2021.12.02.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

A korlátózó intézkedések miatt a közterületen történő étel-ital fogyasztásért is megbüntethetnek (mivel így levetted a maszkot)

1 min read

Medicover Szakágak BalatonfüredA rendőrség fokozott ellenőrzést tart a Balatonfüred frekventált részein, különösen a parton. Azok, akik nem hordanak maszkot vagy közterületen ételt–italt fogyasztanak, büntetésre számíthatnak.

Bár egyes szolgáltatók nyitva lehetnek, hiszen kizárólag elvitelre, lehet kínálni ételt, fagylaltot, italt, a rendőrség felhívja a figyelmet arra: a közterületeken mindenhol kötelező a maszk viselése, ami egyben azt is jelenti, hogy a megvásárolt fagyit vagy ételt nem lehet közterületen elfogyasztani, az szabálysértésnek minősül és 5 ezertől 150 ezer forintig terjedő bírsággal büntethető.

A rendőrség tájékoztatása szerint rendszeresen ellenőrzik a szolgáltatókat is, nem lehet könyöklőket, padokat kihelyezni az üzletek elé, illetve figyelmeztetniük kell a vásárlókat, hogy a megvett ételt nem fogyaszthatják el közterületen, hanem csak otthon vagy az autójukban.

A hosszú hétvégén tehát fokozott ellenőrzések lesznek a városban, a szabályszegőket először csak figyelmeztetik, de ha kell, alkalmazzák a pénzbírságolást is – írja a Balatonfüred.hu.

Balaton - Balatonfüred | OTP TRAVEL Utazási Iroda

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest