2021.12.02.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Egy háziorvos kommunikációja a betegek irányában….

3 min read

A járvány helyzet és az ebből adódó feladatok, hamis információk és féligazságok világában rendkívül fontos lenne, hogy egy háziorvos hogyan kommunikál a praxisában a betegeivel, miként használja ehhez például a közösségi médiát.

Háziorvosi ellátás: mihez van jogunk? | Hírek | infoKiskunfélegyháza

Erről szeretnék most bemutatni egy jó példát, ami azt gondolom követendő lenne Újbuda más részein. Íme Dorogi Gábor őrmezei háziorvos egy bejegyzése az Őrmezőn élők részére létrehozott egyik facebook közösségi oldalon. Ha valami segít az embereknek ebben a hatalmas bizonytalanságban, és a rengeteg egymásnak is ellentmondó sokszor szó szerint kamu információ halmazban, akkor az ez. Ezúton is köszönöm a doktor úrnak az Őrmezőn élők, és mint példaértékű és mondhatni napi rendszerességű információadás tekintetében egész Újbuda nevében a munkáját, és remélem több helyi háziorvos is felismeri, hogy milyen fontos lenne az ilyen típusú kommunikáció…

“Kedves Mindenki!
Sajnos továbbra is emelkedő tendenciát mutatnak az új esetszámok Őrmezőn, hasonlóan az országos mutatókhoz.
Másik szomorú hír, hogy a héten sem kaptunk újabb adag influenza elleni vakcinát. A médiában néha hallható hír, hogy folyamatos az ellátás a vakcinából a háziorvosoknál, sajnos nem valós. Október közepén egy alkalommal kaptunk, ugyanannyit, mint tavaly, két hét alatt elfogyott, sajnos azóta nincs, bár folyamatosan jelezzük az igényt az ANTSZ felé, de egyelőre ők sem kapnak. Mindezt azért is írtam le Önöknek, mert ma is kaptam szemrehányó üzenetet, hogy keveset rendeltünk, ami természetesen nem igaz.
A rendelőben az élet változatlan, ezzel nem is untatnám részletesen Önöket. Továbbra is négy telefon áll rendelkezésükre rendelési időben elérni minket, igyekszünk minél előbb felvenni őket. Recept igény leadására postaládánkat illetve email fiókunkat ajánlom, ezzel is tehermentesítjük valamelyest a telefonos kommunikációt. Vizsgálatot igénylő rendelői találkozás pedig előzetes telefonos konzultáció után időpontra lehetséges.
A fertőzés elleni küzdelem továbbra is nagyon fontos része életmódunk, étrendünk. Egészségi állapotunknak megfelelően igyekezzünk rendszeresen mozogni, lakásunkban sokat szellőztessünk. Fogyasszunk rendszeresen C vitamint (ajánlott felnőtt adag 1000 mg), illetve D vitamint, (ajánlott felnőtt adag 3000 NE a jelenlegi téli, COVID-dal terhelt időszakban), cinket, (napi javasolt felnőtt mennyiség 5-10 mg). Természetesen lehetnek egyéni eltérések, kérdés esetén nyugodtan hívjanak minket ezügyben is.
A médiában jelenleg felkapott, az állatgyógyászatban féreghajtásra használt készítményt is már kérték tőlem felírni, természetesen ez a humán gyógyászatban NEM használható, COVID elleni hatékonysága még laboratóriumi körülmények között, nagyon nagy dózisban is kétséges.
A COVID elleni vakcinákról még pontos leírást szakmai berkekben sem találhatunk, ezért arról véleményt még nem tudok formálni.
Továbbra is mindhárom praxis sok szeretettel várja Önöket.
Vigyázzanak magukra.


További szép hétvégét kívánok. Tisztelettel: Dorogi Gábor”

 

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest