2022.01.27.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Újbuda polgármesterének legnehezebb, legkellemetlenebb online fogadóórája következik május 6-án

5 min read

Újbuda polgármestere, Dr. László Imre új időpontra, május 6-án 13.30-ra rakta át online fogadóóráját. Nem kizárt, hogy ebben közrejátszik a Saroktelek néven elhíresült ingatlanbotrány kirobbanása kapcsán a Momentum álláspont váltása, hiszen az ügy kapcsán már most rengetegen írták, hogy milyen kérdésekkel fogják bombázni a polgármesteret.

Bár a képen még mosolyog a polgármester, de gyanítom, hogy a fogadóórán inkább az izzadtság lesz a jellemző, hiszen most már nem csak az önkormányzat álláspontját kell megvédeni az ügyben, de az LMP ellenállása után, most már a Momentum kiugrását is meg kell magyaráznia.

De az időpont változás hátterében állhat az is, hogy éppen 6-án jár le a területre a pályázat beadások határideje, így feszültség levezetésként itt lehet majd hivatalosan bejelenti, hogy ki lett a nyertes, vagy akár azt is, hogy nem lett nyertes és az Önkorményzat visszalép az eredeti álláspontjától, nem lesz 2 db 6 szintes ház a területen. Történjék bármi is, ez már arcvesztés nélkül nem fog menni, és a Momentum beelőzése miatt, itt már politikai nyereség sem lesz elkönyvelhető, ha mégis visszalép az önkormányzat az eredeti tervétől. Itt most az igazi nyertes a LMP, hiszen ők az első perctől ellenezték az ilyen típusú ingatlan értékestést, a Momentum pedig maga javára fordíthatja az ügyet a kiugrással. (ne feledjük az előválasztási kampány már elindult 🙂 ) Érdekes lesz tehát ez a fogadóóra, és meg lennék lepve, ha ebből jól tudna kijönni a polgármester, szülessen végül bármilyen döntés is.

De nézzünk pár izzasztó kérdést, amit a kérdés feltevők állítása alapján beküldésre kerültek, és várják a válaszokat, remélem ezek a válaszok meg is fognak születni:

Milyen konkrét lépésekkel tesz eleget a választási ígéretében megfogalmazottaknak?

konkrétabban a 2019 októberében tett kijelentésére:
“Újbuda megtelt. A kerület beépítettsége olyan szintet ért el, ami számtalan nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem kezelhető problémát vet fel. Pontosan ezért október 13. után felülvizsgáljuk a szabályozási terveket, és csak olyan építkezéseket enedélyezünk, ami a kerület élhetőségét és harmóniáját javítja”

 Ménesi úti iskolakert, Bocskai-Badacsonyi utcában lévő, valamint az előbb említett saroktelek nem védendő érték?
A lakók akaratával és a választási ígéreteikben megfogalmazottakkal szemben miért újabb társasházak építését támogatják a jelenlegi zöld, vagy be nem épített területek közparkká, játszótérré nyilvánítása helyett?

  • Folyamatosan épülnek hatalmas lakóparkok, az egyre növekvő lakosság ugyanazon a viszonylag kevés zöld területen kénytelen osztozni.
    Hova és mikor terveznek megvalósítani újabb zöld területeket, parkokat, játszótereket a kerületben?
  • Jelenleg úgy tűnik, hogy a legtöbb kérdésben erős nyomásra hajlandó az önkormányzat szóba állni a lakossággal, és a létrejövő végeredmény így is kérdéses.
    Milyen módon szeretnék javítani a lakossággal való egyeztetést, kommunikációt a kerületben élőket érintő zöld terület, kontra társasház építkezések kérdésében, hogyan szeretnék figyelembe venni a lakosság igényeit?
  • A lakosságot az Ön és képviselőtársai megválasztásában jelentősen befolyásolták az Újbuda zöldítési program ígéretei, így azt gondolom az itt élőket megilleti, hogy végre a megoldásokat lássák újabb igéretek, köntörfalazások helyett.

Polgármester úr szerint mikor mondhatjuk ki, hogy Újbuda megtelt, bár anno Ön ezt már múltidőben is megfogalmazta…

Mikor jön el a pillanat, amikor a visszafelé mutogatás helyett előremutatás is történik Újbuda betondzsungelesítése ellen…

Szerkesztő gondolatok: A felteendő illetve feltett kérdéseket még hosszasan lehetne sorolni, de ami mindegyikből érződik, hogy ma már nem érik be az itt élők azzal a válasszal, hogy ez az előző vezetéstől örökölt probléma, amit már nem lehet megoldani.

A polgármester úr eddigi online fogadóórái sajnos rendre azzal kezdődtek, hogy annak első felében arról tájékoztatott minket, hogy a kormány mi mindent vett el kerülettől. Nos értjük, tudjuk, de ezt elég egyszer elmondani, az egy kifejezetten rossz marketing kommunikáció, ha egy a lakosság részére létrehozott fogadóóra első fele egyoldalú monologgá változik, mert mint minden esetben pont azoktól vesszük el az időt, akik miatt a fogadóóra létrejött. A fogadóórának teljes terjedelmében arról kellene szólnia, hogy a feltett kérdésekre válaszolunk. Remélem a hatodikai fogadórán  megértve az idő szavát, ez már így fog történni. Nincs semmi baj politikusok monológjaival, amelyek olykor felérnek egy kevert ügyészi és ügyvédi felszólalással, de ez nem a fogadóórákra való.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest