2022.01.27.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Gazdagréten digitális sebességkijelzőt helyeztek ki…ez a beszéd :-)

2 min read

November 10-én (majdnem Újbuda napja tiszteletére 🙂 )  a Rétköz utcában, a Törökugrató utcai zebránál kikerült egy digitális sebességkijelző. Ez az első lépés a biztonságos átkelés kialakításának folyamatában. A következő lépés az útfelületbe épített ledek elhelyezése, ezáltal még jobban felhívjuk az autósok figyelmét a gyalogosokra. – nyilatkozta a mi kis falunk 3 önkormányzati képviselője, Keller Zsolt, Bedő Dávod és Bakai-Nagy Zita.

Ez a beszéd, mondhatjuk közösen jóérzéssel, sőt ez a minimum, mert a Rétköz utca sajnos olykor arra csábított eddig egyes autósokat, hogy itt mérjék fel mire képes az autójuk. Azt pedig magam is naponta tapasztalhatom, hogy a zebránál az úttest szélére érve 10-ből 2-3 esetben simán nem áll meg az autóvezetője. Persze mondhatnánk, hogy ez egész jó arány, de azt gondolom a zebrák esetén a gyalogos láttán nem lehet tolerancia azokkal szemben, akik lazán tovább hajtanak az elsőbbség megadása nélkül. Nem szívességet tesznek, amikor átengednek minket a zebrán, mindössze betartják a kressz idevonatkozó előírásait. 

Remélem minden Gazdagréten élő nevében írhatom, hogy köszönjük a digitális sebességkijelzőt és a hamarosan kiépítendő “okos” azaz led-es zebrát is. Tudom most nem azokat az időket éljük, amikor simán lehet fejlesztéseket végrehajtani, de azért azt kívánom minél több hasonló ledes zebra, vagy bármilyen más figyelem felhívó eszköz kerüljön ki Gazdagrétre. Annak a néhány renitens autós kollégának meg  jusson eszébe, hogy ha nem is gyakran, de néha Ő is átmenne egy zebrán és a Rétköz utca nem a Hungaroring.

Teszünk a szabályokra: a gyalogos is ember? - Autónavigátor.hu  

( a kép csak illusztráció, nem Gazdagréten készült)

 

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest