2021.12.05.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Saroktelek és a Momentum reakciója kapcsán tovább dagad a botrány, ma egy hírforrásunk elmesélte mi történt valójában…

5 min read

Image: 74020873, A Zsombolyai utca, Ulászló utca, Kökörcsin utca közötti saroktelek Újbudán, 2021.04.19-én., Place: Budapest, Hungary, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com

A Saroktelek körül kirobbant  ingatlanbotrány és civil tiltakozás ügye ma már egész Újbudán ismert, talán nem véletlen, hogy kerület polgármestere, Dr. László Imre is ezzel kezdte fogadóóráját.

Tegnapi cikkünkben Junghausz Rajmund önkormányzati képviselő videójából az derült ki, hogy a Saroktelek ügyében az ellenzéki összefogás együttes álláspontja mögül hétfőn délelőtt látványosan kihátráló Momentum inditékai mögött nem a teljes önzetlenség áll a civilek felé, hanem jól megfontolt politikai haszonszerzés. A képviselő egész pontosan úgy fogalmazott, hogy a Momentum hátba támadta a szövetségeseit. Az is kiderült a videóból, hogy a képviselő információi szerint hétfőn reggel az ellenzéki összefogás képviselői összeültek és látva, hogy már akkora a lakossági, civil nyomás, hogy ebből nehéz lesz jól kijönni, informálisan ugyan, de azt a döntést hozták, hogy vissza fogják vonni, vagy érvényteleníteni fogják a kiírt pályázatot. Az ülést és a közös megállapodást követően viszont a Momentum előállt a nagy bejelentéssel, miszerint nem támogatja a továbbiakban az önkormányzat jelenlegi értékesítési tervét, attól visszalép, sőt elnézést kér a civilektől, hogy eddigi álláspontjukban téves volt. (ezt természetesen szövetségeseikkel nem egyeztették)

Persze erre zsigerből rávághatjuk, hogy ez csak szándékos hangulatkeltés a Fidesz részéről, hogy növelje az amúgy is meglévő réseket, ellentéteket az ellenzéki összefogáson belül. Bár kétségkívül rendkívül meglepő volt ez a hirtelen váltás a Momentum részéről, és több közösségi oldalon is elég hihető elméletek születtek arról, hogy mi lehet ennek az oka. 

Nos a mai nap egy érthető okból neve elhallgatását kérő, de eddigi ismereteim alapján megbízható forrás megerősítette, hogy amit Junghausz Rajmund állított, az nagy léptékben lefedi a valóságot. Az információ forrásom megerősítette, hogy valóban volt hétfő reggel egy olyan “összejövetel”, ami kizárólag a Saroktelek ügyben kirobbant botrány miatt jött össze és azon természetesen csak az ellenzéki összefogás képviselői voltak jelen. (arról nem kérdeztem, hogy az LMP jelen volt-e, de valószínűsíthető, hogy nem,. mert Ők az első perctől ellenezték a telek ilyen formában történő értékesítését) Így valószínűsíthető, hogy ötpárti, esetleg négy párti volt a tanácskozás, de az egyértelműen meg lett erősítve, hogy a momentum jelen volt (nevet is írhatnék, hogy személy szerint ki, de ennek most nincs jelentősége, viszont egyértelműen nem a kerületi momentum irodaházának titkárnője vagy takarítója) A forrásom állítása szerint itt megegyeztek abban informálisan, hogy elállnak az ingatlan értékesítésétől, ebben a formájában mindenképp, ami pályázat érvénytelenítést, esetleg visszavonását jelentheti. (mondjuk érvénytelenítéssel kisebb az arcvesztés). A felek megegyeztek ebben, és ezt a Polgármesternek kell majd  bejelenteni (sokan, jómagam is ezt a mai fogadóórán vártam, de ez nem történt meg, a döntést és ennek bejelentését áttolta Dr. László Imre hétfőre) A megállapodást követően szűk egyórával jött ki a Momentum nyilatkozata, miszerint nem támogatja tovább az ingatlan értékesítését, azaz megelőzte azt a bejelentést, amiben informálisan megállapodtak. Ezt fogalmazta meg Junhgausz Rajmund úgy, hogy hátba szúrta az egyik párt a saját szövetségeseit. Természetesen erre a Polgármesternek is reagálni kellett valamilyen formában, amit délután egykor meg is tett és amit teljes terjedelmében közölt a Lokálpatrióta még aznap. (ITT olvasható ez a cikk)

Politikai értelemben mérsékelt vonalat képviselve a Polgármester nem ment neki a Momentumnak, vagy Orosz Annának, inkább az előző vezetés hibáiba csomagolta a mondanivalóját, de azért egyértelmű utalást tett arra, hogy a Saroktelekre kiírt pályázatot az összes alpolgármester, köztük Orosz Anna is támogatta, majd külön hangsúlyozta, hogy “A pályázatot a jogszabályoknak megfelelően írtuk ki, ezt támogatta az összes szövetséges párt, azaz az LMP, a Párbeszéd, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Demokratikus Koalíció is.”

Mondjuk erről az LMP másként nyilatkozik.

Tehát a Polgármester diplomatikus volt, de a forrásom szerint nem váltott ki osztatlan sikert a Momentum egyeztetés nélküli egyéni akciója.

Nos ehhez én csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy a jelek szerint elindult az előválasztási kampány, aminek lehetnek bizony szürke árnyalatai is, vagy nevezzük határesetnek, mezsgyének legalábbis az ellenzéki összefogás sorain belül. Természetesen, ha erre Orosz Anna vagy a Momentum reagálni szeretne, akkor ahogy eddig is, a Lokálpatrióta minden oldal, érdekelt véleményének helyt ad vágatlanul, teljes terjedelmében.

Nem csak a Saroktelek kapcsán, de erre is alapozva készült egy cikk (ITT olvasható) ma reggel az előválasztásról, mint akár az ellenzéki összefogás saját csapdájáról, ezt is ajánlom figyelmébe minden kedves olvasónak, újbudai lakosnak, lokálpatriótának.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest