2022.01.27.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Most mi is beleszólhatunk egy fejlesztésbe ! A Te kezedben is a döntés!

3 min read

Teljes szövegében osztom meg Vitézy Dávod közleményét, hiszen minket, itt élőket érint és egyben lehetőség, hogy ne csak rosszabb esetben elszenvedői, de megálmodói, részesei is lehessünk egy kerületi fejlsztésnek:

 

“A Déli Körvasút fejlesztése érinti a vasút alatti tereket, csomópontokat és a vasút fejlesztése nyomán így lehetőség nyílik ezek megújítására is. Találjuk ki együtt Újbuda új tereit!

Ott, ahol a Bartók Béla út áthalad a vasút alatt, illetve ahol a Karolina út találkozik a Tétényi úttal, a jelenlegi vasúti hídhoz képest nagyobb fesztávolságú új vasúti hídak létesülnek a Déli Körvasút fejlesztése nyomán itt áthaladó négy vágány számára. Az új hídak nagyobb fesztávolsága révén nagyobb terület lesz a hídfők között. Ez lehetővé teszi, hogy a ma névtelen útkereszteződés helyett egy városi tér jöjjön itt létre. Az a cél, hogy a csomópontot minden irányban át lehessen járni gyalog és kerékpárral, a villamosperonok és a buszmegállók megközelítése jobb legyen, az utasok kényelmesebben tudjanak átszállni, az itt élők pedig új köztérrel gazdagodjanak. Az átépítés révén itt is igényes zöldfelületek alakulhatnak ki, fák ültethetők. A Budapest Fejlesztési Központ és a NIF Zrt. többlépcsős közösségi tervezés keretében, az itt lakók és az érdekeltek bevonásával határozza meg a Déli Körvasút által érintett budai területek, így ennek a térnek is a kialakítását, funkcióit.

www.delikorvasut.hu honlapon az érintett területet szakaszokra, csomópontokra bontottuk, a Bartók/Tétényi csomópont is külön véleményezhető. A kitöltők a mostani kérdéseknél egyenként értékelhetik, hogy ezeket a vasút környékén található területeket ma milyen színvonalúnak minősítik, mire használják. Ennél is fontosabb, hogy a kitöltők minden egyes területnél részletesen elmondhatják, hogy az adott helyen szóba jöhető fejlesztések, funkciók közül melyiket mennyire támogatják vagy ellenzik. A kérdőív feleletválasztós és szabad szöveges válaszokat váró kérdéseket vegyesen tartalmaz, a kívánt funkciók pedig térképeken jelölhetők be. A kitöltésre november 30-ig van lehetőség, körülbelül húsz percet érdemes rászánni. Egy második körben már a konkrét közösségi tervezési döntésekben kérjük majd ki a környéken élők véleményét.”

Kedves újbudai lokálpatrióták !

Ítt a lehetőség, éljünk vele, és ne csak arra várjunk, hogy majd valaki biztosan….helyettünk is….érdekünkben is….

Aztán ha ez nem így történik, akkor meg nem értjük, hogy ez hogyan történhetet és egyben felháborodunk, hog a fejünk felett döntenek… Ne így legyen, de ehhez nekünk is tenni kell valamit !

A képen a következők lehetnek: égbolt és túra/szabadtéri

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest