2024.04.19.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Lassan költözhető Újbuda díjnyertes lakóparkja, az Elite Park…

8 min read

DCIM100MEDIADJI_0050.JPG

Elkészült Újbuda díjnyertes lakóparkjának, az Elite Parknak az első üteme, sőt már használatba vételi engedéllyel is rendelkezik. A lakások hamarosan költözhetőek, ráadásul most minden eddiginél kedvezőbb feltételekkel vásárolhatók meg.

Exteriőr

Az Elite Park első üteme 2017-ben elnyerte az év tervezett lakóparkja címet. Újbuda, Budafoki út – Barázda utca – Szerémi út – Galvani utca által határolt részén épül, mely kiemelten jó közlekedés kapcsolatokkal és infrastrukturális ellátottsággal rendelkezik. Az Elite Park különleges U alakú épületében összesen 268 változatos méretű és elrendezésű lakás került kialakítására, a lakások több mint 90%-a már elkelt. Az épület legfelső szintjén nagyteraszos penthouse jellegű lakások kaptak helyet, de az alsóbb szintek lakásihoz is mind kapcsolódik terasz, erkély vagy franciaerkély, a ház földszintjén pedig kertkapcsolatos lakások lettek kialakítva. A dél felé csökkenő tetősíkból következően az utcai fronttól csökken az épület magassága a 9.-től az 6. emeletig. Az ötödik emelettől azonos a szintek mérete.

A tervezők törekedtek az esztétikum és a funkcionalitás egységére. A fűtés minden helyiségben szabályozható és a többi közművel együtt mérhető. Lépcsőházanként két személylift segíti a lakók kényelmét.

Az épület földszintjén kertkapcsolatos lakások, zöldterület, üzlethelyiségek és tárolók kerülnek kialakításra. A pinceszinten személygépkocsik és motorok parkolására alkalmas beálló helyek várják a vásárlókat. A be nem épített telek-részeken buja zöld felületeket alakítunk ki, hogy valóban rászolgáljon majd a projekt a „PARK” megnevezésre. Ezt segíti majd, hogy a Budafoki út felől 40 m széles zöld védősáv biztosítja majd a pihenni vágyó lakók kényelmét. A gyerekeket a kialakítandó EU konform játszótér várja.

Az Elite Park kínálatában számos nagyméretű, családok számára is kényelmes lakást találunk, melyek természetesen CSOK-kal is megvásárolhatóak, jövő évtől ilyen esetben ráadásul illetékmentességet is biztosítanak a vásárlóknak.

A fejlesztő Célja, hogy a továbbiakban az Elite Park határozza meg a környék építészeti arculatát.

A teljes beruházás során összesen 706 új építésű lakás valósul meg 3 ütemben. Az ingatlanpiaci trendek alapján a második és harmadik ütemben jelentős áremelkedésre lehet számítani.

ELADÓ LAKÁSTÍPUSOK

• 30 m2 körüli fiatalos új építésű garzonlakások
• 40-50 m2-es 1,5-2 szobás új lakások
• 60 m2 feletti 10+10 CSOK-ra is alkalmas lakóparki lakások
• 65-80 m2 közötti 3 szobás CSOK-ra is alkalmas, nagy lakások
• 90 m2 feletti nagyteraszos Penthouse lakások

A lakások 90%-a elkelt, kisebb lakások közül már csak pár darab elérhető.

Az Elite Park környezetében új városrész van kialakulóban, lakóingatlanokon kívül irodaházak és szolgáltató létesítmények épülnek. A szomszédos Újbuda Center Bevásárlóközpont már most kielégíti az itt élők minden igényét. A teljesség igénye nélkül: TESCO, posta, bank, gyorséttermek, állateledel bolt, gyermek játszóház, gyógyszertár, drogéria várják az ide látogatókat. Az Allé, Savoya Park, Campona bevásárlóközpontok is pár percen belül elérhetőek. A Hengermalom utcában ALDI supermarket működik. A közeli Duna-parton kiépített, gondozott park terül el.

A kultúra iránt érdeklődőknek ajánljuk pl. a közelben lévő Barba Negra Music Clubbot, a Fonó Budai Zeneházat, a Nemzeti Színházat, vagy a Művészetek Palotáját. A sportolásra vágyók élvezhetik a Kondorosi úti (Nyéki Imre) Uszoda szolgáltatásait. A legközelebbi éttermek: Magic Burger, Trófea Grill Étterem, Trió Lord Étterem és Sörház.

A környéken zajló  jelentős területfejlesztések közül eddig a szomszédos Velezda Park valósult meg.

Exteriőr

Exteriőr

 

Exteriőr

Exteriőr

Enteriőr  Enteriőr

Enteriőr  Enteriőr

Enteriőr  Enteriőr

Enteriőr  Enteriőr

Enteriőr  Enteriőr

A Lakások műszaki specifikációja:

Lakásbejárati ajtó
Esztétikus megjelenésű, a tűzvédelmi előírásoknak és a MABISZ elvárásoknak megfelelő acél tokos ajtó több ponton záródó biztonsági zárral és számozással ellátva. A nyílászárók betörésvédelmi szempontból 2. osztályba tartoznak; légzárásuk L4; léghanggátlásuk Rw +C ≥ 33 dB értékű.

Ablakok és erkélyajtók
2 rétegű üvegezéssel ellátott, 5 kamrás műanyag anyagú, redőnytokos nyílászárók kerültek elhelyezésre, belső oldalon anyagában fehér, külső oldalon szürke dekorfóliával kialakítva, fém szerelvényekkel, belső könyöklőkkel, külső párkánnyal.
A nyílászárók Uw kisebb mint 1,15 W/m2K hőátbocsátási képességgel rendelkeznek; homlokzati pozíciójuknak és az ingatlant érő esetleges külső zajforrásoknak megfelelően akusztikai differenciáltak. Homlokzattól függően 28, illetve 32 dB-es (Rw + Ctr) léghanggátlási tényezővel.
A redőnyök típusa az egész épületen egységesen meghatározott, de a lakások alapárában nem kerülnek elhelyezésre, ugyanakkor azok fogadó tokszerkezete, esetleges elektromos mozgatásának lehetősége előre kialakított.

Belső ajtók
A lakások fa folding tokos, végleges felületkezelésükben dekor fóliás sík ajtószárnnyal, kilinccsel, .jellemzően üvegezés nélküli kivitelben kerülnek elhelyezésre. Üvegezés az előszoba és a nappali között nyílászárók esetében készül. 5 féle színben, 5 féle kilinccsel választható

Padlóburkolatok
Lakószobákban 5 féle színben válaszható 8 mm-es, fózolás nélküli laminált padlókészül. (AC4 (32) kopásállóságú, 1-3 sávos kialakítással). A fürdőszobákba, WC-kbe, konyhákba és az előszobába 5 féle termékből választható kerámia padlóburkoló lapok kerülnek (PEI 4 kopásállóság, általános helyen R9, vizes helyiségekben R10 csúszásgátlás mellett). Az erkélyekre egységes fagyálló lapburkolat kerül.
Vásárlóinknak a termékcsoportonként meghatározott 5-5 féle alap burkolaton felül igény esetén további feláras terméket is kínálunk.

Falburkolatok
Fürdőszobákban 210 centiméteres magasságig, a WC-kben 120 cm magasságig burkolva mázas fali csempe készül 5 féle alap, illetve további feláras termékválaszték mellett (PEI 4 kopásállóság).

Álmennyezet, álgerenda
A gépészeti csövek és berendezések eltakarása szükség szerint szerelt monolit gipszkarton szerkezetekkel – álmennyezet, álgerenda -, megépítésével történik.

Felületképzések
Mindenhol fehér diszperziós festés készül.

Vizes helyiségek
WC-ben fehér kézmosó és hátsó kifolyású függesztett fali WC csésze, fürdőkben acéllemez kád kerül beépítésre, krómozott emelőkaros csaptelepekkel A fürdőszobákba fehér porcelán mosdókagyló kerül beépítésre emelőkaros csapteleppel. A pipere szerelvény nem tárgya a szerződésnek
A mosógép számára csatlakozás kerül kialakításra, jellemzően a konyhai szerelvények szomszédságában és háztartási helyiségben.

Fűtőberendezés és használati meleg víz készítése, légkondicionálás alapvezeték kiépítése
Lakásonkénti hőmennyiségméréssel ellátott központi fűtés lesz, fehér színű acél lapradiátorokkal, rejtett gépészeti vezetékekkel. A helyiségek hőmérsékletének szabályozására a fűtőtestekre termosztátos szabályozó szelep kerül, így az egyes terek fűtése külön-külön szabályozható lesz. A fűtés indításához lakásonként szoba termosztát kerül elhelyezésre. Lakásonként kiépülnek a split klímaberendezések működéséhez szükséges alapvezeték rendszerek – hűtőközeg vezetékek, kondenzvízcsövek és villamos vezetékek. Az egységes homlokzati megjelenés okán a lakásonként elhelyezhető kültéri egységek az egyes teraszokon kiképzett szerelt, perforált homlokzati burkoló lemezek mögé kerülhetnek.

Szellőzés
A konyha és wc helyiségek szellőztetése egyedi elszívó berendezésekkel történik.

Elektromos kialakítás
Lakásonként az alábbi elektromos teljesítmény vételezési lehetősége a lakás árában benne van:

  • 85 nm alatti lakások esetében: 11,04 kW – 3 x 16 A
  • 85 nm feletti lakások esetében: 17,30 kW – 3 x 25 A

A fogyasztásmérők a folyosón szintenként csoportosítva kerülnek felszerelésre. Elektromos szerelés: védőcsőbe szerelt rézvezeték, fehér szerelvényekkel. Világítótestek nem tartozékai a lakásnak. Dugaszoló aljzatok (tájékoztató jelleggel): konyha 4 db, fürdőszoba 2 db, nappali 4 db, hálószoba 2 db, előszoba 1 db.

Gyengeáramú rendszerek
A telefon, televízió és internet hálózat a lakásban 1 végpontra kerül kiépítésre. A lépcsőházba történő bejutást kaputelefon rendszer teszi lehetővé. A televízió hálózat részére a lakásokon belül védőcsövezés készül. A kábel televízió, az internet és a telefonhálózat végberendezéseket nem tartalmaz, a szerződéseket egyedileg kell megkötni

 

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest