2021.10.26.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

szombaton nyitnak a teraszok, jövő hét közepén pedig a szolgáltatók, de ez a második kör csak védettségi igazolvány mellett

3 min read

Orbán Viktor bejelentette  a beoltottak száma elérte 3 508 846 főt, ami azt jelenti, hogy a teraszok is kinyithatnak szombattól.

A kijárási korlátozás szombaton 11 órakor kezdődik, hiszen az emberek jókedvükben nem fognak este 10-ig hazaérni. -jelezte a miniszterelnök.

a kormány kidolgozta az újabb újraindítási lépést: szerdán-csütörtökön, 4 millió beoltottnál megnyitják a szolgáltatások széles körét azok számára, akiknek van védettségi igazolványuk. 

Ezek a szolgáltatások a következők:

 • színházak,
 • táncos, zenés helyszínek,
 • cirkuszok,
 • mozik,
 • edzőtermek, fitnesztermek,
 • vadasparkok és állatkertek
 • kalandparkok, vidámparkok,
 • könyvtárak,
 • játszóházak,
 • sportesemények
 • és a szállodák.

„Ez úgy hangzik, mint egy normális élet” – fogalmazott a kormányfő. 

Ismertette: ezeken felül a szállodák és az éttermek belső része is elérhetővé válik azok számára, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. 

A miniszterelnök szerint a felnőtt lakosság több mint fele védett már, de még mindig nincsenek elegen beoltva.

ALÁHÚZTA: HA RENDELKEZÉSRE ÁLL MAJD TÖBB VAKCINA, AKKOR – AHOGY FOGALMAZOTT – A VILÁGBAN ÉLŐ MAGYAROK LESZNEK A SORON KÖVETKEZŐK. 

A miniszterelnök bejelentése szerint a Pfizer-vakcinát a 16–18 év közöttiek is megkaphatják, de a részleteket csak később hozzák nyilvánosságra.

Szó volt a kormány rendkívüli felhatalmazásáról is a műsorban, ezzel kapcsolatban Orbán Viktor elmondta, hogy a véghatáridő a szeptemberi parlamenti ülésszak kezdete utáni 15. nap, de akár előbb is visszaadhatja e jogosítványát a kormányzat.

A halottak számából nem kell politikai vitát csinálni – fogalmazott a miniszterelnök, és hozzátette, több méltósággal is lehetne ezeket a politikai vitákat kezelni. Kiemelte, az emberek meghalnak, és együtt kell érezni a hozzátartozókkal. Orbán Viktor úgy látja, hogy épp elég baj, ha egy ember is meghal. Beszélt arról is, hogy

MAGYARORSZÁG EGY TARTHATÓ POZÍCIÓBAN VAN A HALÁLOZÁSOK TEKINTETÉBEN,

és kitért arra is, hogy nem tesznek különbséget abban, hogy valaki Covidban vagy Coviddal halt meg. Ez azt jelenti, hogy ez nem jelenik meg a magyarországi statisztikákban, viszont az európaiakban igen.

Magyarország a középmezőnyben van – jelentette ki a rádióban, ahol a gazdaságot érintő kérdések is szóba kerültek. A miniszterelnök az idei és a jövő évi büdzsét is szóba hozta. Mint mondta, nem tudja megígérni, hogy nem hajt végre a kormányzat néhány módosítást, hiszen a lehetőség erre megvan. 

Az idei évre most beadott módosító javaslat a gazdaság újraindítását tartalmazza, a jövő évi pedig hasonló célokat fogalmaz meg.

„Az utcai harcosok antikommunista világából érkezem, a nyolcvanas években még elnyomó szervezetként tekintettem rá. Ma már úgy, mint ahogy a szó is írja, ők a rend őrei” – erről már a közelgő Szent György-nap miatt beszélt a kormányfő. Műsorvezetői kérdésre azt felelte, egy demokráciában ez így van rendben. Szerinte az orvosok és az ápolók mellett a rendőrök munkája is kiemelten fontos ebben az időszakban, ezért nekik is köszönettel tartozunk. 

Szerkesztői gondolatok: Arról továbbra sem esett szó, hogy mi lesz azokkal, akik önhibájukon kívül nem kaphatják meg a védőoltást, illetve azokkal akik a szolgáltatók megnyitásáig regisztációjuk ellenére még nem kapták meg a szükséges védőoltás (ez elsődlegesen a fiatalabb korosztályt érinti, akik viszont elég aktív használói a felsorolt szolgáltatásoknak.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest