2024.04.25.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Az esti kutyasétáltatás szabályai kijárási tilalom idején :-)

2 min read

Kedden hosszas várakozás után, este fél 11 előtt néhány perccel megjelent a Magyar Közlönyben az a rendelet, amely az Orbán Viktor által hétfőn bejelentetett járványügyi korlátozásokat részletezi. Miután a parlament megadta a felhatalmazást a kormánynak a rendkívüli jogrend 90 napra való meghosszabbítására, kedd éjféltől szigorú korlátozások lépnek érvénybe: kijárási tilalom lesz este 8 és hajnali 5 között.

Ennek kapcsán nagy port kavart a kutyatulajdonosok körében, hogy ezek szerint nem lehet levinni a kutyát este 8 után, hogy elvégezze a dolgát. 

A kijárási tilalom alatt is szabad a kutyasétáltatás - Körös Hírcentrum

A miniszterelnök a futótűzként terjedő hírre – miszerint innentől a kutyánk gyakorlatilag oda sza…(teheti dolgát), ahol eszik, azaz a lakásunkba – néhány órán belül reagált és javította eredeti rendelkezését, amiszerint

kutyasétáltatás céljából este 8 és reggel 5 óra között 500 méteres körzetben elhagyhatjuk lakóhelyünket, tartózkodási helyünket vagy szálláshelyünket. A települési önkormányzatok saját hatáskörben dönthetnek arról, hogy bezárják-e a kutyafuttatókat.

A kutyasétáltatás tehát megoldodott, de ugyanakkor a távolság meghatározásával nem tette alkalmassá a kutyasétáltatást városnéző jellegű esti túrázással amire többen is gondoltak, mint a kijárási tilalom kicselezése. 🙂

A kutya levitele esete 8 után tehát nem jelenti azt, hogy ezzel kikerülhető a rndőri igazoltatás, és ha ez megtörténik, akkor minden bizonnyal ellenőrizni fogja a rendőr, hogy az okmányainkban található lakcímhez képest éppen merre járunk, és az az 500 méteres körzetbe sorolható-e.

A Kutyafuttatók tekintetében épp döntés előtt az Önkormányzat, várjuk meg a hivatalos döntést ! Amint erre megérkezik a válasz, itt, ebben a cikkben be lesz írva ez is.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest