2021.12.05.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Jövő tavasszal nyit a gazdagréti tanuszoda…

2 min read

Tegnap a Magyar Építők weboldalán megjelent egy cikk arról, hogy az 1300 nm alapterületű Gazdagréti tanuszoda 2021 tavaszán kerülhet átadásra, amiben két tanmedence lesz, a kisebbik tanmedence 10×6 és 0,8 méter mély,  a nagyobbik medence 25×15 méter hosszú és 1,9 méter mély lesz. Egyszerre akár 80 ember is lehet majd az intézményben.

Az uszoda megnyitásának azonban feltétele, hogy a bekötő útja és a hozzátartozó parkolók is kiépüljenek, valamint, hogy az Angyalka utca és a Gazdagréti úti közúti csomópont sávszélesítése elkészüljön. Ezeket a feladatokat az önkormányzat fogja elvégezni.

Az épület bal és jobb oldalán szimmetrikusan helyezkednek el a férfi és a női blokkok, amelyekhez öltözők, zuhanyzók, mosdók és WC-k tartoznak. Az építmény kialakításánál fontos szempont volt, hogy mozgássérültek is használhassák, ezért az úszni vágyó, de mozgásukban korlátozottak számára külön akadálymentesített

  • öltöző,
  • zuhanyzó,
  • valamint a nagymedencénél elhelyezett medencelift is rendelkezésre áll.

A tanuszoda lehetőséget biztosít a szülőknek és/vagy a kísérőknek, hogy a medencében úszó gyermekeket üvegfalon keresztül is láthassák, és az elhelyezett kanapékon várhassák meg az úszóedzések végét.

A telekhatáron belül a füvesítés mellett, a cserjék és a fák telepítését is elvégzik. A cserjéket az épület előtti zöldfelületi mezőkbe, a fákat a telekhatár mentén ültetik ki.

A cikkből sajnos az még nem derül ki, hogy a majdani üzemeltető, hogyan képzeli el magát az üzemeltetést. Lesz-e lehetőség az iskolai úszóoktatás mellett az itt élőknek is hastnálni az uszodát, és ha igen milyen feltételekkel. Reméljük hamarosan ezekre a kérdésekre is választ kapunk.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest