2021.12.02.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Ingyenes internet egy hónapra, de azért vannak megkötések…

3 min read

Orbán Viktor szombaton jelentette be, hogy 30 napig ingyen lesz az internet azoknak a családoknak, illetve tanároknak, akiket a digitális oktatás érint. DE….

A döntés a helyhez kötött internetszolgáltatásokat érinti, a középfokú köznevelésben, szakképzésben, nappali oktatásban részt vevő diákok családjai számára jelent kedvezményt. Ingyen lesz az internet a digitális oktatásban részt vevő tanároknak is.

Tehát egyetemistáknak nem, mobil internetet használóknak sem. Azt sem szabad elfelejteni, hogy nem kevés olyan település van hazánkban, ahol sok családnak nemhogy olyan eszköze nincs, amin a gyerekek részt tudnának venni az oktatásban, de be sincs kötve az internet. Amit a kormányrendelet szintén nem érint, az a digitális oktatásra áttért általános iskolák helyzete: az ingyenes internethozzáférés csak a középfokú intézményekre vonatkozik, pedig már számos általános iskolának is be kellett zárnia a fertőzés mértéke miatt, és ezek száma vélhetően tovább nő.

Az ingyenes internetre jogosult Telekom ügyfelek a Telekom honlapján (www.telekom.hu), a Flip ügyfelek a Flip honlapján (www.flip.hu) jelezhetik igényüket a 30 nap ingyenes internet szolgáltatásra november 18. és 27. között.

Az igény feladásához Telekom ügyfél esetén egy számlára (a számla bal felső részében található MT ügyfélazonosítóra és folyószámlaszámra), Flip ügyfél esetén szintén egy számlára (a számla jobb felső részében található ügyfélazonosítóra és folyószámlaszámra), valamint az oktatási jogviszonyt bizonyító úgynevezett oktatási azonosítóra lesz szükség.

A 30 nap díjmentesség az ügyfelek decemberben kézhez kapott számláján jelenik meg. A 30 napos ingyenességet az integrált csomagot használó ügyfelek is igénybe tudják venni, mert a számlán az 5 százalék áfatartalommal bíró internetszolgáltatás eleve külön tételként jelenik meg.

A Vodafone adathasználat nélkül teszi elérhetővé a legfontosabb oktatási oldalakat, hogy a digitális oktatásra átállt diákokat és tanárokat ezzel is segítse. Ezen felül a kormány intézkedése folytán a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatás 30 napra ingyenesen vehető igénybe, ennek megfelelően a szolgáltató a vezetékes internetet használó ügyfelei közül a középfokú oktatásban résztvevő diákok, szüleik és az ilyen diákokat oktató pedagógusok részére a december hónapban kibocsátásra kerülő számlában 1 havi internet hozzáférési szolgáltatás előfizetési díját egy előfizetési cím tekintetében jóváírja. Az érintett előfizetők igényüket a szolgáltatónál jelezhetik. A további részletek a szolgáltató honlapján lesznek elérhetőek.

A Vodafone Magyarország továbbra is folyamatosan azon dolgozik, hogy intézkedései révén segítse az országot a jelenlegi, kihívásokkal teli időszakban

10 Legal Ways to Get Free Internet / WiFi Service at Home

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest