2022.06.29.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Az egészségügyben dolgozóknak egy héten belül alá kellene írni a munkaszerződésüket. vajon hányan maradnak ?

2 min read

Sok egészségügyi dolgozó még meg sem kapta az új munkaszerződést, amely szerint március elsejétől, vagyis egy hét múlva kellene dolgozniuk – hangzott el az RTL Klub Híradójában.

Képtalálatok a következőre: egészségügy új munkaszerződésEgyes egészségügyi szakszervezetek már a vészharangot kongatják, mert felméréseik szerint az egészségügyben dolgozónak akár a fele nem fogja aláírni az új munkaszerződést, ergo ennek hatására Covidtól függetlenül is összeomolhat az egészségügyi ellátórendszer.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara szerint már a járvány előtt is jelentős volt a szakemberhiány, a vidéki kórházakban 15 százalékkal, a fővárosban 20-30 százalékkal kevesebb szakápoló dolgozott, mint amennyire szükség volt.

Most ez is nőhet, ha sokan nem írják alá az új munkaszerződésüket, amellyel március 1-től megszűnne a közalkalmazotti jogviszonyuk.

A minisztérium úgy reagált: semmi nem indokolja, hogy később vezessék be az új jogviszonyt.

A minisztérium tehát nyugodt, a szakszervezetek meg idegesek, feszültek, de kinek lesz igaza? Vajon ténylegesen hányan esnek majd ki egy hét múlva az egészségügyi ellátó rendszerből, miután megszűnik a közalkalmazotti viszonyuk. Legyen bármekkora is ez a szám, vajon a jelenlegi egészségügyi rendszer összeomlásához vezethet-e, vagy akár “csak” az ismét emelkedő tendenciáét mutató koronavírus fertőzésekből adódóan a covid osztályok egy része lehetetlenül-e el ?

Történjen bármi is egy hét múlva, azt gondolom rendkívül felelőtlen mindét oldalról a nyilatkozat háború, tényleges megoldásokra törekvés nélkül.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest