2022.08.12.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Elindult a legfrissebb ingatlanfejlsztés Újbudán, no csak mert régóta mondjuk, hogy már kint van a megtelt tábla

2 min read

SZép csendben elkezdődik a TETRIS HÁZ II projekt Újbudán, ami egy 470 lakásos társasház az OTP Ingatlan Zrt beruházásaként. Beépített alapterület: 41 000 m2

Az építési engedélyt 2020-ban adta ki (na ki ? ) , azaz ez is kiemelt állami beruházás részeként az államtól kapta, vagy ezt még az Önkormányzat adta ki, ha akkor még volt erre jogosítványa ?

Bárki is adta ki az engedélyt, ez annak a tudatában történt, hogy már évek óta egyre erősebb tiltakozás van a kerületen belül a túlzott ingatlanfejlesztés miatt, és még ennél is fontosabb, hogy az ingatlanfejlesztések mellett rendre elmaradó vagy aránytalanul kis mértékű infrastuktúrális beruházások miatt.

470 lakás lakásonként 3-4 emberrel számolva 1400-1900 ember, és gyaníthatóan akár 1000 új autó, kérdés ebből hánynak épült mélygarázs, és a maradék autó hová fog parkolni ? Egyik olvasónk visszajelzése alapján, a lakóparkot körbevevő Villanytelep és Fehérvári út parkolásra alkalmatlan, a Mezőkövesd utca pedig a Tetris Ház I üteme alapján beköltözők jóvoltából már jelenleg is telt házas (ebből is sejthető, hogy a II. ütemben sem lesz annyi mélygarázs, mint amennyi autó érkezik az új lakókkal).

A Fegyvernek-Mezőkövesd-Kisköre-Gyékényes-Karcag utcák a jelenleginél is jobban telítődnek, ahol már jelenleg, 2021 márciusban sem lehet esténként egyetlen helyet sem találni.

Nagy kérdés, ennek a projektnek az építési engedélyért cserében ki és mit írt elő, milyen fejlesztéseket vállaltak be, ha egyáltalán volt ilyen, de legalább a 470 lakásba beköltöző új lakosnak minden humán infrastuktúrális igényét ki tudják-e majd elégíteni. Mit fognak szólni a környéken élők, akik már e projekt nélkül is parkolási és közlekedési problémákkal küzdenek. DE vajon épül már bölcsődei, óvodai új férőhely ennek a 470 családnak ? A körzeti orvosok is simán be tudják fogadni az újabb pácienseket ? Sok a kérdés, és attól tartok megint nem lesznek erre pozitív válaszok. Újbuda tovább dagad, aztán egyzser majd csak kipukkad az ingatlan projekt lufi, a felelősség meg általában az idő haladtával amortizálódik 🙂

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest