2021.12.02.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Változik az online jegyvásárlás a MÁV-nál december 31-től

2 min read

Az online csatornákon vonatjegyet vásárló utasokat érintő változás, hogy 2020. december 31-től az Európai Unió szabályozásához alkalmazkodva Magyarországon is kötelező a kétlépcsős hitelesítés minden mobil- és online fizetés esetén a vásárlást kezdeményező fél azonosítására – hívja fel a figyelmet közleményében a vállalat.

E- vonatjegy - Decembertől kedvezményeket vezet be a MÁV Zrt. - YouTube

Minden jegyvásárláskor a fizetés során plusz lépéseket kell tenni a tranzakció biztonsága érdekében, így a fizetési folyamat lassabbá és körülményesebbé válhat. Az egyes bankoknál vagy kártyakibocsátóknál más-más azonosítási lépések szükségesek.

A MÁV START ÉS PÉNZÜGYI SZOLGÁLTATÓJA, A SIMPLE FELKÉSZÜLT A VÁLTOZÁSRA, AZONBAN ELŐFORDULHAT, HOGY AKÁR BANKI, AKÁR FELHASZNÁLÓI OLDALON EGYÉB BEÁLLÍTÁSOK IS SZÜKSÉGESEK.

A vasúttársaság kéri, hogyA MOBILTELEFONOS VAGY INTERNETES VÁSÁRLÁS ELŐTT AZ UTASOK ELLENŐRIZZÉK, HOGY A BANK VAGY A KÁRTYA KIBOCSÁTÓJA TELJESÍTI-E AZ ÚJ UNIÓS IRÁNYELVET.

Előfordulhat, hogy az adott banknál a fizetési folyamathoz további alkalmazás telepítése is szükséges, illetve bankokkal való adategyeztetés során a telefonszám helyes megadására is.

Célszerű meggyőződni arról, hogy a MÁV alkalmazás legfrissebb verzióját használja-e a telefon, mert a régebbi verziók nem feltétlenül tudják végrehajtani az erős ügyfélhitelesítéssel járó tranzakciót.

A FIZETÉSI FOLYAMAT UTÁN ELLENŐRIZNI KELL A MÁV APPLIKÁCIÓ VAGY AZ ELVIRA FELÜLETÉN A VÁSÁRLÁS SIKERESSÉGÉT, ILLETVE ÚJABB FIZETÉS INDÍTÁSA ELŐTT A SIMPLEPAY FIZETÉSRŐL KÜLDÖTT LEVELÉT IS MEG KELL VÁRNI.Előfordulhat, hogy a hitelesítés miatt egyszerre több alkalmazást is kell használni a telefonon. Ha a fizetés nem történt meg, érdemes próbálkozni egy másik kártyával vagy fizetési móddal, akár egy másik banknál vagy kártyakibocsátónál.

Az online jegyvásárlások során fellépő problémák esetén technikai segítséget a MÁVDIREKT éjjel-nappal hívható telefonszámain kérhetnek az utasok:

  • +36 1 349 4949,
  • a Telekom hálózatából +36 30 499 4999,
  • a Telenor hálózatából +36 20 499 4999,
  • a Vodafone hálózatából +36 70 499 4999

– hívja fel a figyelmet a vasúttársaság.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest