2022.11.28.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Dr. László Imre Újbuda polgármesterének közleménye a jogosulatlan vakcina használat vádjára

6 min read

A Lokálpatrióta független helyi hírportál folyamatosan törekszik a kiengyensúlyozott – vádak, állítások esetén mindkét oldalnak lehetőséget adó – tájékoztatásra. A portál szerkesztő-tulajdonosaként és egyben egyetlen alkalmazó-alkamzottjaként (azt is csak társadalmi munkában és kerületünk iránti szeretetből 🙂 ) nem támogatok egyetlen oldalt, pártot, kormányt vagy ellenzéket sem. (kizárólag Civil szervezeteket támogatok minden erőmmel és lehetőségemmel, azok közül is csak azokat, amelyeknél meggyőződésem, hogy nem valamely párt bújtatott civil szervezete. Ilyen folyamatosan támogatott civil szervezet részemről a Védegylet, és áltlaánosságban is a Zöld, Öko civil szervezetek) Hiszek abban, hogy kerületünk minden egyes lakosa képes kialakítani a saját állásfoglalását, véleményét bármilyen téma vagy vitás kérdés, politikai csatározások kapcsán, ezért különösen az olyan kerületünket érintő kérdésekben, amelyben egyik oldal képviselője állítást vagy vádat fogalmaz meg egy másik oldal képviselőjével szemben, nem célom egyik oldal mellett sem állást foglalni, pusztán az információt szolgáltatom és mindneki önmaga döntheti el, hogy mit tart igaznak és mit nem. Ahol véleményt formálok bármilyen kérdés kapcsán, ott a Szerk. jelöléssel jelzem, hogy ez a szerkesztő véleménye, álláspontja magánemberként.

Tegnap megjelent egy Hír a Lokálpatriótában is, amiben arról adtam tájékoztatást, hogy Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnökeként feljelentést tett Dr. László Imrével, Újbuda polgármesterével szemben hivatali visszaélés miatt, mivel állítása szerint jogosulatlanul, idő előtt adatta be magának a korona vírus elleni oltást.

A mai nap eljutott hozzám polgármesterünk e témában tett nyilatkozata, egyben cáfolata, amit ugyan Nem Novák Elődnek, hanem Junghausz Rajmundnak címezve adott ki, de mivel tartalmában megegyezik azzal, amiről Novák Előd tett feljelentést, ezért a kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében most vágatlanul, teljes terjedelmében és véleményezés nélkül megjelentetem Dr. László Imre nyilatkozatát is:

Dr. László Imre közleménye

Megint úgy támad(na) a Fidesz, hogy politikusai alapvető információkkal nincsenek tisztában. Kezdte a héten a hangulatkeltést Junghausz „én is egy vagyok az újbudai rászorultakat 0 forinttal támogató fideszesek közül” Rajmund. Azt állította, hogy „elintéztem magamnak az oltást”. Tájékozatlansága páratlan, de ehhez hozzászoktunk, ebben legalább következetes.

Kezdjük ott, hogy Szent Kristóf Rendelőintézetben önkéntes segítő munkát vállaltam még tavaly, ezt dokumentumok igazolják. Ahogyan azt is, hogy a napokban önkéntes oltóorvosnak is jelentkeztem. Nyilván minderről semmit nem tud. Erről se.

Így aztán Junghausz és baráti köre tájékozatlansága ismét megcsillan. Közügyekben megszólalóként nincs tisztában azzal, hogy az orvosok megkapták és fogják is a vakcinát. Függetlenül pártszínezettől vagy pártpreferenciától. Annyit talán tud rólam, hogy orvos is vagyok, nevem elé a doktor címet nem Dr. Bubótól kaptam.

A kijelölt oltóhelyek egyikén regisztráltam, és onnan értesítettek az oltásról, a döntést személyes közbenjárással nem befolyásoltam. Lehet, hogy neki és párttársainak ez a kultúrája vagy eljárása, ehhez szokott a Mészáros-Tiborcz közpénzszivattyú közepette vagy saját magának, uniós forrásból az újbudai polgárok felhatalmazása nélkül megbízást adó Kóti Tamás helyettes államtitkár gyakorlatát nézve, de nyugodjon meg, tőlem az ilyen távol áll.

Bizonyára minden fideszes politikus emlékszik rá, hogy a hetekkel ezelőtti jelentkezésemkor sem volt egyértelmű oltási terv. Ezzel szemben csak úgy tudom hitelesen képviselni saját és politikai közösségem oltáspárti álláspontját, ha orvosként magamnak is beadatom a vakcinát.

 

Ezúton is szeretném felhívni minden Önkormányzati képviselő, kerületi politikus vagy bármely kerületünkben dolgozó vállalkozás vezetője, továbbá itt lakók figyelmét is arra, hogy amennyiben bárkivel szemben bármilyen állítás megjelenik a Lokálpatriótában vagy akár azon kívül is, minden esetben biztosítok megjelenést az illetőnek, szervezetnek, hogy cáfolhassa, véleményezhesse, ami vele szemben elhangzott megjelent. A portálnak van továbbá egy még el nem indított, de elindulásra kész rovata, az Ütköző Zóna, ahol bármyilem kerületünket részben vagy egészben érintő témában lehetőség van személyes vagy online vélemény ütköztetésre, ha mindkét vagy több oldal kijelölt képviselője elfogadja egy ilyen típusú közszereplést. A Lokálpatrióta ebben moderátorként illetve a megjelenési felület biztosításával vesz részt. 

Ennek keretében például nagyon szívesen segítenék egy kerekasztal beszélgetés létrehozásában a Galvani-híd budai oldalt érintő kérdésében, ahol a kerület önkormányzata, a Főváros illetékese, a beruházó és a civil szervezetek képviselői is részt vehetnének, majd a teljes beszélgetést, vitát a Lokálpatrióta segítségével a nyilvánosság elé tárnánk. A korrekt vita jegyében minden elhangzó kérdést minden résztvevő előre meg kap minden esetben. Amennyiben valaki úgy gondolja, hogy önmaga vagy bármilyen cég, szervezet nevében szeretne valakit, valakiket megszólítani és az Ütköző Zónában vitát folytatni adott kérdésben, kérdésekben, akkor az kérem jelezze és igyekszem az általa megszólítandó másik feket, feleket megkeresni és felkérni Őket egy ilyen társadalmi vitára.

A Lokálpatrióta kizárólag a LAKÓPOLITIKÁT ismeri el, így mindennek helyt ad, ami Újbuda és Budaörs lakóinak az érdekét képviseli, illetve aminek célja az itt élők tájékoztatatása. természetesen önmagam is nyitott vagyok bárkivel szemben akár nyilvános párbeszédre is, aki az itt leírtak illetve a portál impresszumában megfogalmazottak szerinti függetlenséget cáfolni szeretné.

A portállal kapcsolatos munkánkat egyenlőre egyedül végzem, de minden kerületét, lakókörnyezetét szerető és segíteni akaró helyi lakost, Lokálpatriótát örömmel fogadok, hogy közösen próbáljunk értéket és hagyományt teremteni.

Ezúton is köszönöm megtisztelő figyelmüket és építő jellegű kritikáikat is, köszönöm, hogy alig több mint 4 hónap alatt már több mint 50.000 olvasója van az oldalnak.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest