2021.11.27.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Lesz végre Állatrendőrség ? Lesz végre hatékony állatvédelem ?

2 min read

Ovádi Péter, a Nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos még januárban nyilatkozott arról, hogy az eddigi megbeszéléseken négy pillér alakult ki:

  • Ivartalanítási program: ennek folytatásáért helyben kell segítséget nyújtani az önkormányzatoknak és civil szervezeteknek.
  • Edukáció: a felelős állattartásról már az óvodában és iskolában is beszélni kell a gyerekeknek, hogy helyes képük legyen erről.
  • Illegális szaporítók elleni harc: fel kell számolni a telepeket, mert a kóbor állomány jelentős része ezekből kerül ki.
  • Az államnak is nagyobb szerepet kell vállalnia, ma a civil szervezetek adják Magyarországon az állatvédelem gerincét.

 

A kormány online kérdőív formájában várja a lakosság véleményét, hogy elősegítsék az állatok jólétének javítását és a felelős állattartást. A kérdésekre vasárnaptól egy hónapon át lehet válaszolni.

 

Képtalálatok a következőre: állatrendőrségA jobbikos Kálló Gergely még január 26-án írta Facebookon, hogy állatvédelmi országgyűlési csoport létrehozását kezdeményezi, ahova minden párt képviselőjét várja.

Ma már társadalmi igény, hogy a lehető legnagyobb  szigorral lépjen fel az állam a szaporítokkal és az állatkínzókkal szemben. A pénzbírság és/vagy a felfüggesztett börtönbüntetés nem elég, ennél sokkal súlyosabb ítéletetket vár el minden állatvédő ésállatokat szerető ember.

És itt az ideje az állatrendőrség létrehozásának !

Tegyük meg Mi az első lépést és töltsük ki minél többen a kormány online kérdőívét ebben a témában, és persze ezt követően, ha nem lesz változás az állatvédelemben, akkor a tiltakozás minden formájával élni kell…

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest