyermekes szülőként viszont Czeglédy Csabától függetlenül magára az ügyre és az abban szereplő cégekre aligha tudok pozitívan visszagondolni, mert a bűncselekmények gyanújából adódó botrány kirobbanásakor nem kevés diák maradt az elvégzett munkája után pénz nélkül, és maradtak el azok a célok, aminek az érdekében munkát vállaltak tanulmányaik mellett, nem beszélve azokról, akiknek az önfenntartás volt a puszta cél. Ebben az ügyben nem adott személyeknek van jelentősége, hanem a jogos igazságszolgáltatásnak a pórul járt diákok érdekében. 

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest