2021.10.26.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Lehet következményei lesznek a karantén nyitás felelőtlen felszabadultságának ?

3 min read

A 17. héten a szennyvízminták koronavírus-eredményei erős ingadozást mutatnak, a korábbi heteket jellemző csökkenés megállt – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatásból.

Mint írják, a legtöbb vizsgált város szennyvizét stagnáló tendencia jellemzi. Azonban Budapest északi és déli szennyvíztisztító ellátási területén, valamint Debrecenben és Szolnokon ismét emelkedett a szennyvízben mért koronavírus-örökítőanyag mennyisége. Jó hír, hogy több városban, például Egerben, Kaposváron, Pécsett, Székesfehérváron és Tatabányán is csökkent.

A járvány további alakulását erősen befolyásolja a lakosság tudatossága, a járványügyi megelőző szabályok pontos betartása és a védőoltás minél nagyobb számú felvétele

– írják. 

Szerkesztői lábjegyzet: Éppen ez a tudatosság hiányzott azon a bizonyos szombaton, amikor a nyitás megtörtént, és amikor az operatív törzs szerint nem voltak jelentős szabálysértések, pedig minden létező tudósítás azt mutatta, hogy heringek a konzervdobozban mintájára ücsörögtek, járkáltak az emberek, 1,5 méternek nyoma sem volt, és bizony igen csak nagy számban maszknak se, ha meg igen lehúzva az állra.

Az operatív törzs felelőssége, hogy nem készítették fel a rendőröket, polgárőröket, hogy a nyitáskor mi várható, és arra hogyan kell reagálniuk. Szinte érthetetlen, hogy nem volt fokozott ellenőrzés látható ezen a napon, pedig csak a gondolkozásukban korlátozottak gondolhatták, hogy tudatosan és szabálykövetően fog zajlani a nyitás napja. Ha csak a vírustagadók és virusszkeptikusok számából indultak volna ki, akik várhatóan egyfajta demonstrációnak fogták fel ezt a lehetőséget, már akkor is sokkal tudatosabban kellett volna felkészülni erre. Mivel számos fótó és videofelvétel demonstrálta, hogy a hatóság emberei teljes nyugalommal sétálgattak maszkot nem viselők között, a távolságtartást már nem is említve, ez egyértelmű jelzés arra, hogy olyan utasításuk lehetett, hogy kerüljék az igazoltatásokkal járó feszültségeket és ebből adódó tömeg demonstrációk lehetőségét. Nos ez az az eset, amikor hatósági oldalon is úgy akarjuk “élvezni” az életet, hogy közben a szűzességünket se veszítsük el (igyekeztem körbeírni a közismert, de némileg vulgáris mondást 🙂 ). DE mint az adatok is azt sejtetik, az ilyen fajta hezitálásnak, kivárásnak, félrenézésnek meg lesznek a következményei.

Ráadásul pont az a korosztály volt a legnagyobb számban ebben a tömegben, ami a legkisebb arányban volt beoltva.

Lehet ennek az eredménye, hogy Budapesten ismét emelkedik a szennyvízben a koronavírus jelenlétére utaló adat. És közben itt van már a szomszédban a minden eddiginél fertőzöbb indiai mutáns, Romániában már azonosítottak ezzel a mutánssal fertőzötteket.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest