2022.01.27.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Hétfőtől nem érdemes a buszok és trolik esetén az első ajtóhoz állni, mert nem fogja kinyitni a sofőr…

3 min read

A koronavírus-járványhoz kapcsolódó intézkedések részeként hétfőtől átmenetileg nem nyitják ki az első ajtót az autóbuszokon és a trolibuszokon, a járművek első részét kordonnal zárják le – tájékoztatta az MTI-t a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Közleményükben azt írták: az intézkedés célja, hogy a járművezetők koronavírusos megbetegedésének esélyét minimálisra csökkentsék.

Budapesten naponta több ezer busz- és trolivezető biztosítja a felszíni közösségi közlekedés működőképességét,  védelmük ezért rendkívül fontos a fővárosban utazóknak is –  emelték ki.

Kitértek arra is, hogy a BKK és szolgáltatói továbbra is mindent megtesznek az utasok védelmében. A járvány visszaszorításának érdekében naponta fertőtlenítik a járművek vezetőállásait és a teljes utasteret, különös tekintettel azokra a felületekre, amelyekkel az utasok érintkeznek: ülések, kapaszkodók, nyomógombok.

A járműveken kívül a metróállomások utasforgalmi területeit, a mozgólépcsők korlátait is a megszokott napi takarításon felül minden éjjel fertőtlenítik – olvasható a BKK közleményében.

Jövő héttől a Volánbuszokon felfüggesztik az első ajtós felszállást

A járványügyi helyzetre tekintettel, az utasok és az autóbusz-vezetők védelmében a Volánbusz rendkívüli intézkedést vezet be – írja a nool.hu. A Volánbusz Zrt. arról tájékoztatott, hogy a fizikai kontaktus minimalizálása érdekében az országos, az elővárosi és a regionális forgalomban, illetve – azokon a településeken, ahol a társaság látja el a helyi közlekedési szolgáltatást – a helyi járatokon

MÁRCIUS 29-TŐL EGYSÉGESEN FELFÜGGESZTI AZ ELSŐ AJTÓS FELSZÁLLÁST; A JÁRMŰVEZETŐKET KORDONNAL HATÁROLJA EL AZ UTASTÉRTŐL.

Az utasoknak több lehetőségük is van megvenni a jegyüket vagy a bérletüket: a kordonozást követően továbbra is elérhető csatornákon (pénztárak, jegykiadó automaták, Közlekedési Mobiljegy alkalmazás és társalkalmazásai), illetve a partnereknél a korábban megszokottak szerint zajlik az értékesítés.

Továbbá a MÁV-START pénztáraiban – országszerte közel 300 helyszínen – március 29-től, hétfőtől első lépésben a helyközi április havi bérleteket lehet megvásárolni.

QP | Quality Placement

 

Folyamatosan fertőtlenítik a járatokat

 
Nincs veszélyben a BKV- és a MÁV–Volán szolgáltatások biztonsága

Nincs veszélyben a BKV- és a MÁV–Volán szolgáltatások biztonsága

A BKV elismerte, hogy több száz dolgozója van karanténban, a MÁV–Volán rendszeres fertőtlenítésről számolt be.

Nemrégiben a MÁV Zrt. azt írta, hogy a MÁV–Volán-csoport a jelenlegi járványhelyzetben is biztosítja a folyamatos és biztonságos személy- és áruszállítást.

Közölték: a Volánbusz a védekezés kezdete óta több mint 216 ezer liter felületfertőtlenítő szert használt fel a tisztítási feladatok elvégzéséhez.

Kézfertőtlenítőből, fertőtlenítő hatású folyékony szappanból összesen csaknem 68 ezer litert biztosítottak, a szájmaszkok különböző típusaiból (orvosi, textil, FFP2 és FFP3) pedig már 690 ezernél is többet osztottak ki munkatársaiknak.

Azt is írták, hogy az állomásokon országszerte 700 érintésmentes kézfertőtlenítő-adagolót helyeztek ki, illetve 125 ózongenerátor gondoskodik a teljes autóbusz-állomány, az utasforgalmi helyiségek és a telephelyek fertőtlenítéséről.

 
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest