2021.11.27.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Egy igazi Lokálpatrióta, aki ingyen segít a helyi vállakozásoknak túlélni a jelenlegi helyzetet…

6 min read

Új szemlélet és hatékony online jelenlét – ez a vállalkozások túlélésének záloga egy profi marketinges szakember szerint!

 

Ma már világosan látszik, hogy a Koronavírus hatásai nem kizárólag egészségügyi károkat okoztak és okoznak jelenleg is. Sok vállalkozás nézett szembe eddig nem látott nehézségekkel, az emberek védelmét szolgáló bezárások és korlátozások számos szektor számára jelentettek a működést szinte ellehetetlenítő akadályokat a Világ minden szegletében, és a folyamat még nem ért véget, a gazdasági áldozatok végső száma megjósolhatatlan.

 

Persze, mindig van fény az alagút végén, de közel sem mindegy, hogy hogyan és miképpen érünk az utunk végére. És persze azt sem tudhatjuk pontosan, mi vár ránk a túloldalon. A helyzet bár nem teljesen kilátástalan, de még mindig nincsen pontos információ arról, hogy visszaállhatunk-e egyáltalán valaha is a régi rendre. Az ilyen helyzetekben felértékelődnek még a legapróbb gesztusok is, életbevágóan fontos a szakértői segítség, pláne, ha azt valóban a segítő szándék vezérli.

 

Bakó Krisztiánról tudhatjuk, hogy a 11. kerület közösségének aktív tagja, számos kerületi csoport szervezője és segítője. Munkája során országos szinten segít vállalkozásokat hatékony marketing tevékenységével, és mint ahogyan ez hamar kiderült, a helyi vállalkozások sorsát is rendkívül a szívén viseli. Eredményei szívet melengetőek, ezért kíváncsiak voltunk, hogyan látja a jelenlegi helyzetet saját és ügyfelei szemszögéből, illetve tud-e néhány jó tanáccsal szolgálni a vállalkozóknak ahhoz, hogy a lehető legkisebb károk elszenvedésével vészeljék túl ezt a viszontagságos időszakot.

 

Interjúalanyunk: Bakó Krisztián – Kreatív Inas marketing ügynökség tulajdonosa.

 

 

  • Sokan gondolnak rád hálás szívvel, hiszen az elmúlt időszakban több helyi vállalkozást is te segítettél életben maradni. Hogyan jött az ötlet, hogy részt vállalj ebben a harcban?

 

Minden nap a munkám során, vállalkozások sokaságát promotálom, hirdetem, marketing feladatokat látok el. Kiforrott és garantáltan hatékony módszereim vannak arra, hogyan lehet egy információt a lehető legtöbb emberhez eljuttatni, egy vállalkozást közismertté és sikeressé tenni. Úgy éreztem, ezt a tudást most egy különösen jó cél érdekébe is állíthatom. Nem tudtam szó nélkül végig nézni, hogy azok a helyek, amiket én és a családom is szeretünk, napi vagy heti szinten látogatunk, egyszer csak a semmivel váljanak egyenlővé. Nekem megvolt az eszközöm, ehhez csak hozzáadtam az időmet, és néhány alkalommal valamennyi anyagi támogatást is.

 

  • Mióta foglalkoztat a marketing világa? Régóta dolgozol ebben az iparágban?

 

Amióta csak az eszemet tudom, mindig is az érdekelt, hogyan lehet valamit a legjobban, leglogikusabban felépíteni. Legalább 20 éves vállalkozói múlt áll mögöttem, ha ezt vesszük alapul, legalább ennyi ideje használom a marketing eszközeit is. Az elsők között kezdtem el Magyarországon az online teret is kereskedelmi célokra kihasználni, de ez egy folyamatosan fejlődő iparág, amiben mindig napra késznek kell lenni.

 

A folyamatos fejlődést és a rengeteg tanulást alapfeltételként támasztottam magam elé, minden évben több tucat marketing és üzletviteli továbbképzésen veszek részt annak érdekében, hogy ügyfeleimnek a legjobbat tudjam nyújtani. Ma már büszkén állíthatom, hogy sok éves szakmai múlttal, mélyreható szaktudással és sok-sok gyakorlati tapasztalattal rendelkezem, és ennek eredménye a kezeim között fejlődő vállalkozások útján nagyon jól látszik.

 

  • Akik ismernek téged, láthatják, hogy igencsak aktív vagy a közösségi felületeken. Szakmai szempontból hogyan segíthet ez a helyi vállalkozásoknak?

 

Az online jelenlét eddig is rendkívül fontos volt, de az új helyzet hatására még inkább felértékelődött a szerepe az internetes platformoknak. Jól mutatja ezt például az is, hogy azok az éttermek, melyek eddig is foglalkoztak ételkiszállítással, online is kommunikáltak vendégeikkel, sokkal jobb helyzetből indultak, mint azok a társaik, akik eddig erre nem szenteltek különösebb figyelmet.

 

Persze, ez nem azt jelenti, hogy aki későn kapott észbe, annak már nincs is esélye. Pusztán nagyobb odafigyelés, koncentráltabb munka és profibb, hatékonyabb eszközök szükségesek az eredmények eléréséhez. Az csak a kezdet, ha a vállalkozásnak van weboldala. Ha az nincs megfelelően felépítve, hirdetve, kommunikálva, az eredmények messze elmaradnak attól, ami egyébként lehetséges lenne.

 

Egy kis újra gondolással szinte minden vállalkozás megmenthető, fellendíthető véleményem szerint. Az egyetlen, ami fontos, hogy nyitottnak kell lenni, és megoldás alapon kell gondolkodni.

 

  • Tudnál esetleg konkrét példákat mondani az átszerveződésre? Milyen esetekkel találkoztál?

 

Talán a legkézenfekvőbb az éttermi példa, ahol nem volt más lehetőség, mint átállni a házhozszállításra, hiszen ez volt az egyetlen működő opció. De nagyon fontos, hogy lássuk, pusztán az új elképzelés nem elég, ennek hírét el is kell juttatni az emberekhez.

 

Az emberek bizonytalanok és félnek még most is, így a kereskedelmi és szolgáltató ipar számára is elengedhetetlenné vált, hogy tevékenységéhez az internet adta lehetőségeket is kihasználja. Egy webáruház felépítése és hatékony marketing eszközökkel való népszerűsítése sokakat könnyedén kihúzhat a csávából. Sok szolgáltató pedig internetes platformokon keresztül is értékesítheti egyes szolgáltatásait. Aki most meg akarja tartani piaci szerepét, az nem is gondolkodik, gyors léptekben halad a korszerű online működés felé.

 

  • Mennyire költséges egy ilyen átalakítás, online elindulás a vállalkozások számára?

 

Ha most egy pontos összeget vársz tőlem, akkor csalódást fogok okozni. Minden eset más és más, sok minden befolyásolja a szükséges befektetés mértékét. Mindazonáltal azt gondolom, hogy mérlegelni kell, és semmi esetre sem szabad sok év kemény munkáját a kukába dobni! A vállalkozás a nevében is foglalja, hogy olykor kockázatot kell vállalni, de ezt ebben az esetben inkább befektetésnek nevezném. Aki most nem teszi meg ezt a lépést, később bánni fogja, hiszen, ha túl is éli a válságot, abszolút lépéshátrányban lesz a konkurenciához képest.

 

  • Van még kapacitásod további cégek segítésére? Számíthatnak rád a kerület vállalkozói?

 

Mint ahogyan eddig is tettem, továbbra is szívesen nyújtok segítséget a helyi vállalkozásoknak a marketing feladatok ellátásában, nagyon kedvező feltételekkel. Tanácsadásom természetesen a helyi vállalkozóknak/cégeknek ingyenes. Testközelből tapasztalom, milyen nehéz ez az időszak sok cégnek, így nagy örömömre szolgál, hogy segíthetek.

 

Ha valaki szeretne többet megtudni a lehetőségekről, engem bármikor bátran kereshet ezügyben!

www.kreativinas.hu

 

 

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest