2024.04.20.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Meg van az első rendezvény, ahová csak oltási igazolással mehetsz. Fiataloknál ez növelheti az oltási hajlandóságot…

2 min read

Major Kata - Rockstar Photographers

Csak azok mehetnének a Balaton Soundra, akik be vannak oltva…

Találkozunk 2020-ban! Rekord látogatószám volt a Soundon - Starity.hu

Bár a Balaton Soundnak nincs még végleges időpontja, ha lesz, akkor valamikor júniusban tartják meg Zamárdiban, amennyiben a járványhelyzet engedi. A 24.hu most arról írt, hogy az önkormányzat azt akarja, hogy csak azok fesztiválozzanak, akik be vannak oltva koronavírus ellen. Csákovics Gyula, a Zamárdi polgármestere azt mondta, hogy kötelezővé akarják tenni az oltási igazolványt a rendezvényen. 

 

Múlt hét csütörtökön a polgármester rendkívüli képviselő-testületi ülést tartott, és végül úgy döntöttek, hogy a szigorú járványügyi szabályokat betartva meg lehet rendezni a Balaton Soundot és a Strand Fesztivált. Mindkét eseményt Zamárdiban tartanák meg.

Kádár Tamás, a fesztivált szervező Sziget Zrt. ügyvezetője azt mondta, hogy szerinte az oltási igazolvány kötelezővé tétele nem életképes megoldás. Leszögezte, egyelőre azt sem tudni, hogy a 20–30 éves fiatalok egyáltalán megkapják-e nyárig a vakcinát, másrészt az is jogi problémákat okozna, hogy a szervezőknek ellenőrizniük kellene a jegyvásárlók szenzitív egészségügyi adatait. 

Szerk: Ma akkor most helyszínt módosít a fesztivál szervezője (erre már aligha elegendő az idő) vagy megoldást talál a cég a Polgármester elvárására, vagy esetleg visszalép a Polgármester a kezdeményezésétől (jelenleg több okból is erre van a legkevésbé esély) No fiatalok, akkor most oltakozunk vagy sem ?

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest