2022.08.09.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Nyilvános vitára hívta Saroktelek és más ingatlanok ügyében Junghausz Rajmund, a Fidesz önkormányzati képviselője Meleg Dánielt az LMP dél-budai szervezetének elnökét

3 min read

A Saroktelek eladásának, a zöld környezet betondzsungellé változtatásának témája már jóideje lázban tartja nem csak az ott élőket, de egész Újbuda lakosságát. A civilek felháborodása óriási, és úgy tűnik petíciójukkal, több mint 4000 aláírással sikerül meghátrálásra kényszeríteni az önkormányzatot. 

A napokban kisebb vihart kavart a Momentum hirtelen kihátrálása is az ügyben, akik innentől már nem támogatják az ingatlan eladását. A kedélyek továbbra sem nyugodnak, a Polgármester hétfőre ígért választ az ügyben, miközben több forrás is azt állította, hogy már napokkal ezelőtt az ellenzéki összefogás résztvevői informálisan megállapodtak, hogy a lakosság bizalmának visszanyerése érdekében kihátrálnak közösen az ügyből és érvényteleniteni vagy visszavonni fogják a pályázatot. A politikai szereplők előszeretettel mutogatnak egymásra, természetesen mindenki a másikban látja a probléma kiváltó okát.

A mai nap a Saroktelek facebook csoportban ennek kapcsán szólította meg egymást Junghausz Rajmund a Fidesz újbudai önkormányzati képviselője és Meleg Dániel az LMP dél-budai szervezetének elnöke (elnézést ha a titulusok tekintetében tévednék) Az ott zajlott beszélgetésből az egyértelműen kiderült, hogy a kialakult probléma gyökereit máshol vélik felfedezni, ezért Junghausz Úr, azt gondolom nagyon korrekt felajánlásként nyilvános vitára hívta a témában Meleg Dánielt. 

Már itt a facebook csoportban felajánlottam a Lokálpatrióta tulajdonos-szerkesztőjeként adok lehetőséget érveik egyeztetésére, a korrekt vitára, hogy aztán ebből, ez alapján mindenki, aki ezt megnézi és/vagy elolvassa az levonhassa a saját konklúzióját, kialakíthassa a saját véleményét az ügyben. Ez a vita lehet online, vagy egy nyilvános helyen is, ahol akár videotechnikai eszközöket is biztosítok. Szívesen vállalom a pártatlan moderátor szerepét, de ha a két fél mást szeretne ezzel megbízni, annak sincs semmi akadálya.

A posztom beírását követően Junghausz Rajmund megkeresett, hogy örömmel vállalja a részvételt egy ilyen nyílt vitában, ha Meleg Dániel is áll elébe, így most nem maradt más dolgom, mint hogy ebben a formában kérdést intézzek az LMP politikusához, hogy Ő is vállalja-e ezt a nyilvános szereplést.

Természetesen a nyilvános vita feltételeit, kereteit a vita előtt egyeztetném mindkét résztvevővel (pl a vita maximális időtartama, a válaszadási idők, az egymásnak felteendő kérdések köre, kiegészítve a civilek, az ott élők által felrakott kérdésekkel, illetve egyéb technikai egyeztetés) A Saroktelek csak egy csepp az újbudai ingatlan problémák közül, így ha hajlandó a két érdekelt fél általában is beszélni Újbuda elmúlt éveinek és az elkövetkezendő éveinek ingatlanfejlesztési elképzeléseiről és önkormányzati tulajdonú ingatlanok eladási terveiről és okairól, akkor annak is örömmel adnék teret. Így a vitának a címe a “Saroktelek ügy és valóban megtelt-e Újbuda ?” lehetne

Ezúton is várom a visszajelzést privátban, vagy nyilvánosan, hogy Meleg Dániel vállalja-e ezt a “kihívást” !

 

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest