2020.11.30.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Influenza elleni védőoltásból 3 db jutott egy Gazdagréti háziorvosnak :-(

3 min read

Az egyik gazdsagréti háziorvos és asszisztense az akábbiakról tájékoztatta a pácienseit:

 

“Kedves Pácienseink!

Ígéremhez híven jelzem Önöknek, hogy kaptunk oltóanyagot!

A dolog szépséghibája hogy csak 3 darabot….

Nos sajnos ennek a 3 darabnak meg is van a gazdája, 3 olyan betegünk kapja, egy aki vesetranszplantált, egy aki májra vár, és egy olyan nőbetegünk aki lombikos kismama.

Megértésüket köszönjük!”

A háziorvos döntése a 3 darab vakcina szétosztásáról nagyon dícsérendő, és mivel gondolom több olyan betegük is van, aki valamilyen szempontból különösen veszélyeztetett, ezért nem lehetett könnyű a döntést meghozni, mégis azt gondolom a lehető legjobb döntést hozta.

Az is nagyon dícsérendő, hogy egy egy háziorvos betartja az ígéretét, és tájékoztatja az érintetteket, hogy kapott oltóanyagot és arról, hogyan rendelkezett annak szétosztásáról, a háziorvos előtt tehát minden szempontból le a kalappal.

A Lokálpatrióta számára csak LAKÓPOLITIKA létezik, ahogy az impresszumben is le van írva, ezért igyekszem a “nagy” politikától távol maradni és helyi ügyekre koncentrálni, most azonban nem tudom szó nélkül hagyni, pontosabban le kell vonnom a következtetést, hogy ha egy háziorvoshoz 3 db influenza elleni védőoltás jut el a központi elosztásból, akkor bizony roppant nem állunk jól készletek tekintetében. Pozitív gondolkodásomból adódóan azt nem is feltételezem, hogy a meglévő készletek kiosztása, nem lakosság arányosan történne az országban, márpedig ha egy olyan nagy létszámú településenek, mint Gazdagrét egyik háziorvosa 3 db jut, akkor mi lehet egy faluban ? 

Nem azt szeretném firtatni, hogy hol van a felvásárolt 100.000 db védőoltás, hiszen az nem kérdés, hogy több millió emberre az aligha lehet elég, de azt gondolom, ha ez a realitás, akkor talán picit túlzó bejelentés az operatív törzstől nap mint nap, hogy elegendő oltóanyag áll rendelkezésre, és amelyik háziorvos jelzi, hogy kifogyott a készletből, ott  intézkedni fognak.

Magam is fokozottan veszélyeztetett vagyok, és jelentkeztem is a háziorosomnál, ahol csak egy nem túl rövid várólistára tudtam felkerülni, de ez nem panasz, vannak nálam rosszabb helyzetben is, így türelemmel várok a soromra. Hangsúlyozom én máltányolom és ezúton is köszönöm, hogy a kormány úgy döntött, idén mindenkinek ingyenesen biztosítja az influenza elleni védőoltást, viszont jelen példából kiindulva szükség lenne arra a bátorságra is, hogy őszintén bevalljuk a védőoltásokból valójában legalább településenként, Budapesten kerületenként mennyi jut, és ebből mennyi lett már kiszállítva a háziorvosoknak. Régi igazság, hogy egy bekövetkezett problémánál csak egy lehet nagyobb baj, ha azt megpróbáljuk titkolni, szőnyeg alá söpörni. Magyarország lakosságát felnőttként kell kezelni akkor is ha egy elért sikert tolmácsolunk, de akkor is ha egy bekövetkezett probléma tényét kell közölni velünk. Együtt megoldani bármit csak őszinteséggel lehet.

 

Jelen hírtől független, de tény, hogy Gazdagrét egyik háziorvosa is karanténban van, így az ifluenza elleni védőoltáson kívül további probléma a még rendelés képes háziorvosok egyre nagyobb leterheltsége. A Covid járvány pedig könyörtelenül szedi áldozatait. Vigyázzatok magatokra, kerüljétek amennyire csak lehet a közösségeket, és háziorvost is csak indokolt esetben látogassátok, amit lehet azt próbáljátok online intézni (pl. receptírás, kisebb problémák esetén szaktanács kérése, stb.)

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest