2021.12.05.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

A Civilek totális győzelmet arattak ! Újbuda polgármestere érvénytelenítette a Saroktelek és a Bocskai úti iskolaudvarra kiírt pályázatot…

3 min read

A mai nap közleményt adott ki Újbuda polgármestere, és amit informálisan egy héttel ezelőtt már eldöntött az ellenzéki összefogás a kerületben, azt egy hét “sejtelmes” gondolkodás után most hivatalosan is bejelentette:

“Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves Újbudaiak!

A 2019 őszén megválasztott koalíciós vezetés egy örökség átvételével kezdte kormányzását. Felmértük, mit hagytak ránk, milyen futó ügyeket és problémákat. A mai napig esnek ki- és be olyan ügyek, amelyeket a korábbi kerületvezetésnek kellett volna megoldania. Ilyen az Ulászló-Zsombolyai-Kökörcsin-Vincellér utcai saroktelek kérdése is.

A telek tervezési és beépítési dokumentumait nem mi dolgoztuk ki, azokat örökül hagyták ránk. Ahogyan az építési engedélyt is. A saroktelek értékesítéséről a korábbi fideszes vezetés döntött, ennek előkészítésére csaknem 100 millió forintot fordított.

Tette ezt úgy, hogy az újbudaiakat az előkészítésnek egyetlenegy fázisába sem vonta be. Súlyos mulasztás ez, a kerületiek véleményének teljes figyelmen kívül hagyása.

Mi már a kezdetektől próbáltuk feloldani ezt a tarthatatlan helyzetet, amelyet a Fidesz politikusai teremtettek. Nem voltunk ebben egyedül, a civil szerveződések előtt eddig és ezután is megemeljük a kalapunkat, és alkalmazkodunk a helyiek érdekeihez.

Miután mindig közösen dönt a kerületvezetés, meghallgatva a civilek és a hat párt jelenlévő képviselőinek javaslatát, azt elfogadva úgy döntöttem, hogy az Ulászló és a Badacsony utcai telkekre vonatkozó pályázatot eredménytelennek nyilvánítom.

Teszem ezt azért, mert ilyen átláthatatlan, bizonytalan és a helyiekkel nem egyeztetett módon, ahogyan azt az előző kerületvezetés tette, az nem támogatható. Hiába indították el a folyamatokat, mi megállítjuk azokat. Az elmúlt napokban áttekintettük a dokumentációkat, és közösen hoztuk meg ezt a döntést is.

A Bocskai úti korábban sem iskolaudvarként funkcionáló terület esetében is ugyanezt kezdeményezzük.

Köszönjük az újbudaiak együttműködését, Újbudát továbbra is közösen, az Önök aktív bevonásával kormányozzuk!”

A civil társadalom megmutatta az erejét, felemelte a szavát és GYŐZÖTT !!! És ezzel gyözedelmeskedett a zöld terület a betondzsungel felett, az átlag ember a nagypolitika felett. Persze azért még kicsit mutogatunk egymásra, és nagyra értékeljük a civilek mozgalmát, de azért megjegyzem, ha akkor már meghallották volna az Önkormányzatnál a lakosság vagy legalább az LMP egyetelen képviselőjének a szavát, amikor mág csak tervezték az ingatlan értékesítését, akkor már ki sem kellett volna írni a pályázatot. 

De spongya rá, megértem, hogy legalább az arcvesztés tényét próbáljuk utólag kozmetikázni… Mi civilek pedig remélem tanulunk az esetből, megjön az önbecsülésünk, végre elhisszük, hogy lehet beleszólásunk, hogy van értelme tiltakozni, és most már közösen végleg megálljt parancsolunk Újbuda elgettósításának, mert MI Civilek komolyan gondoljuk, hogy  Újbuda Megtelt !

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest