2022.08.12.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Itt az újabb nyilatkozat z Újbudai ingatlanbotrányok ügyében, és a momentum váltásának háttere is megjelenik.

5 min read

A Lokálpatrióta folyamatosan nyomon követi Újbuda Ingatlan botrányainak, bizniszeinek az ügyét, és igyekszik elfogulatlanul, minden érdekelt számára megjelenést biztosítva és a konklúziók levonását az itt élőkre bízva írni ezekről – a mondjuk ki – egyre sötétebb, olykor már arcpirító intézkedésekről.
Az ügyben most egy újabb video jelent meg, amiben most épp Junghausz Rajmund önkormányzati képviselő nyilatkozik arról, hogy milyen érthetetlen és az újbudaiak érdekeit sértő intézkedések és háttér alkuk vagy épp a háttér alkuk hátba támadása zajlik az Önkormányzatnál.

A lokálpatrióta tulajdonos-szerkesztőjeként egyre inkább azt gondolom, hogy az őszi előválasztások, és leginkább a 2022-es választás tekintetében legalábbis Újbudán az ingatlanspekulációk és azok napfényre kerülése lehet majd az a döntő érv, ami szavazatokat hozhat vagy vihet el, és nagyon nem szabad figyelmen kívül hagyni a harmadik, sőt egy negyedik alternatívát sem, miszerint nagyon sok szavazó el fog fordulni mindkét oldaltól és vagy nem megy el szavazni, vagy egy számomra leginkább  szimpatikus megoldásként a civil társadalom kitermeli a saját jelöltjét, aki maga mögé utasíthatja az összes párt indulóját. Igen valami bűzlik itt nagyon, és mára egyre több ember szemét csípi az egyre terebélyesedő ingatlanbiznisz (persze nevezhetjük ingatlanfejlesztésnek is) botrány.
Íme a video, érdemes ezt 7-8 percet rászánni, mert érdekes dolgok derülnek ki belőle, na már azoknak, akik ezt nem tudták már eddig is.

A video megtekintésért kattints IDE

Szerkesztői lábjegyzet: Amint arról magam is írtam egy előző cikkben az újbudai ingatlanspekulációk ügyében, hogy érthetetlen és nehezen magyarázható, hogy miközben az ingatlan eladásoknál a forrás elvonásokra hivatkozik az Önkormányzat, közben a Kormánynak úgy nyilatkozik a polgármesterünk, hogy az általa vázolt több, mint 9 milliárd forint elvonás helyett beéri ennek töredékével. NOS EZ A NO COMMENT KATEGÓRIA.

AZ is roppant érdekes, hogy a Lokálpatrióta által is a Saroktelek ügyében tett Polgármesteri nyilatkozatban az áll, hogy 6-án fognak dönteni a beérkezett pályázatok alapján a Saroktelek sorsáról. A fentebbi videóban viszont azt állítja Junghausz Rajmund, hogy már Szombaton volt egy megbeszélés a kerület vezetői között, ahol eldöntötték, hogy inkább visszvonják a Saroktelek eladására kiírt pályázatot, hogy visszanyerjék a lakosság bizalmát. Íme egy háttér alku, aminek ezek szerint 6-ra időzítik a színházi előadását. Csak hát az élet nagy bábjátékos és most a Momentum segítségével beleköpött a levesbe, hiszen miután megegyeztek közösen a visszalépésben, a Momentum villámgyorsan mindenkit megelőzve, és ezzel a közös fellépésből kiírva magát bejelentette, hogy Ők bizony nem támogatják tovább az ingatlan értékesítését, sőt még elnézést is kérnek az itt lakóktól, hogy tévedtek, és eddig helytelenül, az itt lakók érdekei ellenére támogatták az eladást. Örülök természetesen,hogy valaki meghallotta a civilek hangját végre, sőt megtanul elnézést kérni, csak a videóban elhangzott  információnak a birtokában ez is inkább egy előre megírt szerepnek tűnik, mint tudatos bűnbocsánatnak. Na sebaj a civilek szempontjából nem ez a lassan ripacsok szintjére süllyedő színházi előadás a lényeg, hanem annak zárójelente, amikor várhatóan ünnepélyes keretek között  holnapi napon, képletes szalag átvágással visszavonják az értékesítési pályázatot. 

Arról még nincs hír, hogy mi lesz utána, így nem tudni mégis találnak-e forrást arra, hogy Önkormányzati tulajdonban tartva keressenek lakosság számára is elfogadható funkciót a területnek, vagy újra lehet pályázni, de mondjuk az ingatlan építést kizárják rajta. Na ja, de akkor meg ki jelentkezne, ki szeretne saját vállalkozásban ingyenesen üzemeltett közparkot nyitni. Ha viszont nem lesz forrás, akkor ugyan  miből lesz megoldás, és most hogyan farol ki az önkormányzat abból, amit saját maga állított, hogy neki gúzsba van  kötve a keze az előző vezetés és az állam közti szerződés ügyében. Az ügynek tehát még nincs vége, és azzal sem lesz vége, hogy visszavonják a pályázatot, sőt innentől lesz csak igazán érdekes.

Az egyetlen dolog, ami biztos, hogy Újbudán nem kis rés keletkezett az ellenzéki összefogás vezette Önkormányzat pajzsán a momentum kihátrálásával. És az is biztos, hogy egyre több itt élő szeme nyílik fel, hogy egyik oldalban sem lehet vakon megbízni, és ideje lenne már saját kezünkbe venni a döntést, ideje végre valódi civil mozgalmakat (nem pártok által összetákolt álcivil mozgalmakat) támogatni.

Május 6-a nagy ünnep lesz a civil társadalomban ezek szerint, és kerületi politikai elit szintjén pedig a gyászmise napja. Itt az idő, hogy további ingatlanbizniszeket is megakadályozzanak a kerületi civilek és civil szervezetek, mert most bebizonyítottuk, hogy ideológiai, politikai álláspontoktól függetlenül képesek vagyunk összefogni és több ezer aláírással, petícióval, önszerveződő módon megállítani a felelőtlen építkezéseket. A civil társadalom felébredt csipkerózsika álmából, és megmutatta az erejét, csak aztán innentől ne hogy visszaludjunk.

A Saroktelek ügye csak az első figyelmeztetés volt a Civilek részéről, lehet készülni a további összefogásokra az életünket tönkretevő, besározó kis és nagy, kerületi és országos politikával, politikusokkal, pártokkal szemben.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest