2022.10.05.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Britek covid virus variánsok begyűjtése tekintetében világ elsők lehetnek…

2 min read

Miközben az emberek az új koronavírus-variáns miatt aggódnak, megjelent egy még újabb…

Az eddigieknél gyorsabban terjedő koronavírus-törzs jelent meg Nagy- Britanniában | 24.hu

Egy brit professzor, Neil Ferguson szerint majdhogynem biztosra vehető, hogy a Nagy-Britanniában megjelent új koronavírus-variáns már a legtöbb európai országba bejutott. A szigetországban szerda délután viszont egy újabb, Dél-Afrikából származó koronavírus-variánst fedeztek fel.

Szinte biztos vagyok abban, hogy az új variáns már a legtöbb – ha nem az összes –  európai országban megtalálható

– mondta az Imperial College London professzora a brit alsóház (House of Commons) Tudományos és Technológiai Bizottságának meghallgatásán. 

Kifejtette továbbá azt is, hogy bár a brit egészségügyi hatóságok már régóta vizsgálják a koronavírus e mutációját, még mindig nem tudják biztosan megmondani azt, hogy tényleg Nagy-Britanniában jelent-e meg, vagy csak ott észlelték először. 

Még egy új variáns van azóta a briteknél

Matt Hancock egészségügyi miniszter ma délután sajtótájékoztatót tartott, amelyen elmondta, hogy egy újabb koronavírus-mutáció fedeztek fel.

EZ AZ ÚJ VARIÁNS A DÉL-AFRIKAI KÖZTÁRSASÁGBÓL ÉRKEZETT NAGY-BRITANNIÁBA, AHOL MÁR LEGALÁBB KÉT EMBERT MEGFERTŐZÖTT.

A miniszter „meglehetősen aggasztó”-nak nevezte az új mutáció megjelenését, ugyanis ez – a jelek szerint – még az előző variánsoknál is gyorsabban tud terjedni. 

A britek az új mutáció terjedését most azáltal próbálják megakadályozni, hogy korlátozták a beutazást Dél Afrikából, valamint elrendelték, hogy mindenki, aki az utóbbi két hétben Dél-Afrikában járt – vagy akár csak szoros kapcsolatban állt ilyen személlyel – haladéktalanul vonuljon karanténba.    

A britek egyébként azért képesek megtalálni ezeket az új variánsokat, mert a genomszekvenálás terén csúcstechnológiával rendelkeznek és fejlettebbek a legtöbb országnál. 

ÍGY KÖNNYEN LEHET, HOGY SAJNOS E VARIÁNSOK, VAGY MÁS MUTÁCIÓK MÁR MÁSHOL IS MEGJELENTEK, CSAK MÉG NEM TUDUNK ERRŐL. 

A koronavírus gyors terjedésű törzs jelent meg Nagy-Britanniában - Hír TV

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest