2021.10.26.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Legyél Te is részese a kerületünk zöld területeinek pusztítása és a túlépítések miatti tiltakozásnak egy flashmob részeként vagy támogató jelenléteddel

4 min read

A kerületi civil egyesületeinek szervezésében 2021 június 11-én 18.00-tól Gazdagréten az Angyalka u és Hosszúréti út sarkán egy flashmobbal azaz vidám csődülettel fogunk tiltakozni Újbuda zöld felületeinek évek óta tartó szervezett pusztítása, a rengeteg értelmetlen fakivágás ellen, továbbá a kerület túlépítésének leállítása érdekében. Elvégre minden pártnak propaganda jelszava volt, hogy “Újbuda Megtelt !”, még sem látható semmilyen változás, sőt nem rég 20 önkormányzati tulajdonú ingatlan lett pályázat útján meghirdetve, teret adva az újabb beépítéseknek.

A flashmob, mint afféle rövid vizuális színdarab forgatókönyve elkészült, és a környezetvédelemért, a kerület zöld területeinek megóvásáért aggódó kerületi lakosok most részt vehetnek ebben a darabban, illetve jelenlétükkel is támogathatják a tiltakozó akciót. A flashmob előadásról természetesen TV felvétel is készül, és azt el fogjuk juttatni minden lehetséges csatornán a média vállalkozásokhoz. Fontos, hogy minden oldalon és szinten érezzék a civilek erejét, összefogását, petíciók mellett egy ilyen tiltakozó akció keretein belül is.

Örömmel fogadták a kerület lakói és civil szervezetei, hogy a meghirdetett 20 ingatlanból kettő esetében az önkormányzat meghátrált a pályázat útján történő értékesítéstől (bár végleges sorsa még mindig nem tudott ezeknek), de sajnos kerületünk már jó ideje elvesztette zöldövezeti jellegét, így nem érhetjük be részeredményekkel, mert már a 24 órában tartunk és a folyamat lassan visszafordíthatatlan lesz. Kerületünkben élők már számtalan fórumon jelezték, hogy a kerület elvesztette élhető jellegét és azonnali változásokat várnak az Önkormányzattól, a Fővárostól és a Kormánytól is.

A Hamzsabégi sétányon mintegy 1000 fával akarnak végezni, hogy cserében minél nagyobb mértékben zakatoljanak a tehervonatok Újbuda szívén keresztül; a Galvani hídnál 50.000 autót szándékoznak ráönteni Újbudára, miközben a híd le és felvezető budai szakasza, az Andor utca – Egér út vonalon már enélkül is szinte járhatatlan volt. Az Etele Pláza is 50.000 vásárlót vár ősztől naponta, akik nagy része szintén autóval fog érkezni ugyanezen az útvonalon. A kerület műszaki infrastruktúrája már a jelenlegi közlekedési  és parkolási problémák megoldására sem képes, mégis gomba módra nőnek ki a földből az újabb és újabb lakóparkok, irodaházak, ahol az ingatlanfejlesztők az ebből adódó plusz terheket egyszerűen a nyakunkon hagyják.

Ha neked is eleged van már a politikusok ígérgetéseiből, ha Te is szeretnéd, hogy végre rendeletek útján legyenek szabályozva a lehetséges ingatlanfejlesztések, és a beruházások kötelező zöld jellege, ha szerinted is Újbuda már megtelt és nem csak kampány szövegekre vágysz, hanem valódi intézkedésekre, akkor gyere el Te is, legyél részese a látványos tiltakozó akciónak. Legyen jó példa mindenkinek a Saroktelek ügyében történt összefogás, és most hallasd a hangod, erősítsd a civil összefogás erejét jelenléteddel, hogy ne lehessen az általános problémát egyetlen üggyel letudni.

A szervezők mindenkit várnak szeretettel, mert Újbuda a Miénk, és azt szeretnénk, ha a gyerekeink és unokáink is itt élhetnének, zöldövezetben és nem  elitgettóban. Természetesen az eseményre az Önkormányzat illetékeseit, minden párt kerületi képviseletét, országgyűlési képviselőket és Karácsony Gergelyt is meghívták a Civilek, így adott a lehetőség, hogy mindenki az Őket megválasztók előtt jelenthessék ki  miként állnak ki az itt élők mellett, de nem pusztán ígéretek szintjén.

Az eseményen történő részvételedet ITT előre jelezheted 

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest