2021.10.26.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Változások a védettségi igazolványok szabályozásában

3 min read

Módosult a védettségi igazolványokról szóló szabályozás, az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg.  A módosítás értelmében

HA VALAKINEK 14 NAPJA MARADT AZ IGAZOLVÁNY LEJÁRATÁIG, VAGY LEJÁRT AZ IGAZOLVÁNYA, ÚJRA MEGKAPHATJA AZT. 

Ennek a feltétele annyi, hogy bizonyítsa: szervezetében vannak még koronavírus-antitestek. Ehhez el kell végeznie egy magyarországi egészségügyi szolgáltató laboratóriumában egy olyan vizsgálatot, amely kimutat ellenanyagot a koronavírussal szemben.

Feltétel továbbá az is, hogy az érintettről a hivatalos nyilvántartásban nem lehet pozitív antigéngyorsteszt vagy molekuláris biológiai vizsgálati eredmény.

További hír, hogy az RTL Klubinformációi szerint 

Bevonják a védettségit, ha nincs második oltás, készül a jogszabály…

Már készül az a jogszabály, amely arról szólna, hogy minden olyan személy védettségijét érvénytelenítik, aki nem ment el  a második oltásra – közölte szombat este az RTL Híradó.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön jelentette be, hogy aki nem ment el a második oltásra, annak érvényteleníteni fogják a védettségijét.

Az RTL-lel a Kormányzati Tájékoztatási Központ közölte, hogy már készülőben van az erre vonatkozó szabályozás. Azt viszont, hogy mikortól léphet majd érvénybe, illetve hogyan tudják majd ellenőrizni a szolgáltatók, hogy egy kártya érvénytelen, egyelőre nem közölték. 

Védettségi igazolvány nélkül látogathatók a szabadtéri mozik

A pandémia lecsengésével egyidejűleg újra lehet moziba járni, már ha van valakinek védettségi igazolványa. A belső közösségi terekre ugyanis továbbra is érvényesek a korlátozások. A még nem beoltottaknak jó hír, hogy egyre több szabadtéri mozi kínál lehetőséget számukra is, ezúttal a Corvin Plaza és a KÖKI tetején nyílt terasz.

Akik a hagyományos mozis hang- és képminőséget kedvelik, azoknak sem kell kompromisszumot kötniük, hiszen most már a teraszokon is éppen olyan technikai megoldások elérhetők, mint a plázák vetítőtermeiben. A KÖKI Teraszon kapott helyet az első szabadtéri lézer vetítőgép, a KULTIK Teraszon pedig egyedülálló airscreent használnak, ami egy óriási, felfújható vászon. 
Június 15-én amolyan kedvcsinálóként ingyenesen vetítik a Magic Mike-ot és a Mamma Miát, a jegyekért elég regisztrálni.

Ha pedig éppen nem moziznánk, a teraszok más lehetőségeket is kínálnak: a nyárra bábszínházi előadással, divatbemutatóval, bloggertalálkozóval, és filmfesztivállal is készülnek. 

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest