2024.04.19.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

A TECHNOLÓGIA NEM AZ ÉLET PERSPEKTÍVÁJA, TÖLTSD AZ IDŐD EMBEREKKEL…NE ESZKÖZÖKKEL!

3 min read

A Védegylet Újbuda alábbi facebook bejegyzésének minden gondolata megszívlelendő:

Bár sokban egyszerűsíti életünket a modern technológia alkalmazása, viszont ellaposítja az emberek közötti kapcsolatokat.
Ezért fontosak az olyan programok, (lásd GKH) és olyan helyek, ahol az emberek jól érzik magukat, beszélgethetnek. Ezért fontos nekünk, hogy pl. a Gazdagréti tér egy üde zöld szigetté válhasson, hogy megtelhessen élettel, hogy a buszról leszállva egy “zöld lagunába” érkezhessünk meg.
A járványidőszak lecsengésével nagy szerepet kapnak ismét ezek a közösséget formáló lehetőségek, most lesz tavasszal az ideje, hogy megvalósulhassanak az ilyen beruházások, remélem nem csak vágyálom marad……
Az alábbi írás pontosan megmutatja, hogy az idősebb korosztálynak mik az igényei, ami nekünk is, de még sokunkban nem tudatosult.
 
Nem érhető el leírás a fényképhez.Gondolj rá nyugodtan:
′′ Egy órát töltöttem a bankban apámmal, mióta át kellett utalnia egy kis pénzt. Nem tudtam ellenállni és megkérdeztem tőle…
′′ Apa, miért nem aktiváljuk az internetes bankolásodat? ””
′′ Miért tennék ilyet? ′′ Megkérdezte…
′′ Nos, akkor nem kell itt tölteni egy órát az átigazolásért. Akár online is vásárolhatsz. Akkor minden olyan egyszerű lesz! ‘ ”
Izgatott voltam, mert be akartam vezetni őt a net banki és online kereskedés világába.
Megkérdezte: ′′ Ha igen, nem kell kimennem a házból?”
′′ Igen Elmondtam neki, hogyan szállítják most még az élelmiszereket is az ajtajáig, és mit szállít az Amazon!
A válasza szótlanul hagyott.
Azt mondta: ′′ Mióta ma beléptem ebbe a bankba, négy ismerősömmel találkoztam. Egy ideig beszélgettünk a személyzetkel, akik már nagyon jól ismernek. Tudod, hogy egyedül vagyok… alapvetően ez az a cég, amire szükségem van. Szeretek készülődni és menni a bankba és vásárolni is szeretek. Több mint elég időm van, ez a fizikai érintés, amire vágyom.
Két évvel ezelőtt beteg lettem. A boltos, akitől gyümölcsöt veszek, meglátogatott, leült az ágyamhoz és sírt.
Amikor anyukád néhány nappal ezelőtt leesett a reggeli sétájára, a helyi bevásárló látta ezt, és azonnal megszerezte a kocsiját, hogy hazavigye őt, mivel tudja, hol lakunk.
Megkapnám azt az ′′ emberi ′′ megjegyzést, ha minden online lenne?
Miért kellene mindent nekem szállíttatni és arra kényszeríteni magam, hogy csak a számítógépemmel kapcsolódjak kapcsolatba?
Ismerni akarom azt, akivel dolgom van, nem csak az ′′ eladó “. Kapcsolatok kötelékeit hozza létre. Az Amazon ezt is kiszállítja?”
 
Következtetés:
A technológia nem élet…
Töltsd az idődet emberekkel… ne eszközökkel.
Megosztás kívánt (nettó lelet)
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest