2022.05.18.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

A Galvani-híd ügyét budaiak szempontjából lezártnak tekinthetjük….

4 min read

Facebook oldalán adott hírt arról Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ igazgatója, hogy lezárult az új Duna-híd úthálózatának pesti nyomvonalára vonatkozó társadalmi egyeztetés és hatásvizsgálata. 

Az igazgató közösségi média oldalán tájékoztat róla, hogy a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa Karácsony Gergely főpolgármester és Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter vezetésével 2020 februárjában döntött arról: a belváros forgalomcsillapítása és a dél-pesti kerületek összekapcsolása, a külső kerületek közötti útvonalak rövidítése érdekében támogatja a Galvani híd megépítését, rajta 2×2 forgalmi sávval, széles kerékpárúttal és járdával, villamossal. 

Vitézy Dávid emlékeztet rá, hogy a Galvani híd és a közvetlenül hozzá kapcsolódó körút tervezése azóta is zajlik, még az idei évben lezárul az előkészítése. Továbbá arról is informál a szakember, hogy a híd és a kapcsolódó körút első szakaszának terveit a www.ujdunahid.hu oldalon 2020 őszén közzétették, ezzel lehetőséget adva a részletes véleményezésre. (szerk. Ez igaz, de bárki véleményezhette, nem csak az aki a tervezett útvonal mentén lakik, így érthető ennek eredménye is)

Fürjes Balázs: A Galvani híd a megoldás része

Az új híd és a kapcsolódó úthálózat összességében csökkenti a budapesti autóforgalmat. ( Szerk. Igaz cserében Újbuda forgalmát a híd le és felvezető szakaszáz követően 60%-al emeli  Újbuda Önkormányzata szerint is.)

Az is kiderül a posztból, hogy a Galvani hídhoz kapcsolódó útszakaszok közül a Fehérvári út és a Gubacsi út közötti körútszakasz nyomvonaláról szóló döntés mind a Főváros, mind az érintett kerületek, mind a Kormány részéről megszületett, a nemzetközi tervpályázaton kiválasztott építészek és mérnökök, a holland UNStudio és a brit BuroHappold terveinek elkészülte után a kivitelezés és a megvalósítás következik. ( szerk. Tehát Karácsony Gergely ígérete, hogy halasztaná a döntést a civil szervezetek kezdeményezésére, az csak a pesti oldal civiljeire vonatkozott, és rájuk is csak azért, mert ahogy az lentebb olvasható, erről a szakaszról még csak erre az év elejére tervezik a lakossági egyeztetést. A Körtér és más budaiakat érintő civilek mondjuk ki át lettek vágva a decemberi főpolgármesteri találkozón, a mi ügyünk már el volt döntve. Nem véletlen, hogy a sajtó már nem mehetett fel a az egyeztetésre, csak a városháza kapujában forgathattak a civilekkel.)

Kiemeli a Budapesti Fejlesztési Központ vezetője, hogy a Galvani hídhoz kapcsolódó körút pesti nyomvonaláról még nem született döntés, az FKT úgy határozott, hogy 6 változat vizsgálatát és hatáselemzését kéri. Ezt a feladatot a Budapest Fejlesztési Központ és a NIF elvégezte, a vizsgálati módszertan kialakításába, 

AZ ELKÉSZÜLT HATÁSVIZSGÁLATOK VÉLEMÉNYEZÉSÉBE A FŐVÁROST, AZ ÉRINTETT KERÜLETEKET (KISPESTET, FERENCVÁROST, KŐBÁNYÁT), ILLETVE A HELYBEN AKTÍV CIVIL SZERVEZETEKET BEVONTUK, ONLINE LAKOSSÁGI FÓRUMOT TARTOTTUNK ÉS A WWW.BUDAPESTUJKORUTJA.HU WEBOLDALON LEHETŐSÉGET ADTUNK MINDENKINEK A VÉLEMÉNYALKOTÁSRA. 

A lakosság körében két verzió lett a befutó: az egyik, a 2-es és a 3-as változat, ami mindkettő egy alagutas megoldás. A 2-es a Kiserdő szélén vezetett alagút megépítését jelenti, a míg a 3-as változat, egy a Határ út mai nyomvonala alatt vezetett alagutat jelenti. 

A KETTŐ KÖZÖTTI KÜLÖNBSÉG ABBAN ÁLL, HOGY MÍG A KISERDŐ ALATT VEZETETT ALAGÚT TÁVOLABB VAN A HATÁR ÚTI HÁZAKTÓL, DE ÉRINTI AZ ERDŐ TERÜLETÉT, ADDIG A HATÁR ÚT ALATT VEZETETT ALAGÚT ESETÉN AZ ERDŐ GYAKORLATILAG ÉRINTETLEN MARAD, VISZONT AZ ÚT KÖZELEBB KERÜL A HÁZAKHOZ. ( SZerk. Az alagút mint elvezetés felmerült igényként, kérésként a Budai oldalon is, de ezt nagyon költségesnek gondolták. ezek szerint budán drágább az alagút, mint pesten)

Akkor ez a történet láthatóan véget ért és kezdhetünk berendezkedni a 60%-os forgalom emelkedés elviselésére, az Andor utca, Egér út és környékén előknek őszinte részvétem…de attól tartok ennek hatásait Újbuda más részein is érzékelni fogják.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest