2021.10.26.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Órákon belül döntés születhet a halasztható műtétek átüzemezéséről

2 min read

“Néhány órán belül megszülethet a döntés a halasztható műtétek átütemezéséről – nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott hagyományos péntek reggeli interjújában. Hozzátette, hogy az átütemezés a Magyar Orvosi Kamara régi kérése, és azért van szükség rá, hogy legyen elég orvos és ápoló a koronavírus-fertőzöttek ellátására.

A miniszterelnök beszélt arról is, hogy november 21-ig 2240, december 10-ig pedig 4480 ágyra van szükség az intenzív osztályokon. Szerinte itt van a magyar teljesítőképesség határa, ő maga 30-32 ezer kórházban fekvő emberrel kalkulál.

Arról is beszélt, hogy már csak 700 magyar település akad, ahol nincs jelen a járvány, 23 iskolában távoktatás, 78-ban pedig vegyes oktatás zajlik. Az iskolák bezárását, továbbra is megpróbálják elkerülni.

Nagyon szígórú ellenőrzésekről beszélt a miniszterelnök és azt ígérte mindent helyet bezárnak, ahol nem tarják be a járványügyi szabályokat. ”

Akkor nagyon remélem, hogy lesz elegendő rendőr a sportrendezvényeken, és megteszik a szükséges lépéseket, már eddig is felelőtlenség volt meglátásom szerint nem zártkapussá tenni ezeket az eseményeket.

A koronavírusos betegek antibiotikum-kezelése hozhatja el az ellenálló szuperbaktériumok aranykorát - Qubit

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest