2022.01.27.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Ausztria Szombaton várhatóan tovább szigorít…akkor nálunk is várható a szokásos lekövetés ?

3 min read

Az oe24.at osztrák hírportál értesülése alapján várhatóan holnap (szombaton) Sebastian Kurz kancellár újabb szigorító intézkedéseket fog bejelenteni a covid járvány miatt.

A kiszivárgott információk szerint lehetséges, hogy a plazák, nagyobb bevásárlóközpontok  sem usszák meg az időszakos, több hetes bezárást, ami azért karácsony előtt irdatlan érvágás lenne a kereskedelemnek, így érdeklődve várja mindenki a szombati bejelentést.

Az információk szerint az iskolák tekintetében is további szigorítások lesznek és csak óvodák és maximum az általános iskolák alsó tagozata nem maradhat normál tanítási körülmények között, mindenki másnak át kell majd állnia a digitális oktatásra.

A teljes zárlattól természetesen szertnének eltekinteni, mert az a gazdaság összeeomlásához vezetne, de az is tény, hogy folyamatosan emelkednek a fertőzések, és a súlyosab, kórházi ellátásra szorulok száma is. 

Újra koronavírus-vészhelyzet Ausztriában: iskolákat kell bezárni a  fertőzések számának hirtelen növekedése miatt | ma7.sk

Ausztriában folyamatosan dőlnek meg a fertőzöttségi rekordok. Csütörtökön 9262 új esetről számoltak be. Közben az osztrák egészségügyi leterheltsége is fokozódik: 3811 koronavírussal fertőzött beteget ápolnak  kórházban, és több mint ötszázan fekszenek intenzív osztályon. 

A csaknem 9 millió lakosú Ausztriában eddig 181 642 fertőzöttje és 1608 halálos áldozata van a koronavírusnak.

Azért nem lehet elmenni amellett sem, hogy egy lakosok száma és más szempontból is nagyon hasonló országban kelentősen nagyobb a fertőzöttek száma és az elhunytak-é is mint például nálunk, pedig a szigorító és megelőző intézkedések tekintetében jóval előttünk járnak. Ez viszont arra mutat rá, hogy nem lehet egyértelműen ahhoz kötni a járvány helyzet negatív alakulását, hogy egy adott ország egy másik országhoz képest hány nappal maradt le a megelőzések és szigorító intézkedések tekintetében. 

Jelenleg az alábbi védelmi intézkedések érvényesek november 3-tól, aminek ho9lnap tivábbi szigorítása várható. A szabályozás részleteit megtalálja az Osztrák Szociális Minisztérium honlapján.

  • A vendéglátóegységek zárva tartanak, ételt kizárólag elvitelre lehet kérni, illetve a házhozszállítás is lehetséges.
  • A szállodák kizárólag üzleti céllal érkező vendégeket fogadhatnak. A turisztikai célú tartózkodás nem megengedett. Ez alól kivételt képeznek azok a vendégek, akik már a szálláshelyükön tartózkodnak.
  • A szabadidős intézmények és látnivalók zárva tartanak. Ez a szabály vonatkozik többek között a fürdőkre, színházakra, mozikra, állatkertekre, vidámparkokra, stb.
  • A rendezvényeket – mint például koncertek, színházi előadások, kiállítások, vásárok – betiltják.
  • A karácsonyi vásárokat november 30-ig nem lehet megrendezni.
  • A hegyi felvonók is zárva tartanak.
  • A kereskedelmi és szolgáltatói egységek nyitva maradhatnak.
  • Este nyolctól reggel hatig kijárási korlátozást léptetnek életbe.

Beutazás Ausztriába: Ezen intézkedések alapján Ausztriába a turisztikai célú utazás jelenleg nem lehetséges. A legtöbb EU-országból továbbra is korlátozások nélkül lehet belépni Ausztriába. Negatív PCR-teszt nem szükséges, hacsak nem biztonsági kockázatot rejtő térségből érkezik valaki. Részletes információk a beutazással és a határátlépéssel kapcsolatban.

Koronavírus: Ausztria hétfőtől szigorítja a beutazást - Turizmus.com

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest