2021.12.01.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Apró örömök, ami ennek ellenére nagyon fontos eredmény Madárhegyen a szabálytalan parkolás megakadályozására.

3 min read

Elkészült a korlát Madárhegyen, a Hosszúréti utcán, ami remélhetőleg már megakadályozza a zöldterületen, szabálytalanul parkoló gépkocsikat ebbéli tevékenységükben.

Az ott élők számára sajnos nagyon sok bosszúságot okoz, amikor hétvégén a Budaörsi úton lévő “Bolhapiac”-ra érkezők teljesen szabálytalanul a zöld területre felhajtva ellepik a Hosszúréti utcát is. Eddig az egyetlen lehetőség a hatósági jelenkét volt ennek megfékezésére, de látni kell azt is, hogy pl. a rendészeti dolgozók hétvégi túlóráinak száma is rendeletben szabályozott, és ami ennél is fontosabb nekik van családjuk, a hétvége nekik is hétvége, így nem lehet állandósítani hétről hétre a jelenlétüket, ezért is kellett egyéb megoldásokon is gondolkodni. Keller Zsolt a terület önkormányzati képviselője felkarolva az ügyet, a helyiek jogos kérését, egy nem egyszerű költségvetésben is sikeresen megtalálta az ösvényt ahhoz, hogy most végre az utca leginkább frekventált szakaszain az Önkormányzat olyan kerítéseket építsen az út egyik oldalán, ami megakadályozza (legalábbis reméljük), hogy oda gépjárművel fel lehessen parkolni.  

A helyi lakosok már saját készitésű virágládákon és egyéb megoldásokon gondolkoztak, a segíts magadon és akkor majd Isten is megsegít logikával, de talán még is jobb, ha ilyen “csipp-csupp” ügyekben a Jóisten helyett az önkormányzat ad hathatós segítséget. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy innentől búcsút mondunk a hatósági jelenlétnek, mert mint tudjuk a magyar ember igen csak találékony tud lenni, ha szabálykövetés helyett azok áthágásában akar jeleskedni, de remélhetőleg az intézkedő rendőröknek, polgárőröknek, közterület felügyelőknek így azért lesz némi segítség munkájuk ellátásában.

És ami talán a legfontosabb az itt élőknek is végre remélhetőleg nyugalmasabb lesz a hétvégéjük, persze ne kiabáljuk el, hiszen mint írtam a magyar ember, aki bolhapiacra igyekszik felettébb leleményes tud lenni, és a Lokálpatrióta tulajdonos-szerkesztőjeként magam is tapasztalhattam a helyszínen, hogy nem kevesen a rendőrők szeme láttára is képesek nem akármilyen szabálysértések elkövetésére, sőt azt is láthattam, amint valaki legyintett arra, hogy megbüntetik a szabálytalan parkolásért. Reméljük a kerítés nem arra ösztönöz majd, hogy akkor nemes egyszerűséggel parkolósávnak nevezzék ki az utca egyik felét a kerítés mentén a zöldfelületre parkolás helyett. Na ezért sem maradnak el véglegesen a hatósági ellenőrzések.

Gazdagréti lakosként nem győzöm hangsúlyozni, hogy tudni kell értékelni az ilyen és ehhez hasonló apró változásokat, amelyek értünk, itt élők érdekében történnek. Köszönet érte azoknak, akik ezt lehetővé tették a Madárhegyi lakosok nevében.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest