2022.12.03.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Junghausz Rajmund önkormányzati képviselő reakciója Saroktelek ügyben a Polgármester és az ellenzéki összefogás nyilvános videoüzenetére…

3 min read

Saroktelek kapcsán szó volt egy Fidesz-LMP nyilvános vitáról, ami aztán egy nyilatkozat formájában jött létre az LMP részéről, ezt tegnap tett közzé a Lokálpatrióta. A mai nap Junghausz Rajmund reagált Saroktelek értékesítési pályázatának érvénytelenítése kapcsán a Polgármester és a hatpárti ellenzéki összefogás videoüzenetére.

Íme: 

„A jó híremen nem eshet csorba, beállok én is a tornasorba”
 
Saroktelek ügyében lezárult az első fejezet és eljött az ideje leválasztani a zajt az igazságról.
Tegnapra verejtékes munkával elkészültek a kommunikációs tanácsadók a köznek szánt mondatokkal és végre kiállhatott László Imre és a csipet csapat a nyilvánosság elé. Minden jól kiszámíthatóan, a vártaknak megfelelően alakult.
Az Ulászló utcai telekkel kapcsolatos döntés már rég megvolt a fiókban, erről korábban én is írtam és beszéltem egy maskarás videóban. Ebben sem volt új, ahogyan az ellentmondásos beszédben sem.
Szaladjunk csak végig gyorsan, hogy mit is mondott a polgármester és miről hallgatott. Szomorú, hogy nem csak elfelejtette kibontani az igazság minden részletét, hanem sajnos konkrétan hazudott is.
 
1. A saroktelek értékesítéséről a korábbi Fideszes vezetés döntött.
– Ez konkrét hazugság. Ilyen döntés soha nem született, ezért nem
is tudnak felmutatni még hasonló határozatot sem.
 
2. Súlyos mulasztásnak nevezi, hogy a tervezési folyamat időszakában nem kerültek bevonásra a helyiek.
– Azt gondolom abban igaza van, hogy lehetett volna így is. De a súlyos mulasztást pont ő követte el, amikor nem kérdezte meg az újbudai embereket és úgy próbálta meg értékesíteni az ingatlant. Az értékesítés változtatta volna meg az ott lakók életét, nem egy terveztetés. A terv a kivitelezés megkezdéséig pusztán csak ötletelés.
 
3. Mindig közösen dönt a kerületvezetés.
– És ekkor komolyabban elkezdett repedezni a plafon. Czeglédy Ügyvédi Iroda szerződésétől a szivárványos zászló felhúzásán keresztül a saroktelek ügyében hozott korábbi és mostani döntés is megosztja a kerületet vezető pártokat. Olyan hatalmas az összhang, hogy a polgármesteren kívül senki nem mondhatta el az álláspontját, pedig igen tanulságos lett volna egy-egy őszinte nyilatkozat. Mondjuk annyira legalább demokratikus, hogy az őszinte saját véleményét ő is megtartotta magának.
 
Közellátó politikai érdek miatt tegnap összeálltak egy videó erejéig. De aki észrevette a polgármester zavart beszéde közben a biodíszletnek mögé állított politikusok testbeszédét, az pontosan látja, hogy az elmondottak milyen ellentétben állnak a valósággal. Tudjuk jól, hogy balról jobbra mi járhatott a szereplők fejében. LMP: mondhat, amilyen marhaságot akar, a lényeg, hogy győztünk és megyünk tovább a parkért. Momentum: végül jól alakult, nekünk biztosan. MSZP: nem hiszem el, hogy a…. ! DK: mit keresek itt, már egyszer elmondtam, hogy a fa megnő. Párbeszéd: előválasztás. Jobbik: miért ilyen feszült itt mindenki?
Olyan politika yet lag-ben lehetett részünk, amit a pártok ifjúsági tagozatainak vetíteni kellene negatív példaként.
„Te vagy a legnagyobb hős a világon”
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest