2021.03.06.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Új közterület-rendelet a kerületben

2 min read

Bedő Dávid és Erhardt Attila kidolgozta, az önkormányzati képviselők pedig elfogadták Újbuda új közterület rendeletét. 

Bedő Dávid erről az alábbi tájékoztatást adta:

Új közterület-rendelete van Újbudának, amely nagymértékben javítja az átláthatóságot, segíti a társasházakat és teremt rendet az utcákon. Momentumos képviselőtársammal, Erhardt Attilával együtt közel fél éve dolgozunk Újbuda új közterület-rendeletén, amelyet nemrégiben fogadtak el. Ezzel új korszakba léptünk.

A rendelet számos módosítást tartalmaz, én a három legfontosabbat emelném ki:

■ Minden társasháznak 90 százalék kedvezmény a közterület-foglalásra! Mostantól minden társasház, amely felújítást végez 90 százalékos kedvezményben részesül a közterület-foglalásra. Ezzel szeretnénk segíteni a lakóközösségeket.

■ Hamarosan megszűnik az elektromos rollerek és motorok tárolásának kaotikus helyzete! Május 1-jétől életbe lép a rendelet azon szakasza, amely szabályozza a közösségi bérbeadáson alapuló elektromos rollerek tárolását. Nem kell többé kerülgetni a zöld rollereket Újbuda utcáin!

■ Nincs többé ész nélküli kedvezmény a beruházóknak! Az elmúlt tíz évben rengeteg közterület-foglalási kedvezményt kaptak az építkezési vállalkozók, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy jelenleg ennyire beépített a kerület. Ez most megszüntetjük. Az új rendeletben kizárólag az kap közterület-foglalási kedvezményt az építkezésére, akinek van érvényes településrendezési szerződése, azaz a beruházó is visszaad valamit a kerületnek.

Ha szeretné elolvasni részletesebben, hogy mit tartalmaz az új közterület-rendelet, kövesse a Facebook-oldalam: http://fb.me/bedodavid.momentum

 

A rendelet teljes terjedelmében ITT olvasható, csak hát nem léphet életbe a jelenlegi kormány rendelet miatt, ami nem engedélyez semmilyen típusú adó és illeték jellegű változtatást egyenlőre…

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest