2021.11.27.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

70.000 Fotó vált nyilvánosan elérhetővé az interneten 1961-1993 közötti időszakról, ebben minden bizonnyal Kelenföldről is lesznek igazi kincsek…

2 min read

Már hetvenezer fénykép érhető el az egykori Fővárosi Fotó Vállalat (Főfotó) archívumából a Hungaricana közgyűjteményi portálon.

...

A Budapest Főváros Levéltárához került képek bepillantást nyújtanak a szocialista korszak mindennapjaiba. A képeken 1961–1993 közötti fővárosi és vidéki eseményekről, vállalati ünnepségekről, divatbemutatókról, szakmai vásárokról láthatunk felvételeket.

Nagy számban találunk gyár-, üzlet-, termék-, reklám-, város- és tájfotót, portrét, de megelevenedik a hatvanas évek téli Budapestje vagy a Főfotó nyolcvanas évekbeli Télapó-ünnepsége is – írja a levéltár az Országos Sajtószolgálatnak eljuttatott közleményében.

Az értékes gyűjtemény idén júniusban került Budapest Főváros Levéltárának kezelésébe. Azóta a levéltár számos munkatársa dolgozik folyamatosan a felvételek feltárásán. A fotók további beazonosításában számítanak a nagyközönség segítségére. Ehhez mindössze annyi szükséges, hogy az érdeklődők regisztráljanak a Hungaricana felületén.
 

A fotók letölthetők, tudományos, oktatási és nem kereskedelmi célból szabadon felhasználhatók.

A gyűjtemény feldolgozása ezzel még nem fejeződött be, további felvételek közreadását tervezik 2021 folyamán.

íme egy csak XI.kerületi fotókat tartakmazó csomag (ez csak egy csomag, még lehet számos másik)

Kelenföld – Újbuda

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest