2021.11.27.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Nagyon mennénk már utazni, belföldre már most több a foglalás április, májusra, mint tavaly

2 min read

Áprilisra 518 ezer vendégéjszakányi foglalás szerepel a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatbázisában, és a foglalások száma napról napra nő – tájékoztatta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az MTI-t.

Mint írják, tavaly áprilisban összesen 304 ezer vendégéjszakát töltöttek el a vendégek a magyarországi szálláshelyeken. Ezzel szemben 

IDÉN MÁJUSRA EDDIG 625 EZER VENDÉGÉJSZAKÁT JEGYEZNEK AZ NTAK-NÁL, EZ 11 SZÁZALÉKKAL TÖBB, MINT TAVALY UGYANEBBEN A HÓNAPBAN.

Az MTÜ szerint az utazási kedv élénkítéséhez nagyban hozzájárul, hogy a SZÉP-kártyákra tavaly közel 20 százalékkal többet, csaknem 300 milliárd forintot utaltak a munkaadók a kedvezményeknek köszönhetően. A tavalyi trendeket figyelembe véve az ügynökség szerint jól látható, hogy felértékelődött a belföldi turizmus, a vendégek biztonságosabbnak érzik a magyarországi úti célokat.

Persze ehhez áprilisra már fel kellene oldani a kormánynak a szálláshelyekre vonatkozó korlátozást, ami csak üzleti célú vendégek fogadását teszi lehetővé egyenlőre. Közben ismét jelentősen növekszik a fertőzöttek és a kórházi ápolásra szorulok, a lélegeztető gépen lévők száma, és sajnos ismét 100 felett a napi halálozási adat Covid fertőzés miatt.  

Vajon  minden romló adat ellenére, megtörténik legalább ebben a tekintetben a lazítás, vagy áprilisban mindenki csalódottan megpróbálja majd visszaszerezni a befizetett előleget.

belföldi szállás, szálláshely foglalás - BelföldiSzállások.hu

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest