2020.11.30.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

A magyar emberek már nem bíznak a politikusokban, függetlenül attól melyik párt tagjai

2 min read

“A többség szerint teljesen hiteltelenek a magyar politikusok”  jelent meg egy cikk az indexen a Opinio piackutató alkalmazással készült 1100 fős, 16 és 59 év közötti állampolgárokat bevonó országos reprezentatív felmérésére hivatkozva.

A politikusokban nem, a kormányzatban mérsékelten, a szakértőkben és a külföldi forrásokban viszont annál inkább bíznak a magyarok a koronavírusról szóló hírek olvasásakor. 

Nagy méretű kép

Az is intő jel, hogy a többség nem érdeklődik jobban a járvány, mint bármi más iránt, a fiatalok csaknem fele pedig egyáltalán nem figyeli a koronavírus terjedéséről szóló híreket. Az üzletekben, piacokon, buszmegállókban, és közlekedési eszközökön járva ennek lehet is érzékelni a negatív következményeit. Még mindig vannak nem kevesen, akik figyelmen kívül hagyják az egészségünk védelmében hozott szabályokat. Vajon hová kell még fajulni a járványnak, hogy végre megértsük mire miért van szükség ?

Nagy méretű kép

A nemzetközi trendekkel egybevágóan az orvosok és szakemberek, valamint az egészségügyi intézmények számítanak a legmegbízhatóbb hírforrásnak, a válaszadók egyharmada bízik bennük. A hazai bizalmi, vagy inkább bizalmatlansági helyzetet az írja le legjobban, hogy

 
  • a külföldi hírforrásokat tartják a leghitelesebbnek (28 százalék),
  • aminél még az operatív törzsbe vetett bizalom is alacsonyabb (27 százalék),
  • a kormányzatban még kevesebben bíznak (22 százalék),
  • a hazai média pedig utána kullog (20 százalék),
  • jelentősen lemaradtak az önkormányzatok (11 százalék),
  • a munkahelyi vezetők szavai se jelentenek túl sokat (7 százalék),
  • de a sort a politikusok zárják (3 százalék)

 

Tanulságos az is, hogy mit várnak el az emberek a vezetőktől a jelenlegi helyzetben (bár ez most elsődlegesen a munkahelyi vezetőkre lett kiélezve, de ez pontosan igaz a politikai vezetőkre, legyen az állami vagy önkormányzati)

Nagy méretű kép

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest