2022.05.18.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Pénteken jöhet a bejelentés a magyar kijárási tilalomról és egyéb rendelkezések sorsáról (jelenleg a fenntartás a valószínű)

3 min read

Maruzsa Zoltán államtitkár tájékoztatása szerint a kormány holnap dönt a középiskolák digitális tanrendjéről. Az operatív törzs ennek fenntartására tesz javaslatot. Mindez azt is jelenti, hogy a kormány pénteken dönthet a többi, járvány fékezését célzó korlátozó intézkedés jövőjéről, így például a kijárási tilalom is, valamint a középiskolák digitális tanrendje, a boltok korábbi zárása.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a szerdai tájékoztatóján már jelezte: a védelmi intézkedések fenntartását tartja indokoltnak a jövőben is. Ezt erősítette meg a Koronavírus Tájékoztató oldal is szerda este, amikor Facebook-oldalán megjelenítette, hogy “az országos tisztifőorvos szerint a járvány fékezése érdekében meghozott intézkedéseket indokolt fenntartani, hiszen a magyar adatok ugyan biztatóan alakulnak, de a járvány továbbra is tart egész Európában, a környező országokban ismét jelentősen emelkedett a fertőzöttek száma”.

Az óvatosságot indokolhatja a látványosan romló járványügyi helyzet szerte Európában, a Nagy-Britanniából kiinduló, gyorsabban terjedő új vírusmutáció, de afriss adatok is, amelyek kedvezőtlen járványgörbére utalnak és úgy tűnik, az ünnepek alatt növekedésnek indult a kontaktusszám (részben a szentestére feloldott kijárási tilalom miatt, a családok összejövetelei miatt, esetleg a szilveszteri találkozások miatt). 

“Komoly dilemmát okozott, hogy vissza kell-e térni a középiskolások esetében a jelenléti oktatásra a digitális helyett. Az ünnepek alatt alacsony volt az új esetek száma, de kevés teszt mellett, mindemellett az Angliában megjelent új vírusmutáció is befolyásolta a döntést, ami miatt több európai ország szigorít” – magyarázta Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár.

“Az óvatosság mellett döntöttük, az operatív törzs azt javasolta, hogy a kormány hosszabbítsa meg a digitális tanrendet január 11-e után is” – mondta Maruzsa Zoltán. Az oktatási intézményeket arra kérte, úgy készüljenek, hogy nem áll vissza a jelenléti oktatás.

A KORMÁNY HOLNAP DÖNT A DIGITÁLIS TANRENDRŐL – DERÜLT KI SZAVAIBÓL.

Vagyis a kormány pénteken dönthet a további korlátozó intézkedések sorsáról is, így a kijárási tilalomról, éttermek működéséről. Müller Cecília és Maruzsa Zoltán szavai arra utalnak, hogy az operatív törzs értékelése nem támasztja alá a szigorú intézkedések oldását.

Itt a bejelentés az új kijárási szabályokról! - Privátbankár.hu

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest