2024.04.19.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Uniós támogatás közvetlenül Újbudának…A szerződés aláírásra került.

2 min read
Fontos aláírások hete:
Hivatalosan is aláírta a Támogatási Szerződést Újbuda és az Európai Unió, melynek keretében 4,3 millió euró (1,5 milliárd forint) közvetlen brüsszeli forrás érkezik Újbudának, az itt élő, alkotó és dolgozó embereknek.
 
A képen a következők lehetnek: 2 ember, álló emberek és telefonA járványhelyzet és a gazdasági megszorítások ellenére is biztossá vált, hogy tovább dolgozhatunk egy élhetőbb európai város kialakításáért – írta facebook oldalán Barabás Richárd alpolgármester úr.

“A projekt célja olyan innovatív megoldások keresése, ahol valós közösség jöhetnek létre a kultúra segítségével. Ennek keretében komoly online fejlesztések és épületfelújítások veszik kezdetét a kerületben, melyek mindenki számára könnyen hozzáférhető, magas színvonalú szolgáltatást fognak biztosítani.

A részletekről később, folyamatosan beszámolunk az elkövetkezendő 2,5 évben. Mi már nagyon izgatottak vagyunk!”

 

Ez egy nagyon jó hír, ez egy fontos hír, mert Újbudának már mondhatni kötelessége, hogy a megkezdett úton járva Budapest és az egész ország egyik kultúrális központja legyen, továbbá az innovatív városi fejlődés egyik élő példája, mondhatni szinte inkubátorháza, akit majd reményeink szerint egyre több és több település fog követni ezen az úton.

Újbudaiként, Lokálpatriótaként azt gondolom mindenkinek büszkének kell lennie ideológia hovítartozásától függtelenül arra, hogy többek közt mi lettünk méltóak erre a támogatásra, erre a közös projektre az Uniótól.  Mi itt lakók, itt dolgozók és izgatottan várjuk, hogy miként vehetjük majd birtokunkba a fejlesztések eredményeként a különböző helyszíneket, programokat, eszközöket, platformokat. 

A lokálpatrióta örömmel fog beszámolni ennek a projektnek minden mozzanatáról, legyen az apró vagy épp óriási ugrás, lehetőség az életünkben.

A projektről, annak minden részletére kiterjedően ITT , egy korábbi Barabás Rochárddal készült riportban olvashatnak.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest