2022.10.05.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Nagyon közel kerültünk a 2-es Metró leállításához, de könnyen lehet, hogy a szemét is nyakunkon marad…

2 min read

Ha még ketten lebetegszenek, akkor leállhat a 2-es metró…

Népszava 2-es metró

Annyira sok a beteg a 2-es metró vonalán dolgozók között, hogy ha még ketten megbetegszenek, akkor lehet, hogy le kell állítani a metrót – közölte Tüttő Kata. A főpolgármester-helyettes szerint a hulladékszállítás és a takarítás is veszélyben van.

Az első és a második hullámban a közszolgáltatások nem voltak veszélyben, de ma ott tartunk, hogy annyira sok a beteg a BKV-nál, metróforgalom-irányításban, villamosvezetők, buszvezetőknél, hogy nem biztos, hogy holnap is fog már járni a metró

– mondta az ATV műsorában. Hozzátette: ha kidőlnek azok az emberek, akik a metrót irányítják, nem tudják őket pótolni.

“Konkrétan ott tartunk, hogy annyira sok a beteg a 2-es metró vonalán, hogy ha még kettő ember megbetegszik, akkor lehet, hogy le kell állítani a metrót…”

– hívta fel a figyelmet a főpolgármester-helyettes. Hozzátette: ebben az esetben busszal kellene pótolni a metrót, ám a buszvezetők között is sok a fertőzött.

A nagyszámok törvénye szerint, ha emelkedik a fertőzőttek száma, akkor az nem kerülheti el a BKV-t sem, sőt mivel sokkal több emberrel kontaknálnak az ott dolgozók az átlagnál, így itt még nagyobb az esély. ha ebből indulok ki és a Főváros nem talál ki valamiylen megoldást a hiánypótlásra, akkor napokon belül összeomolhat Budapest közösségi közlekedése.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest