2024.04.18.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Meghosszabbítva a hitelmorítórium és egyéb könnyítő intézkedések bejelentése

2 min read

Facebook-videóban jelentette be a miniszterelnök a jövő évre vonatkozó gazdaságélénkítő lépéseket. Orbán Viktor négy fő döntést ismertetett: meghosszabbítják a hitelmoratóriumot, átvállalják a bajba jutott cégek bérköltségének kétharmadát decemberben és januárban is, csökkentik az iparűzési adót a kkv-k számára és kedvezményes lakásfelújítási hitel jön a családoknak.

Orbán Viktor új bejelentéseket tett - Infostart.hu

Négy döntést hoztak:

  1. A családok és a vállalkozások hitelfizetési moratóriumát július 1-ig meghosszabbítják. A moratórium automatikusan meghosszabbodik, csak annak kell felkeresnie a bankját, aki a moratórium ellenére is törleszteni akarja a hitelét.
  2. A járványügyi intézkedések miatt ideiglenes bezárásra kényszerült vállalkozásokat a kormány decemberben és januárban is a bérköltségek kétharmadának elengedésével és átvállalásával támogatja. A járulékfizetés elengedését és a bértámogatást a vendéglátóhelyek, a szállodák és az idegenforgalom mellett kiterjesztik a szünetelni kényszerülő, magántulajdonú buszos vállalkozásokra is.
  3. A kis és középvállalkozások, valamint az egyéni vállalkozók iparűzési adóját január 1-től a felére csökkentik, mivel ők adják a legtöbb munkahelyeket és ők a legsérülékenyebbek a járvány idején. A 25 ezer fő alatti települések támogatást kapnak a kormánytól, a nagyobb önkormányzatok pénzügyi helyzetét pedig egyenként tekintik majd át.
  4. A gyereket nevelő és gyereket váró családokat 6 millió forintig kedvezményes, maximum 3%-os kamatozású lakásfelújítási hitellel segítik. Ebből 3 millió forint vissza nem térítendő támogatás, ami

Sok százezer munkahely megmentése a cél

Bíznak abban, hogy ezekkel az intézkedésekkel sok százezer munkahelyet sikerül majd megmenteni – zárta beszédét Orbán.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest