2021.11.27.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Barabás Richárd visszalépését követően Újbudán a Párbeszéd politikusain kívül az MSZP is Orosz Annát támogatja, és várhatóan az LMP is így fog eljárni …

3 min read

Az ellenzéki összefogás pártok politikai alkujának részeként Barabás Richárd, ahogy az már egy ideje borítékolható volt visszalépett az előválasztáson történő indulástól és  Orosz Anna alpolgármestert, a Momentum egyik vezető politikusát támogatja Gy. Németh Erzsébettel szemben.

Kicsit megkésve ugyan, de tegnap Kunhalmi Ágnes is bejelentette facebook oldalán, hogy Újbudán az MSZP is Orosz Annát támogatja, és talán némi meglepetésre nem Gy. Németh Erzsébetet. Azt gondolom ebben a késlekedésben és végül magában a döntésben is erős szerepet játszott, hogy két MSZP-s képviselő elég bízar módon kívánt átcsónakázni a DK-ba, elsőként éppen az Újbudai kötődésű Molnár Gyula. Nem az első eset, hogy az MSZP emberei az erősebb kutya ugat elve alapján átpártolnak a DK-hoz, legutóbb 3 polgármester, így nem csoda, hogy az újabb eset már kiverte a biztosítékot az MSZP-n belül is, és fel is függesztették pl. Molnár Gyula párttagságát. Nos civilként én is azt gondolom az nem működik, hogy ahol eszem, oda sz… (khmmm) 

Mindenesetre könnyen lehet, hogy Újbudán Gy. Német Erzsébet vereségének oka majd Molnár Gyula akciójában keresendő, hiszen belső információim alapján úgy tudom az incidens előtt még Gy. Németh Erzsébetet támogatta volna az MSZP. (Barabás Richárd visszalépése már hetekkel ezelőtt eldőlt egy politikai alku részeként, csak nagyon lassan hozták nyilvánoságra, és közben lásd történt, ami történt)

Kíváncsi vagyok, hogyan reagál erre Újbuda DK-s vezetése és maga GY. Németh Erzsébet, ezért holnap bejelentkezem hozzá egy interjúra az előválasztás témában. Persze minden érdekelt próbálta ezt kommunikáció szintjén úgy tálalni, hogy rendkívül tehetséges politikus, és sokat tanultak Zsókától, de ….és itt jöttek a szépen hímzett megfogalmazások arról, hogy hihetetlen töprengés után, nehéz döntés eredményeként támogatják Orosz Annát. Innentől nagyon kíváncsi leszek arra is, hogy a két politikusnő hajlandó lesz-e nyilvános “vitára” egymással és ha igen akkor tényleges megmérettatés lesz vagy csak látszati puha párna csata, amitől aztán tuti nem fogja tudni senki eldönteni, akkor most ki és mitől jobb az egyébként KÖZÖS ALAP program használata mentén. Persze ne gondolja senki, hogy  a két hölgy közül bármelyik is könnyen adja majd meg magát, lesz itt harc rendesen, maximum olykor a nyilvánosság kizárása mellett a háttérben. Orosz Annának kétségkívül nagy előny, hogy helyi lakos és itt is született, míg Zsóka ilyen szempontból külsős csatár, viszont neki meg nagyobb a politikai tapasztalata, bár tény ez eddig sosem vezetett sikerre az eddigi választásokon történt indulásainál, így ha ismét veszít, annak a politikai karrier bukása is lehet az ára. 

Küzdelem tehát várhatóan lesz, még ha ezt békemenetnek is fogja beállítani mindkét fél, aztán hogy ez mekkora (újabb) sebet üt az ellenzéki összefogáson, az majd kiderül. A DK tagadhatatlan, hogy megpróbál egyre taktikusabban, és ne tagadjuk erőszakosabban is az élre törni, és ehhez az Ősellenséggel a Jobbikkal történő összeborulás is belefért. A Momentum viszont a viszonylagos elszigeteltségből – amit Fekete-Győr Andrásnak is köszönhet – úgy tűnik kezd kijönni és pártfogókra találni az élesedő hatalmi harcban, azaz az ellenzéki összefogáson belül kialakult két tömb és mindkettő magának szeretné a hatalom esetleges átvétele esetén a vezető pozíciókat.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest